Иван МИЛОШЕВИЧ: «Верим в победу»

Захисник «Карпат» Іван Мілошевіч у розмові з кореспондентом turnir.com.ua розповів про своє життя у Львові, перспективи збірної Сербії на чемпіонаті світу та враження від супервидовищної гри теперішньої «Барселони».

У центрального захисника львівських «Карпат» Івана Мілошевіча наразі чудовий настрій. По-перше, його команда в останньому матчі Прем’єр-ліги у важкій боротьбі таки вирвала важливу перемогу у «Ворскли». А по-друге, за кілька днів в українському чемпіонаті розпочнуться зимові канікули, й Іван, як і решта легіонерів, матиме змогу поїхати на батьківщину. Проте розмову з кореспондентом turnir.com.ua сербський оборонець «зелено-білих» розпочав з обговорення вчорашнього матчу Ліги чемпіонів між «Динамо» і «Барселоною».

«Барса» показує супервидовище

– Кияни надто рано забили гол, – вважає Іван. – «Барселону» це тільки завело, і далі в футбол грала тільки одна команда, а інша виключно намагалася їй заважати. Поразка киян цілком закономірна, хоча й прикра. Адже у них був шанс на нічию, який дозволяв їм грати в Лізі Європи. Але з таким ударом, який виконав Мессі, навряд чи впорався б будь-який воротар. Тому я б не став звинувачувати у поразці Шовковського.

– Як оцінюєш гру «Динамо» в цьому матчі?

– Важко їм було. Хоча з іншого боку, а хіба з «Барсою» комусь може бути легко? Це ж на сьогодні однозначно найсильніша команда світу. Коли вони тримають м’яч, я просто насолоджуюся цим видовищем і можу собі лише уявити, як важко грати проти такої технічно вишуканої команди.

– За кого ти вболівав у цій зустрічі?

– Взагалі, я вболіваю лише за дві команди – «Карпати», за які я граю, і збірну Сербії, головну команду моєї країни. А в решті випадків просто хочу отримати задоволення від самого видовища під назвою футбол. Ну а те, що показує «Барса» – це просто супервидовище, яке не може не подобатися…

У країнах колишньої Югославії сильний футбол

– Ти згадав про збірну Сербії. Прокоментуй результати жеребкування чемпіонату світу-2010 для збірної твоєї країни.

– Вважаю, що порівняно з іншими групами, нам випав не найкращий жереб, але й не найгірший. Зрозуміло, що фаворитом є Німеччина. Але нинішня збірна Сербії з нею може боротися на рівних. Адже Францію ми в групі обійшли, а це багато про що свідчить. Що ж до Гани й Австралії, то це також далеко не прості суперники. До того ж, вони грають у зовсім різний футбол. Але всі серби, і я звісно не є винятком, упевнені, що наша збірна гратиме в плей-оф.

– Де цілком ймовірно її суперником буде збірна Англії.

– А можливо і Словенія. Цікаво було б побачити матч із сусідами. Але це вже інша справа, а першочерговим завданням є вихід з групи.

– Чи очікував ти від словенців, що вони завоюють путівку до Південної Африки?

– Я так розумію, що Росія десь недооцінила Словенію. І це мене здивувало, адже Словенія дуже добре відіграла останні ігри в групі. А потрапляння словенців до фінальної частини є ще одним свідченням рівня підготовки гравців у країнах колишньої Югославії.

У Донецьку розраховуємо на позитивний результат

– Давай поспілкуємося про твої справи в «Карпатах»…

– Дуже важким був останній поєдинок з «Ворсклою». Самі розумієте, що ця команда займає не те місце, яке повинна, а тому в кожній грі намагається взяти очки, які втратила в першому колі. Вважаю, що в другому таймі ми грали краще і виграли заслужено. І це найголовніше. Тепер спокійно готуємося до останнього матчу в цьому році у Донецьку. З «Металургом» також буде дуже важко. Адже суперник має великі амбіції, а два останні матчі програв. Ну, й не можна забувати, що грати нам доведеться у гостях. Проте ми розраховуємо тільки на позитивний результат.

– Тобто «Карпати» в цьому матчі влаштує і нічия?

– Зважаючи на гостьовий статус гри і на силу суперника – в принципі нічия буде непоганим підсумком. Але все залежатиме, як розвиватимуться події у грі. Проте ми їдемо до Донецька з вірою у виграш. Адже дуже хочеться на приємній ноті завершити рік і в хорошому настрої піти на канікули.

– А чемоданний настрій не може негативним чином вплинути на твої дії – думки під час гри не будуть десь у теплих краях?

– Зрозуміло, що кожен з нас вже має плани на відпустку. Але все одно на першому місці гра з «Металургом». Ми ж професіонали і чудово розуміємо всю відповідальність і перед клубом, і перед вболівальниками. Дуже хочемо щоб всі, хто грає і любить «Карпати», зустрічали Новий рік і Різдво у гарному настрої.

Львів – насправді європейське місто

– Як у тебе справи з мовою – не виникає в грі проблем через мовний бар’єр?

– Я в Україні вже достатньо часу і вашу мову вже розумію добре і багато що можу навіть сказати сам. Щоправда, мені поки ще легше розмовляти російською, але сподіваюся, що найближчим часом добре говоритиму й українською. В усякому разі хлопці мене постійно вчать. А з партнерами у грі ми розуміємося дуже добре.

– Воротар Андрій Тлумак повернувся в команду влітку. Раніше ти з ним не грав. Що ти скажеш про нього як про воротаря, як з ним розумієтеся в грі?

– Андрій – класний голкіпер з великим досвідом і має великий авторитет як у гравців, так і у вболівальників. Не випадково він є капітаном команди. Скажу також, що у грі він дуже багато підказує, і це нам допомагає, бо не завжди все можна зауважити, а йому з його позиції добре видно все, що відбувається на полі. Також хочу відзначити, що Тлумак завжди абсолютно спокійний. Однак при цьому добре знає, що й кому треба сказати в тій чи іншій ситуації. Думаю, що висловлю загальну думку, коли скажу, що з ним команда почувається у грі впевнено.

– Сербські фанати є добре знаними в усій Європі. А що ти скажеш про вболівальників «Карпат»?

– У Львові приємно грати. Тут люблять свою команду і вміють її підтримувати. Особливо хочу відзначити наших фанатів, які завжди з командою – і вдома, і на виїзді. І все ж вважаю, що на наших домашніх іграх мало б бути більше глядачів. Мені не зовсім зрозуміло, чому кількість глядачів на трибунах не збільшується – ми ж граємо доволі сильно і завжди намагаємося атакувати.

– На вулицях Львова вболівальники тебе впізнають?

– Так. І трапляється це доволі часто. Люди підходять, вітаються, ми спілкуємося (добре, що розумію мову). Найчастіше розпитують, як мені Львів, що я думаю про життя в Україні, бажають успіхів. Не буду приховувати, це приємні моменти в житті. Я з перших днів перебування у Львові переконався, що українці є такими ж гостинними людьми, як і серби.

– Львів тобі подобається, почуваєшся в ньому нормально?

– Поки не розумів мову, то було трохи важкувато. Але тепер вже все нормально, можна навіть сказати – дуже добре. Львів є насправді європейським містом – тут є що подивитися і завжди приємно погуляти його старовинними вулицями. Тому я радий, що доля мене звела з «Карпатами». Зараз головне – принаймні пробитися в Лігу Європи, а ще краще – щось виграти.

Источник: Турнир

Новости партнеров

Комментарии: