Мирон МАРКЕВИЧ: “Можем добыть девять очков”

       Тренерська робота – непроста. Не завжди тренерові вдається реалізувати всі свої плани, виконати все задумане. Несправедливою є і практика, коли в успіхах вбачається заслуга команди, а в невдачах винен тренер…

       – Ваші проблеми зі здоров’ям пов’язані з невтішною грою команди?

       – Це відіграло не останню роль у тому, що я потрапив до лікарні.

       – Проте ви, не долікувавшись, вирішили повернутися в команду, нехтуючи вказівками медиків?

       – Хотів як краще, але не так сталося. Лікарі наполягали на тому, щоб я два місяці забув про негаразди і роботу. Але я не втримався. Мало того, що нічим не допоміг команді, так ще й собі нашкодив.

       – Якби можна було повернутися до зимового антракту, щось змінили б?

       – Ні. Вважаю, фізично команда добре підготовлена. А це було нашим головним завданням.

       – Але “Карпати” й надалі демонструють невиразну гру. Чи вбачаєте у цьому свої помилки?

       – Кожна людина припускається помилок. Але, як бачите, у професіональному спорті ціна помилки надзвичайно дорого коштує. Іноді неможливо щось змінити…

       – Як прокоментуєте ситуацію з футболістами, яких запрошували для підсилення “Карпат”, а невдовзі їх почергово відправляли на всі чотири сторони?

       – Річ у тім, що Йовичевич залишив команду, Даниловський також довго перебував поза грою. Потрібно було негайно вносити корективи. А запрошували ми безкоштовних футболістів, які мали б великий досвід, особливо Скаченка. Сподівалися, що вони допоможуть команді. Прагнули створити іншим гравцям конкуренцію, але не вдалося. Ці футболісти виявилися не готовими і конкуренції не склали.

       – Свого часу Євген Лемешко сміливо взяв курс на омолодження команди, і це спрацювало на користь клубу. Ви на таке не наважилися…

       – По-перше, футбол шістдесятих років минулого сторіччя і нинішній – це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Вимоги і швидкості далеко не ті. Ми також робили ставку на молодих, але заграли лише Чабан і Фещук. На жаль, Іванський та Іщенко продовжують залишатися перспективними, а Шмаков має ще працювати над собою.

       – До закінчення чемпіонату три тури. Якщо команда не втримається, з чого розпочинатимете відродження?

       – Не треба впадати у відчай і боятися падіння. Футболісти мають проявити характер і майстерність. “Карпати” мають можливість здобути дев’ять очок. А щодо відродження, то мене вже в команді не буде.

       – Але ж ви із клубом укладали контракт на три роки, тобто до серпня 2006 року…

       – Ви не володієте інформацією щодо умов контракту.

       – Тоді розтлумачте суть справи…

       – Я працював з командою, але жодних контрактів не підписував. Між мною і керівництвом клубу існувала лише усна домовленість.

       – Чи захочуть провідні футболісти виступати у нижчій лізі?

       – Думаю, що ні. Хоча саме вони мають повести в останніх матчах команду до перемог, не думаючи про те, що на них чекає. Їхня справа – гра на футбольному полі.

       – Кого бачите на посаді головного тренера “Карпат”? Хоча, можливо, самі продовжите співпрацю?

       – Швидше за все, розставимо крапки над “і”. Я роботу не відновлю. Щодо претендентів на посаду головного тренера, то це вже не моя справа. Можливо, керівництву клубу вже відома ця кандидатура. Я цього не знаю.

       – Чи продовжуєте консультувати своїх партнерів із тренерського штабу?

       – Уже ні.

       – У такому разі, хто тепер відповідає за підготовку футболістів?

       – Є тренерська група, якою керує Юрій Дячук-Ставицький.

Олександр ПАУК.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: