Константин ЯРОШЕНКО: «На сборах играем в покер»

Про проміжну готовность маріупольців до нового футбольного року розповів півзахисник «Іллічівця» Костянтин Яpoшehko.

— Закінчився другой піготовчий збір. Втома накопичилася?
— Так, адже збір у Туреччині тривав цілих три тижні. Ми провели чимало контрольних поединків, фізично попрацювали досить плідно. Відчуваеться, що організм вимагае відпочинку.

— Як оціните проведений збір загалом?
— Все, що ми запланували, виконали. Лише декілька днів випали через непогоду. Загалом погодні умови кращі за українські, і готуватися до сезону в Туреччині цілком можна.

— «Іллічівець» провів два спаринги, на які варто звернути увагу. Це поединки проти чеського «Брно» та представника pосійської Прем\\\’єр-ліги «Крилья Советов». Порівняйте ці дві команди…
— Я скажу, що обидві команди — приблизно одного класу. Говорити щось про них, спираючись на тренувальні матчі, важко. Адже поединки проходять на тлі загальної втоми, i завдання перемогти в них не стоїть.

— Чули інформацію, що «самаритяни» можуть не заявитися на чемпіонат через фінансові проблеми i взагалі припинити існування?
— Так, в Інтернет я заходжу і про вci новини дізнаюся відразу. Втім, я не думаю, що «Крилья Советов» збанкрутують. Хтось же фінансуе, якщо вони їздять на збори?

— У складі «крилатих» відбулися серйозні зміни. Більшість наявних гравців — футболісти дубля…
— Так, проти нас грало багато молодих, але це ще не означае, що на команді поставили хрест.

— Що вам 6ільше подобається в період зборів — тренуватися чи проводити спаринги?
— Проводити поединки. Все-таки це дае змогу краще підготуватися до сезону. У матчах ти отримуеш навантаження, готуєшься тактично до сезону, відпрацьовуєш технічні аспекти, фізичні.

— Чим займаєтеся на зборах у вільний чac?
— Не так вже багато його й випадає. Адже, окрім тренувань з м\\\’ячем, ми ходимо в тренажерний зал, плаваемо у басейні. Загалом же у нас підібралася велика компания любителів картярських irop. Граемо на гроші в покер.

— Хто програв останні труси?
— Такого не буває (всміхається). Якби таке траплялося, то, мабуть, наступного дня на тренуваннях ми б один одного вбивали. А хто в нас ас? Лидери змінюються час від часу.

— Де і як готуватиметься «Іллічівець» останні 10 днів, що залишилися до початку другої частини чемпіонату?
— Будемо готуватися вдома, в Маріуполі. Якщо погода сприятиме, тренуватимемося на вулиці. Якщо ж ні — продовжимо заняття в манежі.

— Не страшно повертатися зі зборів на українські поля?
— Якщо відверто, вже наприкінці зборів хотілося повернутися на рідну землю. Я звик до українських реалій, i вони мене не лякають.

— Як гадаете, на таких полях на початку сезону на перший план виходить функціональна готовність?
— Техніку на них, звісно, не покажеш. Думаю, хто виявиться краще готовим до матчів, той i переважно братиме гору. У ком6інаційний футбол буде важко грати.

— Перед командою стоїть завдання потрапити в десятку?
— Так. Те саме завдання, що й анонсувалося нам перед початком чемпіонату. Відверто кажучи, хотілося б чогось 6ільшого, ніж просто потрапити до десятки.

— Боротьба за виживання омине «Іллічівець»?
— Хот1лося б, щоб так було. А для цього головне — вдало стартувати навесні, бо якщо раз – другий програєш, то опоненти можуть близько підібратися, i тоді доведеться сперечатися за прописку у вищій лізі.

— Чого ви очікуєте особисто від себе?
— Зізнаюся, я й сам не знаю, чого від себе чекати. Намагатимуся показувати якомога кращий футбол.

Источник: Официальный сайт ФК «Ильичевец» (Мариуполь)

Новости партнеров

Комментарии: