Андрей РУСОЛ: “Думаю нам по силам одолеть горняков”

В сборной...
Розмова з Андрієм Русолом, захисником дніпропетровського “Дніпра” та збірної України

Минулий рік став для 20-літнього футболіста найвдалішим у спортивній кар’єрі. З’явившися в “основі” “Дніпра”, Андрій уже нікому не поступається на полі своїм місцем. Він надійно зіграв у відповідальних матчах дніпропетровців у розіграші Кубка УЄФА. Звернули на нього увагу і тренери молодіжної, а згодом і національної збірної України. Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з “ліберо” дніпропетровців Андрієм Русолом.

– Як оцінюєте останню гру національної збірної України зі словаками?

– Найбільшою нашою помилкою у грі зі словаками було те, що ми не зуміли нейтралізувати розіграшів суперником стандартних положень. Через це пропустили гол. Окрім того, не використовували “гольових” моментів. Хоча доклали максимуму зусиль, і мені прикро, що не змогли здобути перемогу.

– Це вже не перша гра, коли збірна України не може здобути бажану перемогу. Як гадаєте, у чому річ?

– Напевно, найбільшою вадою збірної є незіграність. Олег Блохін залучив до ігор національної збірної чимало нових гравців, і потрібен час для того, аби ми звикли один до одного, відпрацювали певні ігрові моменти.

– Чи під силу теперішній національній збірній виконати обіцянку Блохіна й потрапити на чемпіонат світу?

– Ставити перед собою задачі потрібно лише максимальні. А далі все покаже час.

– Якщо порівнювати збірну Леоніда Буряка з нинішньою…

– Мені важко порівнювати, оскільки за Леоніда Буряка спостерігав за збірною лише по телевізору. Можу тільки сказати, що змінилися футболісти, омолодився склад, триває робота на перспективу.

– А якщо порівняти тренувальний процес під керівництвом Олега Блохіна та Євгена Кучеревського?

– Тренувальний процес у “Дніпрі” та на базі збірної дуже схожі між собою. А позаяк до лав збірної приїжджаємо після виснажливих ігор, то там ми більше відновлюємося, ніж тренуємося.

– Чи є якась особливість у Кучеревського як тренера?

– Наставник “Дніпра” ніколи не заганяє футболістів у жорсткі рамки. Тобто на полі існують певні ігрові принципи, які сповідує Євген Кучеревський, особливо це стосується захисників. Але він завжди дозволяє футболістам творити на полі, використовуючи власну фантазію, імпровізувати. Цим відрізняється від інших тренерів. Ще однією характерною рисою є вміння налаштувати гравців на матч і знайти відповідні слова, які завжди підбадьорять і дадуть упевненість у власних силах.

– “Дніпро” впродовж останнього часу помітно підріс у класі та показав неабиякі результати на міжнародній арені. Як гадаєте, в чому секрет успіху “дніпрян”?

– У нашій команді зібралися доволі непогані гравці. І що найголовніше – немає легіонерів. А колектив справді дуже хороший – ми розуміємо один одного з півслова.

– Яке завдання поставлено перед командою в цьому чемпіонаті?

– На початку першості поставили завдання посісти в чемпіонаті третю сходинку та якомога вище “піднятися” в Кубку України. Поки що завдання ніхто не змінював. Але на будь-яку гру виходимо із прагненням перемогти й показати при цьому хороший футбол. Наразі це вдається, а потім, можливо, і головне завдання коригуватимуть.

– Який у вас настрій напередодні фіналу Кубка України? Як гадаєте, вашій команді під силу боротись із “Шахтарем”?

– Насамперед, думаю, що потрібно вірити в себе. Інакше немає сенсу виходити на поле. Звичайно, нам під силу здолати “гірників”. Але для цього потрібно докласти максимальних зусиль. Можу запевнити, що на цю гру налаштовані дуже серйозно, за перемогу боротимемося до останнього.

– З ким із команди товаришуєте?

– Зі всіма гравцями маю непогані стосунки. Найтепліші склалися з Костишиним і Назаренком.

– Разом проводите вільний час?

– Бачимося кожного дня і навіть після тренувань зустрічаємося, спілкуємося.

– А як проводите дозвілля?

– Я повністю віддаюся футболу, окрім спорту, не маю захоплень. Коли є вільний час – гуляю, дивлюся телевізор.

– Чого ви б хотіли досягти як футболіст?

– Кожен футболіст мріє стати переможцем чемпіонату світу. Хотілося б разом зі збірною України виграти першість планети.

– Яка з європейських футбольних ліг вам найбільше до вподоби?

– Мені здається, що найцікавіший футбол демонструють команди італійської Серії А. Будь-яка команда цієї ліги здатна відібрати очки в лідера першості й показати потужний і видовищний футбол. Не тільки я вважаю, що найсильніші футболісти світу зібралися в Італії.

– А за який клуб мрієте зіграти?

– Немає якогось конкретного клубу, в якому мрію зіграти. З-поміж італійських мені найбільше імпонує гра “Мілана”. Тому хотілося б спробувати власні сили в цьому клубі.

– Чи є футболіст, за яким ви постійно слідкуєте, намагаєтеся щось перейняти в нього?

– Знову ж таки, найбільше імпонує гра центрального захисника італійського “Мілана” Мальдіні.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Андрій РУСОЛ. Народився 16 січня 1983 року в Кіровограді. Зріст – 186 см, вага – 74 кг. Захисник. Вихованець ДЮСШ “Зірка” (Кіровоград). Перший тренер – Олександр Фундерат. Виступав за команди: “Зірка” (Кіровоград) 1999 р., “Кривбас” (2002 р.). З 2003 р. грає за “Дніпро”. Грав у юнацькій (6 матчів) і юніорській (4 поєдинки) збірних. Гравець національної збірної України.

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: