Равиль САФИУЛЛИН: «ФФУ что хочет, то и делает»

Почесний президент ПФЛ Равіль Сафіуллін про перенесення 13-го туру про безкарність ФФУ та судівство в українському футболі розповів сайту turnir.com.ua

– Равіль Сафович рішення ФФУ перенести 13-й тур Прем’єр-ліги це черговий крок показати хто в домі господар?
– Це черговий крок ФФУ, який здоровій людині зрозуміти не можливо. Пояснюю чому. Згідно директиви УЄФА усі клуби мають відпускати гравців перед офіційним матчем збірної за чотири сутки. Так в чому проблема 6-7 листопада зіграли і вже восьмого усі гравці в розпорядженні збірної.

– Найцікавіше, що ФФУ навіть не порадилась з Прем’єр-лігою і в односторонньому порядку прийняла рішення…
– Та в тому то і справа, що хочуть то роблять. Я розумію, якби вони зробили спільне зібрання представників ФФУ і Прем’єр-ліги обговорили, чи потрібне таке перенесення туру. Я хочу спитати наших представників ФФУ, а який ще чемпіонат збірна якої приймає участь у плей-офф до чемпіонату світу-2010 року перенесли. Так ні один. Франція, Португалія, Росія усі грають тур звично, ну максимум хтось перенесе тур на день два. І, ще якщо в ФФУ думають, що така велика пауза піде на руку збірній, то я в цьому не впевнений. Адже гравці будуть без ігрової практики. «Динамо» і «Шахтар» грали в еврокубках, а решту клубів взагалі ніде грали і гравці просто без ігрової практики скільки часу. Невже це добре для збірної. Чи може нашим функціонерам нагадати ті старі часи коли у нас постійно переносили матчі в чемпіонаті. Який тоді був рейтинг нашої збірної. А який став рейтинг після того як матчі перестали переносити, як наші клубні команди почали виступати в Лізі чемпіонів чи Кубку УЄФА.

– Але ж деякі клуби все ж таки підтримують ініціативу ФФУ..
– Ну Ви ж самі прекрасно знаєте які це клуби. Київське «Динамо» в першу чергу. Просто з кожним днем цих команд ставатиме все менше. Представте собі команди ж вже продали квитки на матчі 13-го туру, і що тепер робити гроші вболівальникам віддавати. Повірте, рано чи пізно і лояльні до ФФУ клуби почнуть протестувати.

– А Прем’єр-ліга не могла звернутися скажімо до іноземних арбітрів, щоб вони обслуговували 13-й тур чемпіонату України?
– Ні це якраз функції запрошувати іноземних арбітрів Федерації футболу України. Саме вона звертається до футбольних федерацій інших країн і ті тоді виділяють суддів.

– Після цього рішення ФФУ конфронтація між федерацією і Прем’єр лігою буде ще більшою. Чим закінчиться на вашу думку ця боротьба?
– Я так розумію, що це вже буде не конфронтація а війна. Прем’єр-ліга буде судитися з ФФУ. А все протистояння триватиме доти поки ФФУ не перестане втручатися у справи нашого клубного футболу і найголовніше, щоб комітет арбітрів перейшов з підпорядкування ФФУ.

– Ще одне цікаве питання – суддівство. Цього тижня експертна комісія ФФУ повністю виправдала арбітра Годуляна, який обслуговував скандальний матч “Дніпро” – “Динамо”. Прокоментуйте це рішення?
– А, що тут коментувати тут і так все зрозуміло. Ви подивіться на які матчі ставиться Годуляна. І тоді все буде зрозуміло. Просто є певні арбітри, яких завжди старатимуться виправдовувати.

Источник: Турнир

Новости партнеров

Комментарии: