ФИФА и УЕФА определят лучших среди украинцев

Нинішнього року свої ювілеї святкуватимуть дві міжнародні футбольних організації, що відповідають за розвиток і популяризацію улюбленої гри мільйонів на планеті та у Старому Світі. ФІФА за кілька місяців відзначить сторіччя від дня заснування, а урочисті заходи з нагоди 50-річчя Європейського футбольного союзу вже тривають. У зв’язку зі святом головний футбольний орган світу прийняв рішення нагородити представників національних асоціацій, котрі помітно вплинули на історію гри в своїх країнах.

Виконавчий комітет Міжнародної футбольної асоціації ухвалив рішення заснувати орден „За заслуги, присвячений сторічному ювілею ФІФА”. Цю нагороду вручатимуть під час роботи Конгресу ФІФА в Парижі 21 травня 2004 року. Національна федерація номінувала на орден легендарного гравця київського „Динамо” та збірної СРСР, головного тренера національної збірної команди України Олега Блохіна, який, на думку Виконкому ФФУ, найбільше серед українців заслуговує на світове визнання.

Національна федерація надала на розгляд УЄФА своїх кандидатів: президента Асоціації футзалу України, головного тренера національної збірної з футзалу Геннадія Лісенчука та президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича на нагородження Рубіновими орденами УЄФА „За заслуги”. Виконавчий комітет УЄФА 22 березня ц.р. після розгляду усіх претендентів прийме остаточне рішення.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: