Мирон МАРКЕВИЧ: “Верю, что “Карпаты” сохранят место в Высшей лиге”

Турнірне становище львівських „Карпат”, які вперше за час виступів у національних чемпіонатах перебувають серед аутсайдерів, не може не хвилювати її справжніх прихильників. Ще й потрапив у лікарню головний тренер команди Мирон Маркевич, який поділився враженнями про нинішнє становище „зелено-білих”

– Мироне Богдановичу, вболівальників львівських „Карпат” і не тільки перш за все цікавить стан вашого здоров’я?

– Воно пішло на покращення, але поки що присутнім на матчах я бути не можу, бо лікарі цього не дозволяють. В мене був підвищений артеріальний тиск і зараз він трохи стабілізувався, але інколи „підскакує”.

– Тож коли можна очікувати ваше повернення на тренерський місток „Карпат”?

– Лікарі дозволяють мені дивитись футбол лише по телевізору. Так буде і з недільною домашньої гри „Карпат” проти „Оболоні”.

– Тобто в тренувальному процесі команди участь візьмете не скоро?

– Тут я великої проблеми не бачу, адже багато років моїм помічником працює Юрій Дячук-Ставицький. Зрештою і тренери Володимир Журавчак та Володимир Хохлов це ті люди, за плечима яких багаторічний досвід спільної зі мною роботи.

– Які ваші телевізійні враження від двох останніх календарних матчів „Карпат”?

– З маріупольським “Іллічівцем” звичайно ми повинні були вигравати. З київським „Динамо” грали непогано. У другому таймі була рівна гра, і в кінці ми могли ще й забити гол. Але „Динамо” є „Динамо” і виконавча майстерність гравців цього клубу звичайно вища.

– Які бачите шляхи виходу з нинішнього складного турнірного становища „Карпат”?

– Звичайно, шанси на збереження місця у вищій лізі в нас є. На мою думку в подібній ситуації з „Карпатами” ще три-чотири команди. В кого вона найгірша важко сказати. Але нам треба вигравати три домашні матчі. Тобто, якщо ми втратимо очки в матчі з „Оболонню” та й наступній виїзній грі із „Зіркою”, то далі „Карпатам” буде дуже важко боротись.

– На „Карпати” ще чекають складні матчі з „Шахтарем” та „Дніпром”?

– Нічого страшного, зі всіма командами можна боротись. Головне для „Карпат” – забиті голи. Бо важко виграти матч, коли команда забиває один гол за вісім турів. Але не забувайте, що „Карпати” майже не пропускають.

– Оптимізму додає і повернення до складу „Карпат” досвідченого Мізіна?

– Звичайно, Сергія нам бракувало на полі в останніх п’яти турах. Сподіваємось, що через пару турів з’явиться у складі і нападаючий Олександр Голбан. Загалом оптимістично дивлюсь у майбутнє і вірю, що „Карпати” збережуть місце у вищій лізі. Думаю, що й самі футболісти вірять у це. Трошки ще б фарту нашій команді. Бо у другому колі нас фактично жодна команда не обіграла, і ні в чому „Карпати” не уступали. Можливо крім київського „Динамо”.

– Мироне Богдановичу, ви згадали за Голбана, а хто з новобранців „Карпат” за цей проміжок часу вже встиг проявити себе в команді?

– Непогано зарекомендували себе Бровченко, Распопов. Та й взагалі до захисників команди в мене претензій немає, як і до воротарів Тлумака та Налєпи. У нападі була велика надія на Голбана, який травмувався в складі своєї збірної, а розчарував, звичайно, Кабанов. І наш терпець врешті увірвався. А з молодих Чабана та Фещук думаю виростуть непогані футболісти, але на все потрібен час.

Прес-служба ФК “Карпати”

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: