Адвокат СИРОТЫ: «ПФЛ не права»

Сьогодні на брифінгу у ПФЛ, де йшлося про фінансовий стан в організації і причетність до цього президента ПФЛ Святослава Сироти був присутній адвокат пана Сироти Борис Гвоздьов.

Під час брифінгу він намагався полемізувати з в.о. президента ПФЛ Миколою Лавренком, а після його закінчення більш структуровано виклав позицію свою і свого клієнта щодо того, що відбувається в коментарі turnir.com.ua.

– Озвучте, будь ласка, вашу позицію щодо цієї справи.

– На даний момент позиція Святослава Сироти одна – розібратися у тих всіх питаннях, які зараз виникли. Повторю те, що він говорив у перших своїх коментарях по цій справі – у нього абсолютно не було підстав не довіряти своїм співробітникам і людям, які його оточували. Зараз він в повному об\’ємі ще не готовий дати коментаря на цю тему. Ми дні 3-4 тому, справді, почали отримувати перші документи від ПФЛ, а отримавши також інші і вивчивши їх, ми зможемо тоді дати вичерпний коментар щодо цього.

– Це правда, що документи вам видаються дуже дозовано?

– Це, справді так. Це відбувається. От зараз раптово, наприклад, зникло світло в офісі ПФЛ. Але отримуємо їх і я готовий по першому ж виклику приїжджати за ними, якщо потрібно я чекаю, але, справді, отримуємо їх дозовано. Моя суб\’єктивна думка, що перед тим як нам надати ці документи їх ще раз ретельно перевіряють і вивчають.

– Ваш прогноз як фахівця, як адвоката, ця справа дійде до суду, чи вдастся вирішити все в межах ПФЛ?

– Моя точка зору така, що в інтересах ПФЛ не виносити, як то кажуть, сміття з хати. В цій ситуації треба їм розібратися самим. Тому що ціль одна – це пропаганда футболу і зараз ці проблеми нікому не потрібні. Особливо для молодіжного футболу нічого це корисного не принесе.

– Але ці гроші, які, начебто, зникли, можуть бути компенсовані?

– Там сума в межах 2 мільйонів 800 тисяч гривень, до 3 мільйонів гривень. Повірте мені, ці гроші не просто кудись, невідомо куди пішли, все є прописано в договорах і вимагати їх повернення вже зараз – неможливо, тому що по низці договорів ще не вийшов їх навіть піврічний термін дії. Тобто ціль договора ще не досягнута. Це все передчасно і дуже суб\’єктивно зі сторони комісії ПФЛ, що проводить перевірку.

– Тобто ви впевнені, що ці гроші таки десь є, а не зникли в невідомому напрямку?

– Звичайно, безсумнівно, так. Я в цьому абсолютно впевнений. Взагалі я вважаю, що тут не має причинного зв\’язку. Маю на увазі те, що не може людина бути професіоналом у футбольній царині, організатором і одночасно займатися обкраданням. Це просто неможливо, немає причинного зв\’язку тут.

– Чи знайомі ви з екс-виконавчим директором ПФЛ Романом Голубом?

– Я його жодного разу не бачив. Я зі Святославом Анатолійовичем познайомився буквально 28-29 жовтня, а головного бухгалтера чи виконавчого директора ПФЛ Голуба я ні разу не бачив. Про їх дії можу судити лише з тих документів, які нам надали для ознайомлення і де вони фігурують.

 

Источник: Турнир

Новости партнеров

Комментарии: