Шандор получил предупреждение

Останнім часом в різних ЗМІ дуже жваво обговорюються питання щодо арбітражу та надаються коментарі щодо прийнятих рішень арбітрами при проведенні футбольних матчів чемпіонату та першостей України. Категоричні вислови та оцінки щодо рішень арбітрів лунають з цього приводу достатньо категорично та безапеляційно, що вносить широке непорозуміння серед тренерів, футболістів, вболівальників та складає негативне відношення до діяльності арбітрів. Комітет арбітрів на черговому засіданні, 21.09.09р. підвів підсумки арбітражу 7 туру та, ще раз переглянув спірні епізоди Кубкового матчу між командами “Металіст” − “Динамо”, який відбувся 12.09.09 р.

Намагання виконувати відповідні рекомендації ФІФА, УЕФА та Комітету арбітрів ФФУ при прийнятті непопулярних рішень нашими арбітрами у проведених матчах, щодо прояву симуляції під час єдиноборств як явища, що знехтує імідж гри, інколи викликає непорозуміння серед футбольної спільноти. На сьогодні, це перш за все стосується арбітражу матчу Кубку України між командами “Металіст” Харків та “Динамо” Київ. Стосовно епізоду, що стався на 52 хвилині матчу, де арбітр та асистент арбітра зафіксували порушення правил гри (гра рукою) але мали великі труднощі з визначенням місця порушення в дуже динамічному епізоді. Згідно методичних рекомендацій щодо місця розташування на футбольному полі, арбітри дотримувались рекомендованих позицій, в момент дотику м’ячу руками тулуб захисника був за межами штрафної площі а відставлена рука була в межах штрафної. Після багаторазових переглядів визначити саме місце порушення було можливим тільки після перегляду запису з однієї відеокамери, яка була розташована за воротами. В складних ігрових ситуаціях коли є великий сумнів щодо порушень або визначення місця порушення, це перш за все стосується епізодів з призначенням (непризначенням) одинадцятиметрових ударів арбітри керуються таким поняттям, як “дух” гри і приймають менш відповідальне рішення (тому що є сумнів) при експертній оцінці подібних епізодів існує таке визначення, як телевізійний момент, що саме і відбулося у цій ситуації.

На передматчевій нараді арбітр акцентував увагу керівників обох команд на дотримання принципів “fair play” і буде карати будь-які прояви нехтування цих принципів. Рішення щодо епізоду матчу на 62 хвилині, приймалося арбітром коли він знаходився в оптимальній позиції і дуже добре контролював цю ситуацію та миттєво відреагував на падіння футболіста Валяєва чітко визначивши прояви симуляції, що і підтвердив відеозапис матчу.

Комітет арбітрів ФФУ врахував всі обставини та характер порушень при проведенні арбітражу відповідного матчу прийняв рішення попередити арбітра матчу Шандора А.А. та асистента арбітра Валенка А.А., згідно Дисциплінарних правил ФФУ.

Источник: Официальный сайт Комитета арбитров ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: