Сергей КРАВЧЕНКО: «Попали в «группу смерти»

Одразу після церемонії жеребкування в Монако, яке подарувало в суперники київському “Динамо” іспанську Барселону”, італійський Інтер” та російський “Рубін”, своїми враженнями від жеребкування півзахисник “Динамо” Сергій Кравченко розповів в інтерв’ю turnir.com.ua.

– Сергію, де гравці київського “Динамо” дивилися церемонію жеребкування?

– Всім разом нам зустрітися в одній кімнаті не вдалося, бо в нас було тренування. Одні гравці підходили до своїх кімнат, інші ще побували в душі чи в сауні, а дехто встиг подивитися жеребкування. Я встиг. Ми сиділи в холі на базі в Кончі-Заспі і разом з нашим адміністратором Олександром Чубаровим, а також з Романом Єрьоменком і втрьох дивилися пряму трансляцію з Монако.

– І які відчуття після жеребкування?

– Ми потрапили в “групу смерті”. Це визнали всі. Коли вибрали команди з перших двох корзин, то ми одностайно визнали, що група з “Барселоною” та “Інтером” найсильніша. До неї нам дуже не хотілося потрапити. Ми мріяли, щоб нас занесли до групи, де перебувають “Севілья” та “Рейнджерс”. Та жереб звів нас зі справжніми грандами світового футболу. Чемпіонати Іспанії та Італії – найпотужніші у світі. “Барселона” сильніша за “Реал”, а “Інтер” виглядає пристойніше за “Мілан”. Том нам справді не поталанило з жеребом.

– Із четвертої корзини до нашої компанії приєднався казанський “Рубін”…

– Так, і це теж один із найгірших варіантів. Найгірший – це німецький “Вольфсбург”. Та все одно я вболівав, щоб чемпіон бундесліги грав з нами в одній групі. Дуже імпонують мені німецькі команди і я б хотів проти них зіграти. Доведеться протистояти “Рубіну”, який постарається довести, що невипадково став чемпіоном Росії.

– Після жеребкування ви з посиленою увагою стежитимете за п’ятничним Суперкубком між “Барселоною” та “Шахтарем”?

– Повірте, ми стараємося не пропускати трансляцій матчів з участю “Барселони”. Це найсильніший клуб планети, дії гравців якого приносять нам задоволення. Вважаю “Барсу” фаворитом нашої групи.

– Але ж статистика свідчить, що іспанські клуби набагато зручніші, аніж італійські…

– Це правда. І як тут не згадати перемоги “Динамо” над “Барсою” у 1998 році з рахунком 3:0 та 4:0. Тоді мені було 15 років, і я палко вболівав за “Динамо”. Тепер постараюся зроби внесок в іще одну перемогу над “Барселоною”. Та треба визнати, що нинішня “Барса” набагато потужніша, аніж команда зразка 1998 року.

– Вперше “Динамо” зіграє в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Плюс у тому, що гравці будуть упевнені в діях, адже вони потрапили напряму до еліти, а мінус – що ми не отримали ігрової практики в кваліфікації…

– Як на мене, треба брати до уваги той факт, який ви назвали плюсом. Ми ж бачили, як “Шахтар” розімнувся з “Тімішоарою” і що з того вийшло. Не треба нам таких уроків. Ми в групі і постараємося виконати поставлене завдання і пройти далі. Жоден гранд нам не страшний.Наше завдання не змінилося – треба подолати груповий етап Ліги чемпіонів.

Источник: Турнир

Новости партнеров

Комментарии: