9 мая – день победы “Карпат”

У 24-му турі чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги 9 травня львівським “Карпатам” удалося здобути першу перемогу в другому колі. Для львів’ян ця перемога є особливо важливою з огляду на турнірне становище команди та морально-психологічний стан футболістів, які у другому колі вкрай рідко засмучували воротарів суперників.

“Карпати” (Львів) – “Оболонь” (Київ) – 1:0 (Мізін, 89).

“Карпати”: Тлумак, Беньо, Тимчишин, Распопов, Хома, Ковальчук, Кіріце (Даниловський, 46), Чабан (Фещук, 64), Мізін, Бровченко, Платон (Кабанов, 73).

“Оболонь”: Романенко, Драголюк (Міщенко, 61), Конюшенко, Кутас, Нівінський, Самойлов (Крохмаль, 55), Мазуренко, Каряка, Кобзар, Терещенко, Сергєєв (Гребеножко, 75).

У неділю на поле стадіону “Україна” вийшла київська “Оболонь”, яка з усіх сил намагалася набрати необхідні три очки. Забігаючи наперед, варто зазначити, що столичні футболісти грали завзято та були близькими до того, щоб повезти зі Львова нічию.

Із перших хвилин матчу команди обмінялися небезпечними випадами. Найбільш гострий момент стався на 16-й хвилині гри, коли атаку “зелено-білих” завершив Сергій Мізін, який небезпечно пробив по воротах суперника – м’яч пролетів за лічені сантиметри від стійки воріт. Через вісім хвилин чергова атака господарів завершилася влучним ударом Сергія Чабана в сітку воріт “Оболоні”. Однак під вельми обурені свист і гамір трибун суддя зафіксував положення поза грою та не зарахував гола. До кінця першого тайму львів’яни провели кілька небезпечних атак, які не принесли бажаного результату. Натомість кияни, які час від часу наважувалися на контрвипади, не завдавали особливих клопотів кіперові “Карпат” Андрієві Тлумаку.

Після перерви львів’яни з новими силами кинулися на штурм воріт. Однак склалося враження, що освячення автобуса “Карпат” і відвідини футболістами церкви не принесло бажаного результату. Судіть самі: 47-ма хвилина гри – після розіграшу кутового Юрій Беньо пробиває над поперечиною; 55-та хвилина – Віктор Бровченко пробиває штрафний удар, після чого м’яч влучає у стійку воріт; 78-ма хвилина – Сергій Мізін із лінії штрафного майданчика посилає шкіряну кулю над поперечиною; 88-ма хвилина – після розіграшу кутового захисник гостей в останню секунду вибиває м’яч із порожніх воріт. І це ще не повний перелік “гострих” моментів, які виникали біля воріт “Оболоні”, яка в другому таймі відзначилася лише однією “гольовою” ситуацією – на 77-й хвилині гри м’яч потрапив до гравця гостей, який не зумів із трьох метрів поцілити у ворота “зелено-білих”. Близько восьми тисяч глядачів, які зібралися на стадіоні “Україна”, по-різному відреагували на видовищну, але не результативну гру “Карпат”: хтось лаяв суддю, інші критикували дії нападу, а дехто з невідомих причин вигукував образливі слова на адресу Суркіса, називаючи його сином ізраїльського народу.

За кілька хвилин до завершення гри з трибун стадіону, крім вигуків, полетіли порожні пластмасові пляшки, призначені, очевидно, для судді матчу, який часто неприховано симпатизував гостям. Долю матчу вирішили за хвилину до закінчення основного часу. Після подачі кутового м’яч потрапив до Сергія Мізіна, який цього разу сильним ударом відправив шкіряну кулю в сітку воріт гостей. Додані арбітром три хвилини не змінили рахунку матчу, тож у підсумку “карпатівці” здобули перемогу – 1:0. Першу в другому колі.

За результатами 24-го туру львівські “Карпати” з 22 очками надалі окупували передостанню сходинку турнірної таблиці. Однак наступна гра на виїзді з безперечним аутсайдером вищої ліги кіровоградською “Зіркою” вселяє надію на продовження переможного поступу львів’ян. Натомість один із конкурентів “Карпат” у боротьбі за збереження прописки у вищому дивізіоні сімферопольська “Таврія” вдома зіграє з одеським “Чорноморцем”, який переважає кримчан у класі. Може потішити львівських уболівальників і найближчий календар матчів інших двох претендентів на пониження у класі – “Ворскли-Нафтогазу” та запорізького “Металурга”. Полтавчани в наступному турі прийматимуть київський “Арсенал”, а “металурги” в столиці України проведуть матч проти лідера – “Динамо”, яке після останньої безбарвної гри з “Борисфеном”, мабуть, не пошкодує запоріжан.

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: