Александр ЗАВАРОВ: «С «Карпатами» расслабляться нельзя ни на миг»

На думку багатьох фахівців львівські “Карпати” та київський “Арсенал”, з яким “зелено-білі” зіграють у наступному турі національного чемпіонату, окрім амбіцій об’єднує те, що їхньою чи не найсильнішою ланкою є головний тренер. Адже і Олег Кононов, і Олександр Заваров не мають у своєму розпорядженні яскравих зірок, але при цьому, як ніхто інший, вміють зробити так, щоб кожен гравець їхньої команди на полі приносив максимальну користь. От і в суботньому кубковому поєдинку столичні “каштанчики” хоча й поступилися з мінімальним рахунком 1:2 своїм землякам з “Динамо”, але добряче попсували нерви лідерам чемпіонату.

– Кубкові матчі завжди важкі, – почав розмову керманич “Арсеналу”. – Навіть коли граєш з суперником нижчим за рангом, можна стати антигероєм неприємного сюрпризу. А коли по жеребу в суперники тобі дістався лідер чемпіонату, тим більше важко. Ми програли, але я думаю, гра сподобалася уболівальникам. І це головне, адже граємо ми перш за все для них. Ми не відсиджувалися в обороні, а постаралися показати цікавий футбол. Думаю, що в нас вийшло непогано. Тому після матчу я подякував своїм гравцям за гру, а динамівців привітав з перемогою і побажав їм подальших успіхів у Кубку України.

– Ви пропустили вирішальний гол з пенальті.

– Хочете знати мою думку, чи було в тому епізоді порушення правил зі сторони Реви? Про це краще спитайте в арбітра, я подібних коментарів намагаюся не озвучувати. Хоча вдається це мені не завжди. Та й що тепер казати – ми вилетіли і наші кубкові мрії мусимо відкласти принаймні на рік. Тепер же для нас найголовніше – це чемпіонат, в якому потрібно набирати очки.

– Найближчий суперник “Арсеналу” – львівські “Карпати”. Чого очікуєте від цієї зустрічі?

– В чому я впевнений на сто відсотків, так це в тому, що цього разу нам не вдасться обіграти “Карпати” так само легко, як це трапилося наприкінці минулого сезону. Відверто кажучи, тоді “Карпати” мене дуже сильно здивували. Але знаючи особливий характер футболістів із західного регіону, не сумніваюся, що якраз тепер вони захочуть довести, що то була випадковість.

– Якої ви думки про нинішні “Карпати”?

– Схоже, що команда серйозно підготувалася до сезону і має намір не лише на словах втрутитися в боротьбу за місця у верхній частині турнірної таблиці. В усякому разі я не буду здивованим, якщо “Карпати” всерйоз претендуватимуть на одну з путівок у Лігу Європи. Наскільки я знаю, саме таке завдання і поставлено перед командою.

– Кого з гравців “Карпат” ви могли б виокремити?

– Я вже якось говорив, що у Львові є чимало футболістів, яких я б хотів мати у своєму розпорядженні. Але це все пусті розмови, бо карпатівське керівництво не має наміру з ними розпрощатися. Можу лише сказати, що до них тепер додався ще й Батіста. Цікаво буде побачити, чого він зараз вартий на полі.

– Ви сказали, що не чекаєте на легкий матч з “Карпатами”. Яких проблем від львів’ян очікуєте в першу чергу?

– Можливо, не буду оригінальним, але скажу, що найбільше боюся настрою вашої команди. Це якраз те, чого я не побачив у “Карпат” в нашому останньому очному поєдинку. Але то був кінець сезону, а зараз чемпіонат тільки-но починається. Тому перше, що я скажу своїм хлопцям на установці, це те, що з “Карпатами” не можна розслаблятися ні на мить.

– Якщо можна, в чому секрет того, що буквально всі футболісти, яким довелося хоча б недовго пограти під вашим керівництвом, завжди вас згадують з особливою теплотою?

– Все дуже просто, для мене кожен футболіст – найголовніша фігура в клубі. Це по-перше. По-друге, я люблю кожного свого гравця і ніколи нікого з них не обманюю. І по-третє, мої футболісти для мене завжди є найкращими у світі.

– Останнє запитання: прогноз на матч зробити ризикнете?

– Ні, але скажу, що мене задовольнить лише перемога.

Источник: Официальный сайт ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: