Товарищеский матч. «Карпаты» проиграли «Зениту»

Першим спаринг-партнером “Карпат” на тренувальному зборі в Австрії був лідер поточного чемпіонату Росії пітерський “Зеніт”. У цікавій і достатньо видовищній грі перемогли росіяни – 0:1.

“Карпати” – “Зеніт” (Росія) 0:1   

Гол: Зирянов (34).

“Карпати”: Тлумак, Ощипко, Мілошевіч, Тубіч, Федецький, Годвін (Нену, 46), Худоб’як, Ткачук (Авелар, 46), Кожанов (Гурулі, 46), Батіста (Зеньов, 46), Кополовець (Габовда, 53).

“Зеніт”: 1-й тайм: Малафєєв, Анюков, Мейра, Ломбертс, Губочан, Бистров, Зирянов, Розіна, Файзулін, Широков, Кержаков.

2-й тайм: Бородін, Кріжанац, Ламб, Дудієв, Широков, Дудієв, Бочаров, Іонов, Хусті, Ширл, Канунніков.

Попередження: Федецький (23), Ощипко (62) – Зирянов (31), Кріжанац (90+1).

Про спаринг у Австрії “Карпати” із “Зенітом” попередньо домовились одразу по завершенні чемпіонату України. Однак виникли певні проблеми з датою проведення зустрічі. Адже наша команда в Альпи прибула лише в понеділок і зрозуміло, що їй, аби протистояти такому сильному та іменитому супернику, необхідно було кілька днів на адаптацію. Однак у “Зеніта”, який в Альпах вже два тижні, квитки на літак замовлені були на 25-е червня, а тому практично у команд не було іншого дня для проведення матчу між собою, як сьогодні.

Як зізнався по завершенні зустрічі керманич карпатівців Олег Кононов, для його команди значно легше було б грати з підопічними Лучано Спаллетті, якби це був другий або третій поєдинок зборів. Але вибору не було, а тому тренерський штаб погодився вже в першому контрольному спарингу вийти на поле проти суперника, який якихось два роки тому здивував всю футбольну Європу – спочатку виборов Кубок УЄФА, а потім виграв у “Манчестер Юнайтед” і матч за Суперкубок Старого Світу. “Ми дуже хотіли зіграти проти такого сильного і авторитетного суперника, як “Зеніт”. Адже з командами такого рівня завжди цікаво та корисно себе перевірити”, – сказав Олег Георгійович.

Зрозуміло, що карпатівці прагнули не лише гідно протистояти команді Лучано Спаллетті, а й досягнути позитивного результату. Проте і “Зеніт” після нічиєї з грузинським “Зестафоні” (0:0) та виграшів у словацького “Спартака” з Трнави (2:1) і київського “Динамо” (3:1) хотів перемогти і в заключній грі на австрійській землі.

Гра у містечку Ріф розпочалася на 15 хвилин пізніше запланованого – обидві команди трохи запізнилися. Дебют зустрічі був за карпатівцями. Вже на 3-й хвилині Андрій Ткачук потужно пробив з-за меж карного майданчика по центру воріт, але круглий пройшов повз рамку воріт, які в першому таймі захищав кіпер збірної Росії В’ячеслав Малафєєв. А ще за дві хвилини після комбінації на фланзі та передачі Дениса Кожанова удар з дальньої відстані з аналогічним результатом завдав Ігор Худоб’як.

“Зеніт” вперше спробував прорватися до воріт “Карпат” на 8-й хвилині, але небезпеку ліквідував Самсон Ґодвін. Натомість за дві хвилини прудконогий Володимир Бистров зумів прокинути м’яча собі на хід і вийшов таки на очне побачення з Андрієм Тлумаком, однак переграти капітана “зелено-білих” йому не вдалося, а в наступній атаці наш воротар виконав ще один сейв після класного удару Файзуліна.

Ось так на зустрічних курсах гра й тривала – команди намагалися на кожну атаку суперника відповідати своїми не менш небезпечними діями. Причому і “Карпати”, і “Зеніт” дуже часто використовували фланги. Тож загалом гра була рівною. Однаковою була і кількість небезпечних моментів, які створювали гравці обох команд.

Якщо ж говорити про контроль над м’ячем та територіальну перевагу, то тут перевага, хоч і невелика, але була на боці “Карпат“. Однак забити гол вдалося “Зеніту”. Причому зробили суперники це двічі і в обох випадках у центрі уваги був Костянтин Зирянов. Однак перше взяття воріт румунський арбітр Алехандро Тудор скасував, зафіксувавши у пітерця гру рукою. Гравець, щоправда, намагався довести рефері, що гри рукою не було, але в такий спосіб лише договорився до “гірчичника”. А от за дві хвилини “Зеніт” забив згідно букви закону. Роман Широков зумів закинути м’яча за спини центральним захисникам “Карпат” і Костянтин Зирянов переграв Андрія Тлумака – 0:1.

До перерви мали забивати і “Карпати”, але на заваді став арбітр. Партнери вивели на ударну позицію Батісту, але довести до логічного завершення атаку бразильцю завадили захисники “Зеніта”. Зробили вони це з очевидним порушенням правил, однак румунський арбітр з невідомих причин пенальті не призначив. А перед самим свистком на перерву міг забити Ігор Худоб’як, але із завершальним ударом не склалося. Тож на відпочинок команди пішли за мінімальної переваги росіян.

Не змінився малюнок гри і по перерві, хоча тренери зробили багато замін. І якщо Олег Кононов свіжі сили вводив поступово, то Лучано Спаллетті на другий тайм одразу випустив десятьох свіжих гравців, залишивши на полі лише Романа Широкова.

Команди продовжували шукати щастя біля воріт суперника, але надійно діяла оборона як у “Карпат“, так і в “Зеніта”. Приємно відзначити, що наші хлопці витримали високий темп гри до самого фінального свистка. Адже до матчу саме за функціональний рівень готовності хвилювалися тренери.

Також з позитивної сторони необхідно відзначити дії бразильських новачків “Карпат” Нену і Даніло Авелара, а також Юрія Габовди, які вийшли на поле в другому таймі. Хлопці цілком комфортно почувалися в грі проти досвідчених суперників і абсолютно не знизили рівень гри “Карпат“.

Більше того, наприкінці матчу саме їхніми зусиллями “зелено-білі” ледь не врятували нічию. Почав атаку Сергій Зеньов, який завдяки індивідуальній майстерності обіграв двох захисників і виконав передачу верхом на Габовду. Юрко вже практично напевно розстрілював головою ворота “Зеніта”. Здавалося, круглому нікуди діватися окрім сітки, але неймовірну реакцію виявив кіпер пітерців Дмитро Бородін, який відбив м`яча. Проте це ще не був кінець епізоду. Першим на добивання встиг Нену, але бразилець, пробиваючи в дотик, не влучив у рамку.

Тож фінальний свисток зафіксував перемогу “Зеніта” – 0:1. Проте діями своїх підопічних залишилися задоволені обидва тренери. Що ж до позитивного результату, то його “Карпати” матимуть нагоду досягти вже у неділю, коли зіграють проти ще одного представника російської Прем’єр-ліги ФК “Ростов“. Нагадаємо, у лютому 2006 року “Карпати” обіграли цей клуб на зборах у Туреччині з рахунком 2:1, а рік тому, у літнє міжсезоння в Австрії, львівсько-ростовське протистояння закінчилося внічию – 2:2.

 

Источник: Официальный сайт ФК «Карпаты» (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: