Тимощук и Шовковский про матч с Грузией

Анатолій Тимощук, гравець збірної України

– Поділіться своїми враженнями від гри?

– Думаю, що можна бути задоволеним грою збірної України, оскільки нам вдалося взяти три очки і перемогти з рахунком 2:0. Це найголовніше і цей результат не потребує коментарів.

– Напередодні матчу ви переглядали матчі за участю збірної Грузії. На вашу думку, сьогоднішні суперники піднесли які-небудь сюрпризи чи вони зіграли так, як ви очікували?

– Грузини не грали у суботу. Тому вони були дещо свіжіші. Натомість, ми віддали багато сил у матчі проти греків. На щастя, нам вдалося відновити власні фізичні кондиції і перемогти грузинів.

– Вкотре, збірна України прийнятно завершує матч за несприятливих обставин. Адже, територіальною перевагою усе-таки володіли грузини…

– Наша команда зараз перебуває на шляху становлення і за збірну грає багато молодих гравців. Єдине, що ми можемо – це грати з максимальною віддачею і робите усе можливе для того, щоб не дати супернику зіграти. На сьогоднішній день у нас це не погано виходить. А з такою самовіддачею, думаю, прийде і зіграність та впевненість у власних силах. Переконаний, що незабаром збірна заграє зовсім по іншому. Хоча, у другому таймі ми не погано грали, контролювали м’яч і намагалися забити. Ми це зробили і перемогли, здобувши 3 очки.

– На ваш погляд, 8 очок у 4 матчах це гарний результат?

– Думаю, що можна було і більше здобути. Враховуючи те, що ми у матчі з греками вели у рахунку і пропустили гол за 8 хвилин до завершення гри. Ми могли тоді здобути три очки. Хоча, нічия з чемпіоном Європи – непоганий результат.

– Як ви гадаєте, чи вдасться у матчі відповіді в Грузії, українській команді продемонструвати таку ж гру як і у Львові?

– Перш за все, до матчу-відповіді з грузинами ще багато часу. До того нам необхідно зіграти з турками та албанцями. Тому, мені важко зараз сказати, як проходитиме матч в Грузії. Єдине, можу вас запевнити, що ми прикладемо максимум зусиль для того, щоб перемогти і усі матчі будемо так проводити.

– Порівняйте, будь ласка, глядацьку підтримку у Києві та Львові?

– У Львові на стадіоні було 30 тисяч вболівальників, які надзвичайно палко нас підтримували. Цим завжди Захід вирізнявся від інших регіонів нашої держави. Тут завжди палкі вболівальники і тут завжди приємно грати.

– Вас задовольняє якість газону стадіону “Україна”?

– Ми провели поєдинок три дні тому і тому на цьому газоні було дещо важко грати. Якби газон був трішки сухішим, було б набагато краще. Проте, думаю ніхто не висловлюватиме претензій до газону, оскільки нам вдалося перемогти. А це найголовніше.

– Наступний матч ви проведете на виїзді з турками. Нічия буде вважатися прийнятним для нас результатом?

– Стовідсотково ми не будемо грати на нічию і намагатимемося перемогти. Але якщо буде нічия, то, я вважатиму це непоганим результатом. Гра покаже, а ми зробимо усе можливе для того, щоб не розчарувати своїх вболівальників.

Олександр Шовковський, воротар збірної України

– Як і в інших матчах відбіркового циклу поблизу ваших воріт сьогодні неодноразово виникали небезпечні ситуації. Як вам вдається налаштовуватися на гру?

– Як на мене, на матчі національної команди особливо налаштовуватися не потрібно. Позаяк, будь-яка гра збірної це, перш за все, величезна відповідальність та величезне бажання вийти і довести усім, що мені не дарма довірили місце у воротах. Хочу подякувати усім вболівальникам, які потрапили на стадіон і тим, кому не вдалося дістати квиток і тому змушені були спостерігати за матчем по телевізору. Сьогоднішня перемога є заслуженою. Ми до неї йшли і ми вірили у те, що нам вдасться здолати грузинів.

– Під час перерви у роздягалці не було якогось напруження через те, як Воронін покинув поле? І взагалі, як ви оцінюєте ситуацією з Андрієм Вороніним?

– Усе нормально, жодної напруженості не має. Усі розуміють, що це була вимушена тактична заміна. Адже потрібно було посилювати середину поля за рахунок опорного півзахисника. Тобто, усе нормально.

– Блохін виявися психологом у цій ситуації?

– Гравці відповідають за власну гру, а за результат команди відповідає головний тренер. Наставник приймає рішення, а ми намагаємося їх реалізувати. Думаю, що сьогодні усі хлопці повністю віддалися грі і ми довели, що у нас непогана команда. Переконаний, що ми йдемо правильним шляхом.

Источник: champion.com.ua

Новости партнеров

Комментарии: