Олег БЛОХИН: “Чемпионат Европы – не только праздник для болельщиков, но и большой рынок для игроков”


       На останній прес-конференції наставник національної збірної Олег Блохін зазначив, що разом зі своїм помічником Андрієм Балем вирушить до Португалії на перегляд матчів європейської першості, щоб ознайомитися з суперниками по “відбору” на ЧС-2006. Ми зв’язалися з українськими наставниками, аби дізнатися про перші враження від чемпіонату і від наших майбутніх суперників, з якими стартуємо восени.

       – Передусім варто сказати, в Португалії дуже спекотно, – бере слово Андрій Михайлович. – Учора ми з Олегом Володимировичем були на матчі Іспанія – Греція. На тлі більше як 30-градусної спеки збірна Греції проявила себе справжнім бійцем і після двобою з іспанцями на 90 відсотків гарантувала собі місце у чвертьфіналі. Команда боролася, грала на повну силу, незважаючи на погодні умови. Чемпіонат Європи є, безперечно, не тільки святом для вболівальників, але й великим ринком для гравців. Греки прагнуть себе якнайвигідніше продати, і це їм вдається сповна.

       – Олеже Володимировичу, команда Греції вам знайома найкраще. З чим, на ваш погляд, пов’язаний такий впевнений виступ підопічних Отто Рехагеля, навіть незважаючи на зміну поколінь у команді?

       О.Б.: Це фінальна частина чемпіонату Європи. На таких турнірах жодна збірна не має права виступати впівсили. Думаю, греки демонструють свої найкращі якості ще й тому, що Рехагель додав їм впевненості у власних силах. Погодьтеся, до початку першості їх ніхто серйозно не сприймав. Команда жодного разу в своїй історії не перемагала на великих форумах і навіть не забила жодного м’яча. Зараз греки вийшли на пік форми, який, можливо, не вдасться зберегти до осені, але поважати себе Греція вже змусила.

       – Хто найбільше встиг вразити в Португалії?

       О.Б.: Чемпіонат тільки-но розпочався. Ми побачили декілька поєдинків і після першого ігрового дня ще важко когось виокремити. За винятком матчу Швеція – Болгарія, де скандинави були на голову сильнішими, можу сказати: всі суперники приблизно рівні і відверто слабких сторін немає навіть у тих, кого відряджали до табору аутсайдерів.

       А.Б.: Нас цікавлять передусім наші майбутні суперники по групі – греки та данці. Збираємося спостерігати за їхніми матчами. Десь 23 червня плануємо повернутися на батьківщину і вже потім неодмінно поділимося враженнями від побаченого.

       – А які враження від самого чемпіонату, організації турніру й атмосфери навколо?

       А.Б.: Прекрасна інфраструктура й організація матчів на найвищому рівні. Головним недоліком, мабуть, є брак місць для паркування авто поблизу стадіонів. З цією проблемою щодня доводиться стикатися не тільки нам, але й тисячам уболівальників. Шляхи, якими можна дістатися з одного міста в інше, також не викликають нарікань.

       – Що скажете про англійських та російських фанатів, які встигли побитися на півдні Португалії?

       А.Б.: Дякувати Богові, нас там не було… (сміється).

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: