Премьер-лига Украины. 30-й тур. «Карпаты» – «Львов». Послематчевая пресс-конференция

Олег Кононов, головний тренер “Карпат”:

– Як я і передбачав, гра була дуже важкою і не такою видовищною, як хотілося б, можливо, уболівальникам. Була велика напруга – це дербі. При всій повазі до ФК “Львів”, адже я і раніше казав, що було б добре, аби ФК “Львів” залишився в Прем’єр-лізі, щоб такі чудові матчі відбувалися у нас щороку. Але це дербі, і тут жодної не може бути мотивації, окрім бажання перемогти. Тим паче у контексті того, що “Карпати” вже давно не перемагали. Можливо, нам хотілося перемогти більше, аніж ФК “Львову”.

– Ви відчували себе в ролі господарів поля, адже чимало уболівальників підтримували ФК “Львів”?

– Я увесь був у грі. Багато уболівальників підтримували і ФК “Львів”, і “Карпати”. Наше завдання було – хто кого переможе, а не хто кого перекричить.

– Яка гра була складнішою: нинішня або поєдинок у першому колі?

– Перше дербі було більш емоційнішим, адже “Карпати” по ходу гри програвали, а потім вигравали. Коли дербі відбувається у середині чемпіонату, це зовсім інше, аніж в його фінальній стадії.

Сергій Ковалець, головний тренер ФК “Львів”:

– Хочу подякувати команді “Карпати”. Вони билися як справжні мужики. Дербі вийшло хороше, але його зіпсував арбітр. Я раніше ніколи не говорив про суддівство. Але як можна було призначати на нинішній матч арбітра, який отримав “двійку” у грі “Львова” проти “Арсеналу”. Було справді хороше дербі, класна гра, але, на жаль, арбітр виявися слабшим за обидві команди. Вітаю “Карпати” з перемогою, і хочу подякувати футболістам “Львова”, які з потом і кров’ю вибороли 26 очок у чемпіонаті, і билися, як справжні леви.

– Після гри проти “Динамо” ви казали, що після останнього туру висловитесь з приводу чемпіонату чи чогось іншого…

– Завтра має бути прес-конференція президента клубу, головного тренера. Зараз я на емоціях. Завтра поговоримо про подальший розвиток клубу.

– Ви залишаєтесь? Через рік знову будете у Прем’єр-лізі?

– Повторюю, завтра має бути прес-конференція і там проаналізуємо наші матчі. Треба все обдумати. Були дуже класні ігри. Я скажу, що по грі ми не поступились жодній команді, а по результату програли. Думаю, ви самі можете здогадуватись, чому ми програвали? Найголовніше, що команда грала серцем. Від душі, грала для вболівальників.

– Є ще варіант залишитись у Прем’єр-лізі, якщо “Арсенал” чи “Чорноморець” не атестують…

– (
Пауза) Є спортивний принцип, є інші нюанси, але на це сподіватися…

– ФК “Львів” у весняній частині втратив багато очок на останніх хвилинах матчів. Вважаєте, що виліт команди до першої ліги не справедливий?

– Звичайно, це проблема росту. Наша команда не має досвіду гри на рівні Прем’єр-ліги і це дуже важливо. В нас дуже багато молодих пацанів, які з першої ліги перейшли в Прем’єр-лігу. Тут усе робиться швидше. В цьому плані ми втратили багато очок, і я з себе відповідальності не знімаю. Команда відповідає за гру, а тренер за результат. На жаль, ми результату не здобули.

– Бажаємо вам у наступному сезоні не менш яскравих дербі у першій лізі проти тернопільської “Ниви”…

– Дякую.

Источник: UA-Футбол

Новости партнеров

Комментарии: