Олег ГОЛОДЮК: «Забивать всегда приятно»

Перша частина сезону 2009/2010 засвідчила, що хавбек «Карпат» Олег Голодюк поступово стає одним з провідних гравців львівського клубу. Майже в кожному матчі 17-й номер «зелено-білих» вирізнявся на полі своїми креативними та неординарними діями. Саме активною грою в складі «Карпат» Олег завоював місце і в молодіжній збірній України. І став героєм одного з ключових поєдинків відбору до молодіжної першості Євро-2011: у гостях «синьо-жовті» завдяки дублю Голодюка з рахунком 2:0 взяли гору над збірною Бельгії.

– У молодіжній збірній до матчу з бельгійцями в офіційних матчах ти з’являвся на полі не часто. А тут такий суперматч у твоєму виконанні…

– Я розумію, що визначати склад команди на гру – прерогатива виключно головного тренера команди. Але якщо відверто, то я й раніше відчував, що можу грати в основному складі, а не лише виходити на заміну. Не впевнений, що вийшов би на поле з перших хвилин і в Бельгії, але перед тим матчем в команді низка гравців одержала ушкодження, а дехто перебрав жовтих карток. Та найголовніше, що я скористався своїм шансом і був корисним команді. Сподіваюся, що тепер Павло Яковенко буде мені більше довіряти і я матиму в молодіжці значно більше ігрового часу.

– Обидва голи бельгійцям ти забив, опинившись на позиції центрфорварда.

– Взагалі-то я грав у центрі півзахисту. Але перед грою на установці тренер сказав, що кожен в атаці повинен бути максимально активним (для нас було дуже важливо виграти цей матч) і при нагоді брати гру на себе та не боятися завершувати атаку. В першому епізоді я вдало зіграв на випередження при подачі кутового і переправив м’яч у сітку. Як кажуть, опинився в потрібний момент у потрібному місці. А бельгійські захисники, схоже, від мене такого не чекали. Мені здалося, що і в другому моменті вони не очікували мене побачити на вістрі атаки. Але то їхні проблеми. А для нас головне, що ми виграли і взяли три очки на виїзді в матчі з непростим суперником, а головне, прямим конкурентом у боротьбі за перше місце в групі.

– Якими бачиш перспективи української молодіжки?

– На мій погляд, тепер у нас є хороші шанси вийти з групи. Щоправда, попереду ще важкий домашній поєдинок з французами і він, швидше за все, й стане вирішальним. Але вірю, що все для нас складеться добре і ми гратимемо не лише в плей-оф, а й у фінальній частині першості Європи. Ну й непогано було б завоювати путівку на Олімпійські ігри 2012 року в Лондон.

– Що ти відчував, коли забивав голи у ворота бельгійців?

– Відчуття, коли забиваєш гол, передати словами дуже важко. А в такому важливому матчі –тим паче. Коли забив перший, був неймовірно щасливий. А коли зробив це вдруге, то спочатку сам не повірив у таке.

– Восени ти забивав і за «Карпати» – схоже, ця роль стає для тебе звичною.

– Думаю, такі висновки робити ще зарано. Хоча, звичайно, в Прем’єр-лізі забивати також дуже приємно.

– Тим більше такі голи-красені! Адже і «Шахтарю», і «Кривбасу» ти забив гарматними пострілами з дальньої відстані.

– Згоден, що голи вийшли насправді дуже красиві. Що ж до відстані, то мені завжди подобалося бити по воротах суперника здалеку. До речі, наш головний тренер перед кожним матчем нам говорить, щоб ми не боялися бити з-за меж штрафного. З «Кривбасом» я так і вчинив, а з «Шахтарем» пробив штрафний – в обох моментах усе вийшло найкращим чином.

– Як ти оцінюєш виступ команди в осінній частині сезону?

– Підсумки треба підводити по завершенні чемпіонату. А тому скажу лише, що наразі ми йдемо не на тому місці, яке дуже хочемо посісти. Але відставання зовсім незначне, а тому в нас є непоганий шанс його зайняти.

– Ти говориш про місце в п’ятірці, яке дозволить в наступному сезоні грати у Лізі Європи?

– Саме так. Адже керівництво клубу ще перед стартом чемпіонату поставило нам чітке завдання: завоювати путівку в єврокубки. Додам лише, що ми могли й зараз мати на кілька очок більше і піти на зимову перерву десь четвертими-п’ятими. Але не в кожній грі нам вдавалося взяти своє. Проте це нормальне явище – в футболі не завжди результат відповідає тому, що відбувалося на полі.

Источник: Официальный сайт ФК «Карпаты» (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: