Степан ЮРЧИШИН: “Приятно работать с молодёжью “Карпат-2”


ФК „Карпати” – один з небагатьох вищоліговців, які має свої фарм-клуби у першй та другій лігах. У весняній частині другого кола „Карпати-2”, які змагаються у першій лізі демонструють досить непогану гру, суттєво поповнивши свій очковий багаж. Про ситуацію у цьому клубі та роздумами про його майбутнє ділиться старший тренер „Карпат-2”, колишній гравець збірної СРСР та один з кращих бомбардирів в історії „Карпат” 46-річний Степан Юрчишин.

– Нагадаю, що зі своїм помічником Віктором Ходукіним ми прийняли „Карпати-2” а в кінці серпня, коли команда після шести турів набрала лише два очки, – розпочав Степан Федорович. – Загалом в першому колі львів’яни набрали 13 очок, а у першій половині другої частини першості „Карпати-2” вже перевершили і цей рубіж, набравши 14 очок. Причому в шести матчах на своєму полі ми здобули чотири перемоги при одній нічиї та поразці. Вважаю, що в матчах з лідерами „Динамо-2” та „Сталлю”, яку розгромили з рахунком 5:0, ми здобули заслужені перемоги. А ось від „Закарпаття” попустили в самому кінці матчу прикрий гол, що не відповідав перебігу подій на полі.

– Хто на вашу думку, реально претендує на дві путівки до вищої ліги?

– Думаю, що це „Металіст” та „Закарпаття”.

– Свого часу, в 90-ті роки, ви тривалий час вже працювали у першій лізі, очолюючи самобутній ФК „Львів”. Можете порівняти тодішній рівень першої ліги з нинішнім?

– Думаю, що раніше було значно вищий рівень майстерності команд, які претендували на підвищення в ранзі. Разом з тим хочу також зауважити, що мені приємно працювати з талановитою молоддю, якої нині чимало зібралося у „Карпатах-2”.

– Повернемось до ваших підопічних. Чим все-таки пояснити прогрес у рівні та результатах гри „Карпат-2”?

– Нагадаю, що практично все зимове міжсезоння “Карпатам-2” довелось провести у Львові, змагаючись на засніжених та важких полях. Зокрема брали участь в розіграшах Меморіала Юста, організатором якого є Федерація футболу Львівської області та Кубка Підгір’я. До речі, наша команда стала переможцем турніру, організованого Івано-франківською федерацією футболу. У цьому році ігрові зв’язки футболістів „Карпат-2”, більшість гравців яких 1983-1985 років народження, налагодилась. Навіть на виїзді, де завжди виступати не просто, наприклад, в програшних матчах у Вінниці чи Охтирці, ми не виглядали хлопчиками для биття і одрежували хороші відгукп місцевих фахівців. Одним словом всі без винятку гравці „Карпат-2”, діють нині з повною самовіддачею, великим бажанням проявити себе, звернути на себе увагу зі сторони основної команди та керівництва клубу. Зрештою, головне завдання „Карпат-2” – готувати найближчий резерв для „Карпат”. І головне зараз приділяти більше увазі нашій команді, де є чимало перспективної молоді.

– І хто вже реально стукає до дверей основної команди „Карпати”?

– Це наші нападаючі Сергій Чабана та Максим Фещук, захисники Микола Іщенко та Андрій Донець, півзахисники Любомир Іванський, Олег Веприк та Євген Шмаков. З кожною грою добавляє і захисники Володимир Федорів, який перше коло відіграв у другій лізі за „Галичину-Карпати”. Звичайно, через молодість окремими гравцям ще бракує стабільності, але це питання часу.

– З нового сезону, як відомо, в національних чемпіонатах започатковується турнір серед дублерів. Яка в цьому плані перспектива „Карпат-2”?

– Для нас зараз головне довести всім, що „Карпати-2” збережуть місце у першій лізі. Зрештою, це саме завдання стоїть нині і перед основною командою „Карпати”, яка змагається у вищому за рангом дивізіоні країни.

Прес-служба ФК “Карпати”

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: