Виктор СКРИПНИК: “Отдохну на крымском побережье и начну тренерскую карьеру”

       Стати чемпіоном у такій країні, як Німеччина, яка, безперечно, входить до “великої п’ятірки”, мріє, погодьтеся, кожен футболіст. Саме “золотом” у цьому сезоні “вистрілив” оборонець бременського “Вердера” Віктор Скрипник.

       – Ви дивуєтеся перемозі “Вердера” над визнаними фаворитами? Вважаю, це неправильно – наш колектив у другому колі набрав такий темп, з яким не зміг конкурувати навіть “Байєрн”. Велика заслуга у цьому нашого наставника Томі Шаафа.

       – Які принципи гри він обрав?

       – Шааф дуже коректна людина. Він ніколи не скаже: “Чому ви не граєте так, як це роблять “Байєрн” чи “Аякс”?” І “Вердер”, підсилившись великою групою гравців, показав висококласний футбол. Ми завдячуємо нашому тренерові. Запам’яталася фраза, яку сказав Шааф і яка повністю підпадає під рамки гри “Вердера” у цьому сезоні: “Кожен генерал мріє, щоб у його роті були зразкові солдати”. Ми не військовослужбовці, але прохання Шаафа, погодьтеся, виконали на всі сто відсотків.

       – Безперечно, після чемпіонської перемоги “Вердер” дещо розслабився…

       – …і гуляв… Зі “штопору” ми вийшли лише кілька днів по тому. Тож дивуватися нашому розгрому в домашній зустрічі з леверкузенським “Байєром” не потрібно. У такому випадку в нашій рідній Україні сказали б: “Гуляти – так гуляти!”

       – За повідомленням інформагенцій, у наступному сезоні склад “Вердера” може значно послабитися…

       – Справді, наш клуб, можливо, залишить група провідних гравців на чолі з бразильцем Айльтоном, але сумувати вболівальникам не потрібно – треба знайти заміну футболістам, які залишили “Вердер”.

       – Щоправда, у наступному сезоні Віктор Скрипник уже не буде гравцем бременського клубу…

       – Професійне життя будь-якого футболіста – нетривале і в певний момент потрібно задуматися про своє майбутнє. У мене воно пов’язане з “Вердером” – посада головного тренера 16-17-річних “музикантів”, погодьтеся, не найгірший варіант.

       – Після такого важкого сезону, напевно, вже тягне на батьківщину?

       – Справді, як тільки закінчиться чемпіонат, одразу ж поїду до рідного Дніпропетровська. А вже потім з рідними вирушу до морських берегів.

       – Багами чи інші екзотичні місця?

       – Ні, для мене найрідніший Крим. Дуже хочеться відпочити саме там – своє, рідне, як кажуть, найближче до серця.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: