Премьер-лига Украины. 22-й тур. «Закарпатье» – «Оболонь». Послематчевая пресс-конференция

Сергей Ковалец, главный тренер “Оболони”:

– Вітаю всіх в Ужгороді. Сьогодні була важка гра. Адже упродовж одного тижня команди проводять третю гру. Радий, що мої підопічні витримали темп і напругу й здобули перемогу в хорошої команди. Мене перед матчем запитували – Чи показував гравцям матч «Закарпаття» – «Динамо», – Ні, не показував. Особисто дивився цей поєдинок, зробив деякі висновки й вирішив перекрити ті зони, з якої слід було нам чекати небезпеки.

– Які зони ви мали на увазі?

– Небезпечні.

– Чи важко мотивувати гравців команди, яка знаходиться в середині турнірної таблиці поборотися за призові місця?

– Дякую за запитання. У Прем’єр-лізі мотивація у футболістів повинна бути присутня у кожній грі, щоб гравці здобували перемоги й набиралися досвіду. Головне – це бажання. Якщо воно є, то буде й результат.

– Результат гри для вас закономірний. Чи це випадковість?

– Якщо по грі, то в нас було більше моментів, ніж в господарів. Радий за те, що мої підопічні з кожною грою прогресують й набираються досвіду у прем’єр-лізі. Адже ми, як і «Закарпаття» – новачки ліги.

– Виходить, що в Ужгороді ви помстилися «Закарпаттю» за «Динамо»?

– В першу чергу, ми дивимося на себе й за своєю грою. Якщо у нас в команді порядок, то все гаразд буде й зі грою.

– Які завдання стоять перед «Оболонню»?

– Філософія клубу – зробити класну команду, яка гратиме у футбол, що подобається уболівальникам. За взірець маю харківський «Металіст», у якому раніше працював пліч-о-пліч з Мироном Маркевичем.

Игорь Гамула, главный тренер “Закарпатья”:

Заходить і звертається до журналістів – Чому не зустрічаєте аплодисментами, як минулого разу? (Сміється)

– Хотілося б, щоб так зустрічали як і минулого разу, а взагалі було соромно йти до вас. Хочу вибачитися перед уболівальниками. Думав, що після гри з «Динамо» стадіон буде переповнений, а глядачів було зовсім мало…

Просив неодноразово хлопців перед грою забути минулий поєдинок і зосередитися на цьому матчі. Але видно всі сили і емоції залишилися з «Динамо», на «Оболонь» не вистачило…Був впевнений, що буде важко, але ж і «Оболонь» грала 24 березня. Видно відчуття ейфорії так і не покинуло команду. Це для нас обернулося фіаско. Казав хлопцям – ви найкращі! А якщо виграєте ці два поєдинки станете ще кращими. Але, не вистачило… Хоча в кінці гри сили з’явилися. Вже на доданих хвилинах могли врятуватися, але наш захисник влучив у воротаря. Гомес сьогодні не зумів вийти на поле, Микуляк ще повністю не відновився, Трішовіч випав. Ті гравці, які б мали створювати загрозу сьогодні випали з гри. В принципі, ми планували з цих двох матчів взяти три очки, ми їх взяли, але планували брати їх саме в «Оболоні». Тепер нам буде знову важко. Будемо намагатися довести вже у наступному протистоянні, що це була прикра поразка.

– Наскільки достовірна інформація, що «Закарпаття» підсилюється екс-гравцем московського «Спартака» Євгенієм Лисициним?

– Він вже тренується з командою. У понеділок плануємо його вже заявити. Буде в нас ще один крайній півзахисник, адже фланги на сьогодні дуже погано працюють. Напевно, нам досі заважають важкі поля.

– Що трапилося з Гомесом?

– Позавчора він вийшов на тренування у загальній групі. Вчора він вже не міг займатися. Рубен дуже хотів допомогти команді, але не зміг. Завтра зробимо томографію, подивимося, що з ним. Сподіваюся до «Дніпра» він вже буде готовий.

– Чому «Закарпаття» не грає «першим номером»?

– Якщо не будемо рухатися, то хоч «першим», хоч «другим» номером – гри не буде.

– Чого не вистачило вашим підопічним, щоб врятувати гру?

– Не вистачило легкості. Була присутня якась боязнь у гравців. Сьогодні по-суті ми не мали моментів, окрім одного, в кінці матчу. Ще раз вибачаюсь перед уболівальниками, постараємося виправитись у наступній грі. До побачення.

 

Источник: UA-Футбол

Новости партнеров

Комментарии: