Александр ВОЛОВИК: «Кубковые игры особенные»

Після поразок у двох останніх поєдинках від віденської “Аустрії” та київського “Динамо” настрій у оборонця донецького “Металурга” Олександра Воловика, який за потреби може зіграти і в лінії півзахисту, не найкращий. Тим не менше, 14-ий номер команди Ніколая Костова від спілкування з кореспондентом Інформаційного центру ФК “Карпати” не відмовився.

– Нарешті для нашої команди настала невеличка пауза і можна хоча б трішечки перевести дух, – почав розмову Сашко.

– А заодно і зробити деякі висновки про стартовий відрізок сезону…

– На жаль, особливими досягненнями похвалитися “Металург” не може. Хоча, як це не парадоксально, багато хто відзначає прогрес у грі нашої команди. Зрозуміло, нинішній чемпіонат ми розпочали далеко не так успішно, як попередній, коли вдалося навіть кілька турів очолювати турнірну таблицю. Як на мене, ми й зараз непогано готові функціонально, дається нам і командна гра. Але своїх очок ми явно недобрали. А найприкріше, що не змогли здолати останній бар’єр на шляху до групового турніру Ліги Європи. Ми дуже хотіли в ньому себе випробувати, але, як і в національному чемпіонаті, у Європі нам забракло везіння.

– Вважаєш перемогу “Аустрії” за сумою двох матчів несправедливою?

– По грі ми були сильнішими. Але що з того, коли в групі гратимуть вони. Нам необхідно було все вирішувати в домашньому матчі. Однак ми примудрилися двічі програвати і лише ціною неймовірних зусиль змогли врятувати нічию перед самим фінальним свистком. У Відні ми зіграли значно краще, але фарт від нас відвернувся остаточно. А ще “Аустрія” значною мірою за перемогу повинна завдячувати арбітру.

– Ти сказав, що в чемпіонаті “Металург” недобрав свої очки. Можеш конкретизувати, де саме?

– У матчах з “Шахтарем” і “Динамо” ми програли по ділу. Ми дуже хотіли відібрати очки у фаворитів, але в обох поєдинках суперник виявився сильнішим. Думаю, що значною мірою це сталося через нашу функціональну втому. Ми після матчів Ліги Європи не встигали відновитися. А от у перших двох турах, коли зіграли внічию з “Дніпром” і “Карпатами”, вважаю, нам просто не пощастило. Адже за моментами ми були значно ближчими до перемоги, ніж суперники. Однак реалізувати їх не змогли. Тому й маємо наразі лише вісім очок і десяте місце. А виграй ті матчі, були б п’ятими…

– Ти говориш про чемпіонат. Але найближчий поєдинок у “Металурга” на Кубок України. І грати твоїй команді в 1/8 фіналу доведеться знову з “Карпатами”.

– Ми серйозно налаштовуємося на цей матч. Так, ми гратимемо вдома, і це дає нам певну перевагу. Однак не думаю, що фактор свого поля стане вирішальним. Для того, аби пройти “Карпати”, одних рідних стін замало.

– Але ж ти казав, що “Металург” мав вигравати в “Карпат” у Львові.

– Так, говорив. Але по-перше, матч на матч не подібний, і як гра складеться цього разу, ніхто не знає. А по-друге, кубкові поєдинки є особливими. Адже тут ти немов сапер – не маєш права на помилку. На відміну від чемпіонату, в Кубку будь-яка невдача є останньою і ставить хрест на всіх мріях про трофей. Наш останній кубковий поєдинок в Охтирці ледь не став наочним прикладом у цьому плані.

– І що завадило “Металургу” переграти першоліговий “Нафтовик” без витрати такої великої кількості нервових клітин?

– Ми не знали сильних та слабких сторін “Нафтовика”. Також нам бракувало швидкостей у тому матчі, а гра в середньому темпі виявилася на руку господарям. І потім, на їхньому стадіоні газон дуже низької якості. А на такому полі різниця у класі сильно нівелюється. От і вийшло, що все вирішувалося в серії післяматчевих пенальті. Але то вже історія, тепер потрібно обігрувати “Карпати”.

– “Металург” прагне виграти Кубок України?

– А чому б і ні? Успіх “Ворскли” засвідчив, що вигравати трофеї можуть не тільки “Динамо” і “Шахтар”. Ми хочемо пройти якомога далі. Що з того вийде, побачимо, але можу гарантувати, що “Металург” віддаватиме всі сили в кожному кубковому матчі. Та й залишилося їх не так вже й багато – лише чотири.

Источник: Официальный сайт ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: