Никита КАМЕНЮКА: «Сделаем все, чтобы привлечь везение»

Луганська “Зоря”, наступний суперник “Карпат”, новий сезон розпочала невдало. У трьох поєдинках, два з яких домашні, підопічні Юрія Дудника спромоглися набрати лише одне очко і до того ж наразі залишаються єдиною командою, в активі якої жодного забитого м’яча. Саме про причини стартових невдач і було перше питання кореспондента інформаційного центру ФК “Карпати” до одного з лідерів “Зорі” Микити Каменюки.

– (Після деяких роздумів – Авт.) Важке питання… Ніби до сезону підготувалися нормально, але з грою щось не складається, – говорить Микита. – Хоча провальним вийшов лише матч з “Оболонню”. А з “Арсеналом” ми грали непогано, мали моменти, але не змогли їх реалізувати. Навіть пенальті не забили. Що ж до “Дніпра”, то в суботу ми гірше за суперника виглядали в першому таймі, коли надто низько “сіли” в обороні, але по перерві перехопили ініціативу і мали не один шанс принаймні відігратися. Однак знову не вийшло з реалізацією. Це просто якийсь нефарт. Але сподіваюся, що на цьому наше невезіння скінчиться і вже з наступного матчу ми почнемо вигравати.

– А наступним суперником “Зорі” є “Карпати”. І гра відбудеться у Львові.

– Розумію, ви натякаєте, що у Львові виграти дуже важко. Але у нас немає вибору, надто багато ми втратили вже на старті. Та й потім, весною, коли ми грали з “Карпатами” на їхньому полі, також мало хто вірив, що нам вдасться зачепитися хоча б за нічию. А ми ледь не виграли – на заваді став зовсім не обов’язковий пенальті у наші ворота. Так що ми їдемо до Львова за очками. А як воно вийде, гра покаже. Побачимо, кому більше поталанить цього разу. А ми зробимо все, щоб нарешті везіння привернути на свою сторону.

– Я так розумію, що лік своїм голам у новому чемпіонаті “Зоря” збирається відкрити, забивши м’яч Андрію Тлумаку, який ще зовсім недавно захищав ворота “Зорі”.

– Так складається, але спершу ще потрібно цей м’яч забити. Що ж до Андрія, то про нього можу сказати лише одне: він хороший воротар і чудова людина. Тлумак чимало зробив, аби “Зоря” у минулому сезоні зберегла прописку в Прем’єр-лізі. А якби не травма, яку він отримав восени, то його внесок був би ще більшим.

– Якої ти думки про вашого наступного суперника?

– Дуже амбітна і непоступлива команда з непоганим підбором молодих виконавців. Сезон “Карпати”, вважаю, почали добре. Чотири очки з “Ворсклою” і донецьким “Металургом” заслуговують на повагу. Та й з “Металістом”, граючи майже 90 хвилин у меншості, вони дивилися гідно. Лише в кінці їм не пощастило. Також мені імпонує, що “Карпати” роблять ставку на своїх вихованців. Знаю, що у Львові є чимало талановитих молодих футболістів, які знаходяться на підході до основної команди.

– Завдяки чому “Зоря” може обіграти “Карпати”?

– В першу чергу за рахунок командної гри. Якщо кожен з нас зробить все, про що на установці скаже тренер, то у нас все повинно вийти. Ну й звісно, важливо, щоб вдача нарешті повернулася до нас обличчям.

– Суперники “Карпат” завжди підкреслюють, що у Львові особливі вболівальники і це один з козирів “зелено-білих”.

– Повністю з цим згідний. І взагалі мені здається, що у Львові і Луганську – найвідданіші вболівальники в Україні. Адже на домашніх іграх більшу глядацьку аудиторію ніж “Карпати” і “Зоря”, збирає лише “Шахтар”. Але ж у Донецьку, при їхньому складі і результатах гріх було б не ходити на футбол. А у вас, як і в нас, народ підтримує свої команди, на якому б місці вони не знаходилися. Тому “Карпати” і “Зорю” об’єднує ще один спільний фактор – футболісти обох команд у боргу перед своїми вболівальниками.

Источник: Официальный сайт ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: