“Борисфен” подал протест на решение бюро ПФЛ о 5-матчевой дисквалификации Юрия Максимова

Інцидент на “Олімпійському”, головними дійовими особами якого були футболіст “Борисфена” Юрій Максимов і наставник “Арсенала” В’ячеслав Грозний, судячи з усього, розглядом на бюро ПФЛ не вичерпається. Кореспондентові “УФ” стало відомо, що бориспільський клуб готує апеляцію до Контрольно-дисциплінарного комітету Національної федерації.

— Ми вважаємо, що на бюро ПФЛ не відбулося всебічного розгляду інциденту, тож і рішення виявилося несправедливим, — заявив кореспондентові “УФ” перший віце-президент “Борисфена” Георг ІВАНЕНКО.

— Мова насамперед про міру покарання?

— Саме так. Одразу ж наголошу: ми не виправдовуємо свого футболіста. Максимов справедливо вилучений з поля, а отже, має відбути обов’язкову дискваліфікацію. Не додає честі досвідченому гравцеві й те, що він, піддавшись на провокацію суперників, залишив арену зі скандалом. І повірте: незалежно від рішення бюро ПФЛ, клуб обов’язково застосує штрафні санкції до Максимова. Проте водночас захищатиме його від надмірного й значною мірою несправедливого покарання. А щоб усвідомити, що покарання насправді несправедливе, достатньо ознайомитися з відгуками уболівальників на офіційному сайті ПФЛ. Якщо футбол існує для глядачів, як стверджують його “батьки”, то варто прислухатися й до голосу народу. Так от, уже з двадцяти найперших версій оцінок інциденту на “Олімпійському” аж дев’ятнадцять — на підтримку Максимова… Тисячі людей на стадіоні та біля екрану телевізора зрозуміли, що Юрій емоційно відреагував на образливі слова, виголошені на його адресу з арсенальської лави. Тільки арбітри нічого “не чули” і “не бачили” — вони навіть не згадали в офіційних рапортах про взаємний обмін словесними “ударами”. Дивовижно, проте й на засіданні бюро ПФЛ поширюватися на цю тему не забажали. Просто не забажали і все. Мовляв, рапорт арбітра — документ офіційний, а ваші слова до протоколу не підшиєш…

— Як гадаєте, чому на ПФЛ не забажали всебічно розглянути інцидент?

— Мені важко це пояснити. Проте складається враження, що ставлення до “Борисфена” упереджене. А може, подвійні стандарти поступово стають нормою в діяльності й цієї організації… У понеділок обидві сторони — борисфенівська й арсенальська — попередньо зустрічалися, щоб узгодити позиції та порозумітись. І за присутності керівників ПФЛ Юрій Максимов вибачився перед В’ячеславом Грозним за надмірні емоції. Здавалося, інцидент вичерпаний, обидві сторони зняли претензії… Навіть у цивільному суді після цього справу зазвичай припиняють. Але ПФЛ вчинив інакше, до того ж — однобічно. Щодо “Борисфена” — не вперше. Нагадаю бодай минулорічний інцидент з кіровоградського матчу лідерів тодішньої першої ліги. Захисник Павлик на очах багатотисячної аудиторії, у тому числі перших осіб області та куратора ліги в ПФЛ, ударив Смалька рукою в лице. Натомість арбітр показав червону картку… обом футболістам! Мовляв, борисфенівець відреагував на удар нецензурною лайкою. Ви здогадуєтеся, яким було наступне рішення бюро ПФЛ? Правильно, обидва футболісти мали пропустити по одному матчу. Тим часом Максимов за удар по м’ячу після свистка судді і бурхливу реакцію на принизливу репліку суперників отримав аж п’ятиматчеву дискваліфікацію! Відчуваєте різницю?!. І взагалі незрозуміло, за що оштрафований аж на тисячу доларів бориспільський клуб… Подвійне покарання, як і подвійний стандарт, на мій погляд, недопустимі.

— Отже, “Борисфен” опротестовує рішення ПФЛ?

— Так, у розпорядження бюро ПФЛ і КДК надаємо відповідні документи, у тому числі й відеозаписи інциденту. Вважаємо, що минулого вівторка поважне зібрання не мало достатньої інформації про те, що сталося на стадіоні. Розгляд мусить бути всебічним, а рішення — справедливим і адекватним. Тим паче, що від нього залежить доля 36-річного футболіста, який зробив вагомий внесок у розвиток українського футболу.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: