Сергей СТОРОЖЕНКО: «13 тур лучше провести в конце ноября или декабре»

На минулих вихідних у футбольному чемпіонаті України не відбулося жодного матчу 13-го туру. Вони були заплановані на 7–8 листопада. Після виходу національної команди до плей-офф Кубка світу-2010 головний тренер збірної Олексій Михайличенко звернувся до прем’єр-ліги з проханням перенести поєдинки, щоб раніше зібрати гравців і розпочати підготовку до стикових матчів проти Греції — 14 листопада, субота, 20.00, Афіни та 18 листопада, середа, Донецьк. Тренер волів перенести не всі матчі, а ті, в яких беруть участь ”Динамо”, ”Шахтар” і ”Дніпро” — базові клуби збірної.

Прем’єр-ліга постановила перенести поєдинок ”Дніпро” — ”Кривбас” з 8-го на 6 листопада. ”Динамо”мало зіграти 7-го, а ”Шахтар” — 8-го. Проте це рішення не задовольнило Федерацію футболу України, яка перенесла 13-й тур. Прем’єр-ліга, хоч і висловила незгоду, змушена була підкоритися, адже ФФУ не призначила суддів на ці поєдинки.

— Рішення Федерації підкреслює, що її президент Григорій Суркіс хоче самотужки керувати українським футболом, — вважає президент прем’єр-ліги
Віталій Данилов, 41 рік. — Без сильного чемпіонату не буде сильної збірної. А інтересами власників клубів, які вкладають гроші у футбол й нічого з того не отримують, знехтували.
 
Незадоволення рішенням ФФУ висловили ”Шахтар”, ”Карпати”, ”Таврія”, ”Чорноморець”. Підтримали позицію національної Федерації київське ”Динамо”,”Дніпро” та ”Кривбас”.

— Є рішення виконкому і йому змушені підпорядковуватися. Що тут іще можна коментувати? — каже перший віце-президент ФФУ
Сергій Стороженко, 59 років. — Половина клубів була ”за”, половина ”проти”. І що з того? Національна команда має шанс зіграти у фінальній частині Кубка світу, і ми повинні посприяти їй в усьому. Я хотів, щоб перенесли тільки три матчі 13-го туру, але виконком постановив інакше. Інші країни-учасники плей-офф не перенесли? А нам що, треба обов’язково через паркан дивитися? Побачимо від результату протистояння з греками правильність нашого ходу. Тільки одразу скажу: ніхто на Михайличенка через перенос не давить. Він не в дитячому садочку і розуміє усю відповідальність.

ФФУ планує зіграти 13-й тур у травні.

— Я думаю, краще буде його провести у кінці листопада або у грудні, — каже Стороженко.

 

Источник: «Газета по-украински»

Новости партнеров

Комментарии: