Виталий ДАНИЛОВ: «Работаем над созданием института независимого судейства»

24 вересня 2009 р. на Загальних зборах Учасників ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ було прийняте рішення про необхідність заснування незалежного інституту суддівства. Ця організація має бути створена з метою надання українському арбітражу можливостей для самостійного розвитку та гарантування неупередженої роботи суддів.

−  Ситуація навколо арбітражу, у тому числі матчу «Дніпро» – «Динамо», вкотре демонструє низький рівень довіри до арбітрів. Про це свідчить реакція гравців і вболівальників, − відзначив Президент Прем’єр-ліги Віталій Данілов. − Без сумніву, судді можуть помилятися, як і всі люди. Але це далеко не перший та, ймовірно, не останній випадок, коли навіть офіційні особи не впевнені у ненавмисності помилок.
Тому ми працюємо над створенням інституту незалежного суддівства. Ця ідея вже давно реалізована нашими англійськими колегами. Вона зробить неможливим зовнішній вплив на результат матчу та зніме будь-які протиріччя.

Нині над питанням створення незалежного інституту суддівства працюють досвідчені фахівці з числа колишніх арбітрів, спеціалістів та функціонерів футбольної галузі. Віталій Данілов вважає, що проект резолюції про створення незалежного інституту суддівства може бути винесений на розгляд вже наступних Загальних зборів Учасників ПЛ 1 грудня 2009 р.

Источник: Официальный сайт Премьер-лиги Украины

Новости партнеров

Комментарии: