Витлаий РУДЕНКО: «Меня соблазнили еврокубки»

Одразу після підписання 2-річного контракту новоспечений голкіпер “зелено-білих” Віталій Руденко дав інтерв`ю офіційному сайту львівського клубу.

– У мене була можливість залишитися в “Чорноморці”, допомогти йому повернутися у вищу лігу, аж тут з’явився варіант з “Карпатами“. Я поговорив з нашим тренером, потім пішов до президента і попросив його мене відпустити. Сказав, що маю бажання пограти у Львові. Чому? Тут зараз дуже хороша команда, яка не один рік грає практично в одному складі, вийшла до єврокубків. 

– То виходить, що саме єврокубки тебе найбільше спокусили до переходу?

– Скажу так: у прийнятті остаточного рішення, цей фактор зіграв чи не головну роль.

– Одеські уболівальники не в захваті від твого переходу. У клубі не переконували тебе залишитися?

– Щодо уболівальників скажу так: щирі, віддані фанати, ясна річ, бажають мені добра і успіхів. Я у цьому не сумніваюся. Так, я змінив клуб, але переконаний, що наші стосунки через це не зміняться. Вони завжди мене підтримували і я їм за це дуже вдячний. Я міг залишитися в Одесі, не горів бажанням переходити в інший клуб, але все ж зважився на цей крок. Президент після нашої розмови побажав мені удачі в новій команді.

– А з Іваном Гецком ти радився щодо свого переходу?

– Звичайно, з Іваном Михайловичем я говорив. Не про перехід, а взагалі про “Карпати” та Львів. У нього залишилися дуже теплі спогади про ті роки, коли він грав у зелено-білій футболці. Я знаю, що він забив тут багато голів і його дуже любили фанати. Він розповідав про атмосферу та неповторний карпатівський дух.

– Чи інші команди пропонували тобі перейти до них?

– Так, були пропозиції, але постфактум не прийнято озвучувати назви клубів.

– Зараз воротар номер 1 в “Карпатах” – це Андрій Тлумак…

– Я готовий до конкуренції. Буду намагатися показати максимальний результат. Сподіваюся, що разом з Андрієм ми принесемо команді користь. До речі, я добре знайомий з Тлумаком, телефонував йому, ми спілкувалися. З нетерпінням чекаю того часу, коли нарешті зможу почати тренування з командою – наразі я такої нагоди не мав.

– У попередньому сезоні ти відіграв лише 11 матчів в чемпіонаті…

– У мене була травма. А після зими з’явилися певні непорозуміння в клубі. Я б не хотів вникати в деталі – це вже в минулому. Тому коли “Чорноморець” навесні приїжджав до Львова, я не грав. А взагалі на моїй пам’яті матчі проти “Карпат” стоять окремо. Це були цікаві поєдинки, а вболівальники заповнювали як мінімум половину стадіону. Завжди було гаряче. А ще я добре знаю: який би рахунок не був – “Карпати” ніколи не зупиняться.

 

Источник: Официальный сайт ФК «Карпаты» (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: