Премьер-лига Украины. 9-й тур. «Карпаты» – «Закарпатье». Послематчевая пресс-конференция

Ігор Гамула, головний тренер “Закарпаття”

– Важко щось сказати. На останній хвилині гол пропустили… Не можу нічого сказати, мені треба відійти. Це як по голові удар, ніби відро води вилили. Нічого не передвіщало такого. Ми не мали програвати, до того ж другий тайм грати в більшості. Просто образливо, що у нас деякі гравці, які на заміну виходять, не розуміють, що мають робити. Вони надувають губи, бо в основу їх не поставили, неохоче на заміну виходять. Те саме в нашій домашній грі було. І той і той підсилити мали, кудись втекти, а вийшло що? Ситник загубив м’яча і нам забили гол. Ми не мали програвати, але це футбол, тим він красивий, тим він хороший. Вітаю “Карпати”, які в меншості не склали рук і добилися перемоги. Але ми не мали програвати, однозначно. Мені важко, правда, чесно, щось аналізувати, якісь дії, моменти. Я не бажаю нікому на моєму місці зараз бути. Можна пропустити гол, там один, два, але в такій ситуації бути нікому не побажаю.

– Ну, гра хоч вам сподобалася?

– Хороша, нормальна гра, я не говорю, що “Карпати” не заслуговували виграти, але ми не заслуговували програти. Розумієте?

– Забагато симулювали ваші гравці…

– Ви маєте на увазі чорненького бразильця? Ні? Симуляції всякі бувають. От один до симулювався до перелому носа. Падіння всякі бувають, от він упав об траву, вдарився. Точніше, симулював. (
сміх в залі)

– Об лікоть…

– Та ні, об траву. Нормально все симулював.

– Здивувало, що команда в більшості у другому таймі була і продовжувала грати на нічию…

– Та чого ж? От було два моменти – Давидов двічі…

– Це були контратаки…

– А у нас тактика така була. Від оборони грати. І “Карпати” теж все правильно грали. Ніхто не розкривався – тільки “Карпати” полізли вперед, відразу пропустили контратаку. А в нас задача була – забити в контратаці.

– Чижевський в команді?

– Звичайно. Він отримав неприємну травму. Він зараз дуже здорово виглядає. Ми йому волосся перефарбуємо, паспорт переробимо ще пограє. Але волосся ми обов’язково перефарбуємо. Я кажу, що я лисий, а ти сивий, якось не гарно, давай, мовляв, обоє пофарбуємося (сміх в залі).

– Ще є питання? (Це питання від прес-секретаря Юрія Назаркевича)

– А розкажіть ще чогось…

– Перший тайм ваш.

– Та яке там…

– І симуляція ваша…

– Яка? Та що об траву?

– Об Лікоть

– Та ну, він же впав.

– А інші?

– Які? А ваші там лежали (
регіт в залі). Це рахується? Дякую, з перемогою вас.

Олег Кононов, головний тренер “Карпат”

– Я думаю, що всі бачили непросту гру. Це дербі. “Закарпаття” націлилося на те, щоб не пропустити, тяжко було пройти їхню оборону пройти. Вилучення Годвіна спутало нам всі карти. Але я вдячний гравцям, за те що вони до кінця грали, боролися за перемогу. Так перемога і прийшла. Ми стільки матчів програвали “на прапорці” і Боженька зверху бачив, що нам теж треба допомогти. Але в першу чергу це заслуга гравців, вони все зробили для того, щоб перемогти.

– З точки зору тренера і команди, яка перемога важливіша: ця чи така як розгром “Зорі” і “Оболоні”?

– Сьогоднішня перемога дуже важлива. Ця перемога набагато приємніша, солодша, вона дасть поштовх команді. Вони грали “через не можу”. Виграти в меншості дорогого коштує. Вони будуть розвивати як особистості.

– Чому в заявці не було Кашчелана і Лазаревскі?

– Не потрапили в склад. В нас 18 гравців. 16 з них – польові. В минулому матчі не пройшли Петрівський і Кополовець. Зараз Лазаревскі і Кашчелан. Вони тільки адаптовуються до команди, до гравців. Зараз іде чемпіонат. Якби на зборах вони з нами були, адаптація відбувалась би швидше. Зараз їм не просто. Тому побажаю сили волі. Щоб вони довели, що є гравцями високого рівня. Вони нам потрібні. Я вірю, що вони це доведуть.

– Ви сказали, що вилучення Годвіна сплутало карти. Вважаєте, що до вилучення команда грала краще?

– Звичайно. Але бракувало швидкості прийняття рішення, гостроти в передачах. Просто ми вперше за чемпіонат зіткнулися з такою обороною. Вся команда в обороні стоїть. Не просто зламати їхній захист. Моменти були, хоч і небагато. В таких іграх найголовніше забитии перший гол і чим швидше. Тоді по-іншому все було б.

– Годвіна буде покарано?

– Розберемо, подивимося. Чи там аж настільки він нафолив, що заробив червону.

– Кажуть, в суперника перелом носа…

– Так? Подивимося. Грали ми з “Металістом”, в Тарасенка теж був перелом носа, нікого не виганяли. В таких матчах будь-яка відмашка може до травми призвести. Я не думаю, що Самсон навмисно грав. Ймовірно, це був ігровий момент. Але претензій до судді нема, як на мене, він відсудив досить кваліфіковано.

– В останні 10 хвилин команда грала дуже агресивно. Чому вона так не грала протягом всього матчу?

– Працюємо… Взагалі, ми ставимо завдання зіграти агресивно. Думаю, тут проблема в іншому. Ми давно не грали на цьому стадіоні. Може це моя помилка, що ми не тренувалися тут. Забули наше поле. А нам треба вигравати на своєму стадіоні, показувати атаквавльний футбол.

– Ви мали намір випустити Кополовця?

– Хотів. План був зовсім інший. Але його довелося змінювати.

– Таке було враження, що ви не чекали на масовану оборону “Закарпаття”?

– Очікували ми на це. Відвикли від поля. Щось може не виходило. Але фізично команда добре готова.

Источник: UA-Футбол

Новости партнеров

Комментарии: