Владимир ВЕРЕМЕЕВ: «Все зависит от нас»

Аби завоювати путівку на планетарний форум до Південної Африки, «синьо-жовтим» необхідно за сумою двох поєдинків обіграти греків, екс-чемпіонів Європи. Більшість вітчизняних фахівців, а понад усе вболівальники, вважають, що жереб обрав для підопічних Олексія Михайличенка найслабшого суперника з посеред тих, хто міг їм дістатися.
Саме з оцінки шансів українців обіграти синів Еллади і розпочалася розмова з Володимиром Веремеєвим, який у тренерському штабі команди Олексія Михайличенка відповідає за збір найсвіжішої інформацію про найближчого суперника.

Україна може обігрувати будь-кого

– Володимире Григоровичу, ви, напевно, як ніхто інший, володієте найсвіжішою інформацією щодо сили збірної Греції. То який же він сьогодні – чемпіон Євро-2004?
– Оцінювати виконання своїх прямих обов’язків у тренерському штабі збірної України мені, самі розумієте, не личить. Нехай це робить головний тренер і мої колеги, а також гравці нашої команди. Що ж до вашого запитання, то збірна Греції, без сумніву, залишається дуже непростим суперником для будь-якої збірної. Обіграти її непросто навіть провідним командам Європи і світу. Тим дивовижніше, що її в Україні чомусь далеко не всі сприймають, як серйозного опонента. Я ще можу зрозуміти рядових вболівальників, але ж і деякі поважні спеціалісти притримуються такої ж точки зору.

– Олексій Михайличенко перед жеребкуванням казав, що не надає особливого значення тому, хто дістанеться нам у суперники в матчах плей-оф.
– Так і є, причому це стосується не лише Олексія Олександровича. Ми з тренерами та футболістами одразу після заключного матчу в групі проти збірної Андорри обговорювали це питання і прийшли до спільного знаменника, що немає значення, хто нам дістанеться в суперники. У домашньому матчі зі збірною Англії ми всім , а перш за все самі собі, довели, що можемо обігрувати будь-кого.

Усе залежить від нас

– Щодо поєдинку в Дніпропетровську, то тут, на думку багатьох, не все так однозначно. Адже для команди Фабіо Капелло цей матч не мав ніякого турнірного значення.
– Погоджуюся, що збірна Англії, на відміну від нас, вийшла на поле без належної мотивації. Але давайте пригадаємо матч у Лондоні, коли ми зіграли з ними на рівних. Тоді що, у них також не було мотивації?.. Інша справа, що тоді ми програли. Але погодьтеся, в тій зустрічі ми поступилися команді Капелло лише за результатом, але аж ніяк не за грою. До речі, після того матчу Фабіо Капелло на цьому також акцентував увагу журналістів.

– Як би там не було, а Англія – це вже в минулому, а тепер на черзі – Греція, яку ви називаєте серйозним суперником. З ваших слів виходить, що греків можна поставити в один ряд з португальцями, французами і росіянами?
– Якщо брати за авторитетом та класом виконавців, то Греція виглядає слабше, сперечатися не буду. Але ж футбол – гра колективна, і тут окремі гравці далеко не завжди все вирішують. Та ж Греція у 2004 році не мала жодної зірки європейського рівня, але тим не менше стала чемпіоном Європи. Інша справа, що коли б нам дісталася Франція чи Португалія, то, напевно, ті ж вболівальники та журналісти не так категорично висловлювалися б, що ми просто зобов’язані завоювати путівку в ПАР. Але повірте, з ким би ми не грали, все одно все залежить лише від нас – потрібно показати свою гру, і тоді все повинно бути добре. Зрозуміло, що також нам знадобиться ще й трохи везіння.

Ми «голодніші»

– Назвіть сильні сторони збірної Греції?
– Безсумнівним плюсом є те, що команда чудово зіграна і має величезний досвід виступів у нинішньому складі. В наявності у Греції є і така важлива якість, як психологія переможця. Якщо ж переходити на особистості, то найбільший їхній козирний туз, якщо так можна сказати, це головний тренер Отто Рехагель, на якого після «золота» Євро-2004 молиться практично вся країна.

– А що можна віднести до недоліків команди Отто Рехагеля?
– Можливо, це видасться комусь незрозумілим чи надто філософським, але недоліки греків є наслідком їхніх плюсів. Збірна Греції має у своєму складі, як на мене, забагато гравців у віці, які вже не мають тої жаги до боротьби і перемог, яка притаманна молодим гравцям. Адже кожна команда, і це не я придумав, після гучної перемоги потребує «свіжої крові». В цьому плані збірна України має певну перевагу. Наприкінці групового турніру в команді з’явилося кілька молодих гравців, які не лише освіжили, а й створили здорову конкуренцію, що тільки йде на користь всім. Разом з тим у нас чимало хлопців, які перебувають у самому розквіті сил.

– Дехто в Україні вважає, що Шевченко вже не дотягує до рівня збірної.
– Я категорично не поділяю такої точки зору. Те, що Андрій є корисним для команди, ні в мене, ні в когось іншого з тренерського штабу, ні, власне, у гравців, не викликає ніяких сумнівів. Та що там казати, подивіться тільки, скільки голів він забив у цьому відборі. Біда лише в тому, що він тривалий час не мав нормальної ігрової практики в клубі, але це, знаєте, тема для окремої розмови – там є чимало нюансів, причому не лише футбольних. Зрештою життя гравця не складається лише з одного футболу, він така сама людина, як і інші. Але нині Шевченко регулярно грає за «Динамо» і з кожним матчем додає.

– Не сумніваюся, що свій прогноз на матчі з греками ви давати не будете. Тому останнє запитання буде таким: за рахунок чого ми можемо їх обіграти?
– У нас більше молоді, а значить ми «голодніші», швидші, витриваліші. Але на перший план вийде все ж командна гра. І ми , і Греція славимося перш за все своїми колективними діями. Хто в них себе краще проявить, то й і переможе. Вірю, що це буде збірна України.

Источник: Турнир

Новости партнеров

Комментарии: