“Карпаты” вылетают?

Керівництво, тренери та гравці футбольного клубу “Карпати” звернулись з відкритим листом до вболівальників, громадськості, всіх, кому не байдужа доля клубу. Прихильників “Карпат” закликають підтримати команду в скрутний для неї час, стати дванадцятим гравцем клубу, продемонструвати спорідненість та єдність з “Карпатами”.

“Карпати” переживають один із найскладніших періодів у своїй історії. Вперше за час виступів у національних чемпіонатах львів’яни із 19-ма очками перебувають на передостанньому місці – у незвичній для себе “зоні вильоту”. До завершення 13-го чемпіонату України залишилось сім ігор, з яких три – з “Оболонню”, “Борисфеном”, “Дніпром” – “зелено-білі” проведуть на своєму полі. У чотирьох матчах на виїзді – із “Зіркою”, “Шахтарем”, “Металургом” (Запоріжжя) та “Кривбасом” – на здобуття очок можна розраховувати хіба що в матчі зі ще одним аутсайдером в Кіровограді.

Сьогодні можна знайти чимало причин невдалого виступу провідної команди Галичини. Безумовно, є тут вина й тренерів, які під час тривалого зимового міжсезоння так і не змогли кадрово підсилити команду.

Адже на кожній прес-конференції наставники “Карпат” запевняли, що дуже задоволені черговим закордонним вояжем. Це і гравці, які часом ставлять особисті меркантильні інтереси вище за інтереси клубу. А численні, часом зовсім незрозумілі, кадрові зміни в “Карпатах” лише розхитали моральний дух футболістів. Це і керівництво клубу, яке за три роки так і не спромоглося відрегулювати механізми співпраці як з місцевою владою у Львові, так і з футбольними функціонерами в Києві. Адже почали з феєрверків та розіграшів автомобілів на стадіоні, а закінчили заборгованістю із зарплатні та мізерною економією на відмові від послуг актора, який на стадіоні виконував роль талісмана клубу. Це і керівництво міста й області, яке так і не спромоглося допомогти своєму клубу у будівництві тренувальної бази та створенні необхідної інфраструктури. До того ж, як уже писав “Високий Замок”, відмова від робіт з облаштування підігріву на газоні стадіону “Україна”, що суперечить новому положенню “Про атестацію футбольних клубів України” згідно з вимогами УЄФА та ФІФА, може спровокувати автоматичний виліт “Карпат” з вищої ліги, незалежно від місця, яке вони посідатимуть в чемпіонаті. А оскільки львівський клуб, скажімо так, перебуває не в найкращих стосунках з чиновниками ФФУ, то не виключено, що саме «Карпати» можуть стати тим офірним цапом, на якого впаде показова кара. До речі, у середу до Львова приїхала комісія на чолі з першим віце-президентом ФФУ Сергієм Стороженком, який має зустрітись із керівництвом області та клубу.

Почесний президент “Карпат” Петро Димінський є прихильником гри “фейр-плей”, що передбачає відмову від “договірних ігор” та “роботи з арбітрами”, але за сучасних реалій вітчизняного футболу це автоматично робить його білою вороною в очах конкурентів. Подейкують, що наприкінці чемпіонату клуби, яким загрожує “виліт” із “вишки”, об’єднуються в своєрідні “зграї за інтересами”, які й вирішують, хто є зайвим.

А скільки іронічних посмішок викликала історія з кількаразовим поданням (і подальшою відмовою) заявки “Карпат” на участь у турнірі Кубка Інтертото. Як ми пригадуємо, така незрозуміла поведінка керівництва клубу зумовила різко негативну оцінку вболівальників.

Утім, про це можна говорити багато, однак сьогодні варто справді бити на сполох, оскільки без об’єднання зусиль всіх керівників регіону, громадськості та без підтримки уболівальників провідний клуб Галичини може залишити вищу лігу. А як свідчить досвід інших областей (тієї ж Тернопільщини, Рівненщини, Закарпаття) це призводить до тривалого занепаду розвитку “короля спорту” в регіоні. А Львову все ж не личить бути футбольною провінцією…

Источник: “Високий замок”

Новости партнеров

Комментарии: