Данилов – Суркису: «ФФУ прибегнула к грубой фальсификации»

Президенту Федерації футболу України
Суркісу Г.М.

Шановний Григорію Михайловичу!

ХІ Конгрес ФФУ в черговий раз засвідчив, що Федерація футболу України жодним чином не бажає сприяти будь-яким конструктивним ініціативам професіональних клубів та прислухатися до їхньої думки, навіть якщо це об’єктивно перешкоджає розвитку вітчизняного футболу та руйнує всі наші прогресивні починання.

Делегати Конгресу, які представляють регіональні федерації футболу (або структури, що взагалі не займаються футболом) не мають чіткого уявлення про повсякденні потреби професіональних клубів, проте активно протидіють їх діяльності. Яскравою ілюстрацією цього було голосування таких функціонерів проти включення до порядку денного питання про вступ до складу колективних членів ФФУ клубів ПЛ та ПФЛ. Наголошую: клуби просили не «розглянути можливість прийняття їх до складу колективних членів», як це записано у Рішенні Конгресу (адже таке право чітко та недвозначно встановлене Статутом ФФУ, а тому таку можливість не потрібно розглядати), а ПРИЙНЯТИ їх до складу колективних членів ФФУ! Тим не менше, делегати Конгресу цинічно обійшли стороною волевиявлення 95% професіональних футбольних клубів, які вкладають багатомільйонні кошти у розвиток футболу, забезпечують будівництво стадіонів та інших інфраструктурних об’єктів (в тому числі для Євро-2012), самотужки виховують футболістів для збірних команд України тощо. Але все це, виявляється, не аргументи для «спеціалістів», які вважають, що клубам нема чого робити у складі ФФУ, адже (цитую А. Дяченка, голову Інспекторського комітету ФФУ, Ради регіонів ФФУ та федерації футболу Полтавської області) «керувати і без них є кому».

Хочу також дізнатися, чому питання про передачу Прем\’єр-лізі торгівельної марки «Чемпіонат України з футболу» не увійшло до Рішення Конгресу, опублікованого на офіційному сайті ФФУ? Чому одне з найбільш принципових для Прем\’єр-ліги питань, яке особисто мною було поставлене та проголосоване делегатами Конгресу, у підсумку було проігнороване ФФУ?

Нарешті, Федерація футболу України перевершила сама себе, вдавшись до грубої фальсифікації прийнятих рішень − маю на увазі питання про «перегляд пункту 6 Договору про організацію та проведення змагань Прем\’єр-ліги на сезон 2009-2010 рр.» щодо можливості відхилення Загальними зборами Учасників ПЛ кандидатур арбітрів перед початком весняної частини змагань. На відеозапису Конгресу, який ФФУ люб’язно надала Прем\’єр-лізі, чітко видно, що делегати голосували за формулювання «звернутися до Виконавчого комітету ФФУ з пропозицією переглянути пункт 6 Договору про організацію та проведення змагань серед команд клубів ОПФКУ «Прем\’єр-ліга» на сезон 2009-2010 рр.». Проте, у Рішенні Конгресу міститься вже інше формулювання: «ПРИЗУПИНИТИ дію пункту 6 Договору про організацію та проведення змагань серед команд клубів ОПФКУ «Прем\’єр-ліга» на сезон 2009-2010 рр.», хоча при голосуванні мова йшла про ПЕРЕГЛЯД, а не про призупинення!

У цьому контексті хочу нагадати Вам, шановний Григорію Михайловичу, що будь-який перегляд положень Договору між ФФУ та ПЛ оформлюється винятково у письмовому вигляді та підписується уповноваженими на це посадовими особами Сторін (пункт 6  Розділу ІХ Договору). До того ж, законодавством України не допускається одностороння зміна умов договірних зобов’язань.

Хочу застерегти ФФУ від подібних інсинуацій, які можуть тягнути за собою серйозну відповідальність.

ФФУ в черговий раз продемонструвала своє ставлення до професіональних клубів, які не можуть сприймати таку політику як прояв нормальних партнерських відносин та не можуть погодитись із рішеннями, що шкодять інтересам професіонального футболу, є сфальсифікованими і неправомірними за своєю суттю.

З повагою, президент ПРЕМ\’ЄР-ЛІГИ В.Б.Данілов

Источник: Официальный сайт УПЛ

Новости партнеров

Комментарии: