Михаил КОПОЛОВЕЦ: «Это удар в спину»

Перед початком сезону гравець “Карпат” Михайло Кополовець зазнав травми. Вперше в сезоні Михайло з’явився у товариському матчі проти “Олімпії”, а вже за тиждень вийшов в офіційному матчі. Йому вдалося зіграти проти команди свого найкращого друга, екс-карпатівця Василя Кобіна. Після матчу карпатівець поділився “донецькими” враженнями.

– Це в тебе друга гра після травми, не тяжко було адаптуватися?

– Важкувато було грати. Я цей матч першим вважаю, бо “Олімпія” – це розминочка. Коли вийшов на “Донбас-Арену”, то мене аж несло бажання грати. Жаль, кондиції ще не стовідсоткові, практики ігрової вже давно не було. Але я так засумував за футболом, за грою, що мені нічого уже на заваді не стане.

– “Донбас-Арена” враження справила?

– Я в захваті! Там така атмосфера: багато уболівальників, видовище, краса, словом – це стадіон-мрія. Таке оточення допомагає грати, це ж відчуття єврокубків, великих турнірів. Гравці “Шахтаря” мають бути просто щасливими, що мають можливість грати в такій атмосфері.

– Велика кількість уболівальників “Шахтаря” (понад 40 тисяч) не заважала грати?

– Фани “гірників” тиснули на нас шаленою підтримкою, але це точно не є причиною того, що відбулось на полі. Уболівальники є всюди і завжди – без них було б не так цікаво, ми ж для них граємо.

– По грі що можеш розповісти?

– Я розчарований. Начебто ми все правильно робили, але… Тут уже можу сказати, хто нам точно заважав грати. Напевно, тим нікого не здивую, – це суддя. Звісно, що не хочу нічого наговорювати на нього чи обговорювати його дії, але так не робиться. Це удар в спину, одразу і руки опускаються, і бажання грати відпадає. Якби нам з гри забивали, то ще пережити можна, ніхто б нічого не говорив. “Шахтар” – сильна команда, її гру не потрібно псувати таким. Пропускати з гри – одне, але щоб три пенальті в одному матчі – це нечувано!

– А твій давній друг Василь Кобін якось заспокоював тебе після матчу? Вдалося з ним поспілкуватися?

– Так, ми поговорили, така можливість у нас не часто випадає. Телефоном мало не щодня спілкуємося, але щоб побачитися, то не виходить – у нього графік дуже щільний, та й у мене постійно тренування. У нього все прекрасно, він почав розквітати: збірна, Ліга Європи. Василь – молодець. Він мені розповідав, що вже подружився з командою, стосунки у нього зі всіма налагодились. Правда, жалівся на брак часу, але додав, що воно того варте. Я радий за нього. Коли ми їхали з гри в аеропорт його машиною, то він заспокоював мене. Згадували минуле, бо ми ще в “Закарпатті” разом грали, у нас є про що поговорити. До останньої хвилини, що перебував в Донецьку, він разом зі мною був, бо хто зна, коли зустрінемось знову.

Источник: Официальный сайт ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: