Всеволод РОМАНЕНКО: «Меня унизили»

Те що основний голкіпер “Карпат” Всеволод Романенко залишає Львів стало відомо вже на початку підготовки “залено-білих” до сезону. Про причини переїзду головного воротаря з Львова пресу та вболівальників ніхто не сповістив. Кореспондент сайту turnir.com.ua поцікавився безпосередньо у Романенка, чому ж він пішов з “Карпат”. На початку інтрев’ю голкіпер не розповідав в чому ж справа, але в процесі розмови відкрив майже всі таємниці свого переходу.

– Чи правдива інформація, що з’явилась інтернет, про те що ти залишаєш “Карпати”?

– Так, ваша інформація повністю відповідає дійсності. З “Карпат” я вже пішов. У мене закінчився контракт і продовжувати його на таких умовах, які мені запропонували, я не захотів.

– Чи були претензії щодо твоєї гри з боку головного тренера чи тренера голкіперів?

– Ні, ніяких претензій в мою сторону з боку тренерського штабу не було, вони навпаки хотіли щоб я залишився у Львові. Але я прийняв для себе інше рішення.

– Коли зрозумів, що залишаєш “Карпати”? Впродовж сезону були такі думки?

– Впродовж сезону про таке навіть і подумати не міг. 9 червня команда зібралась, 11-того я зрозумів що потрібно їхати. Це рішення далось мені не так легко, у Львові мене все влаштовувало, але із-за певних справ, що ніяк чином не стосуються футболу, я вирішив піти.

– Як в переговорному процесі повело себе керівництво “Карпат”, вони були зацікавлені в твоїх послугах?

– З керівництвом я вів переговори про продовження кар’єри у Львові, але великої зацікавленості в моїх послугах я не побачив.

– Можливо справа в тому, що керівництво запропонувало гірший контракт?

– Та ні, контакт сильно не відрізнявся від того який я підписував рік тому. Розмова з керівництвом була короткою. Вони спитали мене чи хочу я продовжити кар’єру в “Карпатах”, я сказав ні. На що отримав відповідь: “Не хочеш – до побачення”.

– Можеш згадати, як ти потрапив до “Карпат”?

– Я з теперішнім тренером голкіперів – Володимиром Васютиком працював у Ужгороді, коли у мене закінчився контракт з “Закарпаттям”, я поїхав на оглядини до іншого колективу. Васютик в цей час переїхав працювати до Львова. У “Карпатах” на той момент були якісь проблеми з Мартищуком і тренер передзвонив мені і спитав, чи не хотів би я спробувати себе у “Карпатах”. Я з радістю погодився і приїхав до Львова, де підписав контракт терміном на один рік.

– Не міг би підвести невеличкий підсумок сезону?

– Як для мене, то це був один з кращих сезонів в моїй кар’єрі. Хочу сказати, що мені важко далось прощання з “Карпатами”, я не планував їхати з Львова так швидко. Мені здавалось, що все повинно скластись по-іншому. Деякі нюанси моєї думки кардинально змінились.

– Зміна нюансів пов’язана з діями тренерського штабу чи керівництва?

– Ще раз повторюсь і скажу, що тренерський штаб тут ні до чого. Мені стало відомо, що за моєю спиною велись переговори з іншими голкіперами мого віку. Коли люди відмовились від пропозиції – останньому, кому запропонували контракт, був Романенко. Буле дуже неприємно та прикро дізнаватись про таке. Я вважаю, що я гарно провів сезон, допоміг команді, коли був потрібен їй, і заслужив поваги до себе та місце в воротах. Але хтось вважає по іншому. Я б зрозумів якби “Карпати” запросили молодого голкіпера, але вони ввели переговорили з воротарем, який на декілька місяців молодший від мене.

– Якби щось можна було змінити за цей рік в своїй грі, щоб змінив?

– Сезоном, що закінчився я повністю задоволений і нічого змінювати не хотів би.

– Наразі ти вільний агент, де продовжуватимеш кар’єру, пропозиції є?

– Маю декілька гарних пропозиції, але до підписання контракту я б не хотів про це говорити. Всього три колективи дали мені конкретні пропозиції щодо контракту. Дві з яких команди Прем’єр ліги і одна з закордону. Клуб що знаходиться за межами України стартуватиме в Лізі Європи, тому я от і вагаюсь куди краще їхати. В моєму віці не дуже хочеться залишати сім’ю. Тим паче, що команда скоріш за все далеко в єврокубках не зайде, серйозних задач в Європі вона не ставить. В якийсь серйозний клуб я поїхав не вагаючись, але це не про цю команду.

– Хто займається твоїм трудовлаштуванням?

– Як такого агента я не маю. За проведені роки праці в футболі я маю багато друзів, які з поваги до мене, допомагають мені шукати новий колектив.

– Довгий час ти захищав ворота київської “Оболоні”, в цьому році “пивовари” вийшли в Прем’єр лігу. Якісь пропозиції з їх боку були?

– Так, я розмовляв з тренерами “Оболоні”, зацікавленість в моїх послугах у них є, але ж ви самі повинні розуміти, що сезон у них тільки-но закінчився і вони ще не встигли підбити його підсумки, скласти план на новий рік.

– Тебе б взагалі напевне влаштував київський варіант

– Вдома завжди краще, але не це головне.

– Часто згадуєш часи коли виступав в “Оболоні”, тоді тобі вдалось шосте місце зайняти

– Авжеж згадую, тоді у нас був гарний колектив і нам багато чого вдавалось. З багатьма хлопців з того складу підтримую тісні зв’язки і зараз, з тим же Карякою, Проданим, Терещенком, Нівинським. На жаль, багато хто з того складу вже не грають в футбол, Конюшенко наприклад став тренером “Оболоні”.

– Як проводиш відпустку? Чи важко її проводити, якщо не знаєш де далі продовжиш кар’єру

– Дуже важко відпочивати з думками про роботу, весь час не можу заспокоїтись, думаю про цю тему. Не знаю куди бігти, що робити. Вся моя відпустка закінчилась на тому, що я з’їздив на три дні до Туреччини. Весь інший час проводжу в Києві.

 

Источник: Турнир

Новости партнеров

Комментарии: