Андрей ШЕВЧЕНКО: «В Казань поедем с хорошим настроением»

У центральному матчі 14-го туру “Динамо” вдома нокаутувало “Шахтар” з рахунком 3:0. “Дубль” оформив Артем Мілевський. Третій гол на рахунку Андрія Ярмоленка. На четвертій хвилині матчу Фернандіньо не реалізував пенальті. “Шахтар” опустився на третє місце і відстає від лідируючого “Динамо” на 7 очок.

Андрій Шевченко поділився своїми думками щодо перемоги над “Шахтарем”, майбутнього матчу з “Рубіном” і поразки збірної України від греків.

– Треба віддати належне супернику, адже “Шахтар” – це дуже хороша команда. Дійсно, ніхто не знає якби закінчився матч, якщо б “гірники” реалізували пенальті. Сьогодні “Динамо” продемонструвало якісний футбол. Перш за все ми грали, як команда. Особливо у другому таймі ми зіграти правильно, компактно і змогли реалізувати всі моменти.

– Сьогодні фортуна була на боці “Динамо”?

– У футболі не без цього. Сьогодні нам допомогла майстерність і везіння. Для нас – це дуже важлива перемога, особливо перед матчем з “Рубіном” в Лізі Чемпіонів.

– З “Рубіном” після такої перемоги буде грати легше чи важче?

– Не буде легко – це 100%. Такий рахунок може додати впевненості гравцям, адже останні ігри “Динамо” не вдавалося вигравати. Це дуже важлива перемога для нас, перш за все для команди. Не думаю, що вона зможе якось вплинути на матч з “Рубіном”. Ліга Чемпіонів і чемпіонат – це зовсім різні речі, різні ігри, різне налаштування. Добре, що поїдемо в Казань у гарному настрої.

– Сьогодні “Рубін” став чемпіоном…

– Я їх вітаю. Команда – дуже рівно провела російський чемпіонат. Я думаю, що це була найкраща команда протягом всього чемпіонату і їхня перемога заслужена. Але у вівторок ми гратиме матч Ліги Чемпіонів.

– Всі запитують Мілевського, як йому грається з вами. Він каже, що чудово. А як вам грається з Артемом?

– Я радий, що Мілевський забиває. У нас дуже хороше взаєморозуміння. Артем довго не забивав, а сьогодні він оформив “дубль”. Будемо сподіватися, що це дасть йому новий поштовх і ми, нарешті, побачимо його з посмішкою.

– Ігор Суркіс сказав, що пара Шевченко – Мілевський зіграла найкращий матч в “Динамо”. Ви згодні?

– Я думаю, кожен гравець “Динамо” зіграв чудово. Треба відзначити гру Саші Шовковського. Він вийшов після травми і видав дуже гарний матч. Захисники дуже компактно зіграли, особливо у другому таймі. Півзахисники і вся команда дійсно виглядала, як команда.

– Думали зробити подарунок Ігорю Суркісу?

– Якщо у президента завтра день народження (22 листопада президенту “Динамо” виповниться 51 рік), а ми граємо сьогодні, то треба йому забезпечити гарний настрій на завтра. А потім у нас ще є матч з “Рубіном”…

– Як ваша спина? Правда, що ви знову їздили в Німеччину?

– Вчора був там. Поки бігаю (
Сміється). У мене немає іншого виходу. Для того, щоб продовжувати грати у футбол, треба весь час це робити. Я дуже спокійно до цього ставлюся. Найголовніше, щоб це мені допомагало і не викликало жодних побічних ефектів, а я спокійно міг продовжувати свою кар\’єру, тішити сам себе і вболівальників.

– У матчі плей-офф з греками було більше гравців “Динамо”, ніж “Шахтаря”. Як динамівським збірникам вдалося так швидко відновитися після стикового поєдинку?

– Кожен професіонал повинен знати, що незалежно від результату матчу, треба все забувати і швидко налаштовуватися на інші ігри. В цьому і полягає секрет успіху професіоналів. Не має значення як ти зіграв. Треба все забути і готуватися. У нас дуже важкий графік, Зараз ми граємо практично через кожні три-чотири дні і у нас не має часу на якісь емоції.

– Які у вас відчуття після матчу плей-офф Україна – Греція?

– Давайте не будемо про це говорити. Це вже минуле, а нам треба думати про майбутнє. Я тому не вийшов до журналістів після матчу, бо не хотів щоб ви мене бачили засмученим. Це життя, це футбол. Ми не використали такий шанс, але це нічого. Україна повинна вірити у своїх футболістів. Повірте, для всіх – це було розчарування. Кожен футболіст хотів зробити на футбольному полі максимум. На жаль, нам цього не вистачило. Нам потрібно було реалізовувати ті момент, які у нас були. В такий момент треба підтримати футболістів, тренерський штаб збірної і Федерацію футболу. Критикувати можуть всі, а підтримати у важкий момент не кожен зможе.

– У середу вся країна плакала разом з вами…

– Підтримайте команду. Мені подобаються люди, які в нашому обличчі хають самі себе. Ми – єдина країна. Футболісти – це ті ж люди, які живуть в Україні і які так само хвилюються. Хочеться, щоб було більше солідарності в поразці, і перемозі, в хорошій і поганій грі. Ми одна країна і нам треба підняти свій дух, а не жити в постійній політичній боротьбі. Давайте відійдемо від всього цього, заспокоїмося і згадаємо, що ми єдина країна і маємо всі разом йти вперед.

 

Источник: «Газета по-украински»

Новости партнеров

Комментарии: