“Карпаты” дымят

Учора львівські “Карпати” відмовилися від участі в Кубку Інтертото. Відповідний лист від керівництва клубу отримали у Професійній футбольній лізі (ПФЛ). Це ставить під сумнів масштабну рекламну кампанію “Карпат”, яка стимулює купівлю абонементів.

Сенсаційне повідомлення про відмову “Карпат” від участі в Кубку Інтертото з’явилося вчора надвечір на офіційному інтернет-сайті ПФЛ.

“До ПФЛ надійшов лист від львівських “Карпат” за підписом генерального директора Михайла Практики, в якому йдеться про те, що клуб просить відкликати заявку команди “Карпати” в Кубку Інтертото-2004, – зазначено в повідомленні. – Відповідно до циркуляра УЄФА, клуб мав право анулювати попередню заявку до 30 березня 2004 р. При цьому “Карпати” не підлягатимуть штрафу в розмірі 300 тисяч швейцарських франків за відмову від участі в Кубку Інтертото”.

Проте вчора гендиректор “Карпат” Михайло Практика заявив “Газеті”, що не підписував такого листа. Втім, він не заперечив, що керівництво клубу досі не впевнене в доцільності участі в Кубку Інтертото.

– Я не надсилав такого листа. Це не я вирішую, є засновники клубу, які й приймуть остаточне рішення, – сказав М. Практика в інтерв’ю “Газеті”. – Щойно таке рішення ухвалять, а це відбудеться впродовж кількох днів, ми зберемо журналістів і повідомимо громадськість.

Такі сумніви стали, вочевидь, наслідком рішення останнього засідання виконавчого комітету УЄФА. Нагадаємо, що “Карпати” потрапили б у розіграш Кубка Інтертото, якби зайняли у національному чемпіонаті місце в першій вісімці. В іншому разі львівський клуб змушений би був сплатити штраф у розмірі 300000 швейцарських франків (приблизно 240660 доларів США). До того ж, тепер, за словами гендиректора “Карпат”, сума штрафу зросла “майже втричі”.

Слова Михайла Практики про те, що клуб не надсилав листа з відмовою від участі в Кубку Інтертото, є щонайменше дивними. Президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, з яким кореспондент “Газети” зв’язався телефоном, не зміг нічого прояснити, оскільки весь день провів у парламенті, однак прес-аташе ПФЛ Юрій Малишев підтвердив, що лист від “Карпат” існує.

– Лист надійшов уранці, підписаний саме Михайлом Практикою, – заявив “Газеті” Малишев. – Дуже дивно, чому пан Практика не хоче розповідати про це, адже завтра (сьогодні – “Газета”) про це знатиме вся Україна, оскільки впродовж дня до мене телефонувало чимало журналістів із різних мас-медіа і цікавилися ситуацією.

Нагадаємо, що “Карпати” вже не вперше не можуть визначитися чи брати їм участь у цьому міжнародному турнірі. Як відомо, головному тренерові львівської команди Мирону Маркевичу ця ідея не дуже подобається. Та, незважаючи на позицію тренера, перед початком другого кола чемпіонату України клуб таки вирішив “іти в Європу”, щоб набратися досвіду та потішити львівських уболівальників матчами з європейськими командами.

Проте рішення (чи майже рішення) про відмову від участі в цьому турнірі виглядає цілком логічним. Адже “Карпати” розпочали чемпіонат невдало і наразі займають лише 10-те місце в турнірній таблиці. До того ж, оптимістичних прогнозів щодо виступу львів’ян украй мало, адже нині у заявці “Карпат” на матчі чемпіонату України зазначено лише 17 футболістів. Нагадаємо, що в міжсезоння “Карпати” відмовилися продовжувати контракти з Йовічевічем і Сімичем, перед початком другого кола не внесли у заявку Сергія Даниловського, а після двох турів першості несподівано розірвали контракт із Євгеном Назаровим.

Прикметно, що “Карпати” вже розпочали промоакцію свого виступу у Кубку Інтертото. Наприклад, у рекламних блоках “Карпат” (зокрема, в “Газеті”) в агітації вболівальників купувати абонементи на домашні матчі “Карпат” у чемпіонаті України вказано: “Власники абонементів отримають першочергове право придбання квитків на матчі ФК “Карпати” у Кубку УЄФА Інтертото”.

Источник: gazeta.lviv.ua

Новости партнеров

Комментарии: