На Евро-2012 фанатов научат говорить по-украински

Незабаром розпочне роботу міжнародний інтерактивний проект EuroLang 2012, який допоможе гостям ЄВРО-2012 пересуватися Україною та Польщею без бар’єрів у спілкуванні.

На веб-сайті ЕuroLang 2012 кожен бажаючий зможе пройти курс вивчення української чи польської мов, а також познайомитись із культурними традиціями країн-господарів Євро-2012, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

Навчальні матеріали для вивчення польської та української мов представлені 25-ма офіційними мовами Європейського Союзу. На думку організаторів проекту, серед яких представники Польщі, Бельгії, Німеччини, Болгарії та Італії, EuroLang 2012 дозволить футбольним уболівальникам позбутися міжкультурних бар’єрів та наблизить Україну та Польщу до пересічних європейців. Крім того, футбольні фанати зможуть знайти на веб-сайті мовний путівник зручного формату, який можна буде роздрукувати й узяти з собою на чемпіонат.

У понеділок, 25 січня, керівники проекту презентували його працівникам Інформаційного центру «Україна-2012» і генеральному директору УНІА «Укрінформ» Віктору Чамарі. Було продемонстровано, що вміщена у сервіс інформація допоможе зорієнтуватися у звичайних щоденних ситуаціях. Кожен користувач зможе завантажити на свій комп’ютер файли у форматі mp3 із зафіксованою правильною вимовою слів польською та українською мовами. Кожна фраза, що необхідна для гарного вболівання, включена в курс навчання.

Офіційне представлення проекту EuroLang 2012 в Україні відбудеться в середу, 27 січня, о 12.00 в Інформаційному центрі «Україна-2012», у прес-центрі УКРІНФОРМу (вул. Б.Хмельницького, 8/16).

Источник: Официальный сайт ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: