ФК “КАРПАТЫ” ПРОТИВ “ТЕРРИКОНА”

“5” вересня 2002 р.

ПРЕС-РЕЛІЗ

Офіційний коментар керівництва футбольного клубу “Карпати” щодо опублікування матеріалів в мережі Інтернет та інших засобах масової інформації, в яких ставиться під сумнів дотримання правил чесної гри учасниками матчу 8-го туру чемпіонату України з футболу “Карпати” (Львів) – “Волинь” (Луцьк).

3 вересня 2002 року на неофіційному веб-сайті вболівальників донецького “Шахтаря” (www.terrikon.dn.ua) у розділі “Последние новости” було поміщено матеріал анонімного (их) автора (ів) під назвою “Во Львове и Луцке не знакомы с “Честной игрой”?”. У ньому автор (и), посилаючись на інформацію представників букмекерської контори “Марафон” (причому, кого саме – не вказано), відверто натякають про те, що в згаданому матчі “Карпати” – “Волинь” мав місце факт ведення “нечесної спортивної боротьби”. І у зв язку з цим букмекерська контора “Марафон” наступного дня відмовилася виплачувати виграші. Цитата: “На вопрос в чем причина, одна из самых крупных букмекерских контор на территории СНГ БК “Марафон”, ссылается на пункт своих правил о разбирательстве (в том числе судебном) при наличии нечестной спортивной борьбы.”

Цей матеріал викликав ланцюгову реакцію в українських ЗМІ. І вже наступного дня в ефірі та на офіційній веб-сторіці “Громадського радіо” (о 09:42) з явився сюжет та його текстовий варіант під назвою “Букмекерська контора “Марафон” заявила про нечесну боротьбу між “Карпатами” та “Волинню”. У цьому матеріалі журналіст Костянтин Дульцев, мабуть, на основі коментарів представників букмекерської контори “Марафон” констатував: “керівництво букмекерської контори “Марафон” заявило про наявність нечесної боротьби у цьому матчі.” Далі у тексті журналіст “Громадського радіо” ще раз стверджує, що мав місце факт заяви з боку букмекерської контори “Марафон”, кажучи: “у обох команд заява “Марафону” викликала шок”.

Згодом матеріал із веб-сайту “Громадського радіо” було поміщено на популярному українському футбольному веб-сайті www.dynamo.kiev.ua, а також на веб-сайті www.champion.com.ua. Крім того, цією інформацією скористалися і журналісти Першого Національного телеканалу у програмі “Світ спорту”.

Керівництво футбольного клубу “Карпати” висловлює своє різке обурення появою в цих та інших українських ЗМІ матеріалів, що кидають тінь на діяльність львівського клубу, на команду “Карпати” (Львів), її тренерів та вболівальників. ФК “Карпати” (Львів) категорично заявляє, що усі присутні на матчі стали свідками напруженої та безкомпромісної гри з дотриманням усіх правил “Чесної гри”. Матеріали такого характеру завдали шкоди іміджу та репутації ФК “Карпати” (Львів) і всьому українському футболу.

З усією відповідальністю заявляємо, що будемо добиватися покарання винних у поширенні неправдивої інформації про ФК “Карпати” (Львів) у судовому порядку. Керівницво ФК “Карпати” (Львів) готує судовий позов на ті ЗМІ, котрі поширили неправдиву інформацію у своїх матеріалах, а саме: веб-сайт “www.terrikon.dn.ua” та “Громадське радіо”. Якщо ж виявиться, що журналісти цих ЗМІ мають у наявності офіційні заяви керівництва або представників БК “Марафон”, у такому разі клуб судитиметься з БК “Марафон”.

Прес-служба ФК “Карпати”

——————————————————————————–

Букмекерська контора “Марафон” заявила про нечесну боротьбу між “Карпатами” та “Волинню” сайт “Громадське радіо”

4 вересня 2002, 09:42

У матчі восьмого туру чемпіонату України зустрічалися клуби–представники західноукраїнських обласних центрів – “Карпати” (Львів) і “Волинь” (Луцьк). У Львові, на думку багатьох фахівців, сталася міні-сенсація – доволі рідко програючи на своєму полі, “Карпати” поступилися дебютанту елітної української ліги луцькій “Волині” – 0:2. Керівництво букмекерської контори “Марафон” заявило про наявність нечесної боротьби у цьому матчі. Докладніше Костянтин Дульцев.

У світовій практиці дуже часто трапляються випадки, коли людина виграє шалені гроші, поставивши в букмекерських конторах на перемогу аутсайдерів. У матчі чергового туру чемпіонату України між львівськими “Карпатами” і луцькою “Волинню” букмекери оцінювали шанси на перемогу “Волині” в 10–15%.

За словами представників букмекерської контори “Марафон”, у Львові, Луцьку, Дніпропетровську і Києві за декілька годин до початку матчу люди почали робити максимально можливі ставки на перемогу “Волині”. Не зупиняло їх навіть різке падіння коефіцієнту та обмеження на ставку. Відчувши недобре, букмекери до початку матчу зняли його зі своїх котувань.

На наступний день деякі контори не подали результату цього матчу в своїх відомостях. На питання, в чому причина, букмекерська контора “Марафон” посилається на пункт своїх правил про розгляд (в тому числі судовий) при наявності нечесної спортивної боротьби.

У обох команд заява “Марафону” викликала шок. Головний тренер луцької “Волині” Віталій Кварцяний в інтерв’ю Громадському радіо заявив, що букмекерські контори, заявляючи подібне, не хочуть втрачати гроші, які вони програли. І це принижує гідність його команди: “Якщо чесно – для нас це шок. Цей факт свідчить про непорядність букмекерських контор. Адже вони звикли косити гроші, коли вони отримують прибутки від невгаданих людьми результатів. А коли команда має певний успіх, обіграла такі сильні клуби, як “Шахтар” та “Карпати” і на нас хтось поставить ставку – і вони цього бояться найбільше. Вони не вміють програвати. І хочуть, користуючись ситуацією, відволікти увагу та не виплатити людям їх чесно виграні гроші. Подібні заяви принижують гідність моєї команди, котра важко працювала два тайми”.

Головний тренер львівських “Карпат” Лев Броварський вперше від нас почув таку інформацію і припустив, що на результат можливо могли вплинути судді: “Я вперше чую цю інформацію. Якщо є такі відомості, то як можна це організувати? Можливо через суддів. Тому що, на мою думку, вони судили досить упереджено. Можливо, такі речі планують через суддів”.

Головний тренер “Волині”, однак, заперечує, що судді могли вплинути на результат: “Ну як судді могли вплинути на результат? Нехай Лев Броварський подивиться відеозапис матчу та побачить, які робочі голи ми забили. Так що виходить, що у матчі з “Шахтарем”, у котрому ми виграли, ми так само вплинули на суддів? Якщо ми і надалі будемо вигравати, то що, судді знову будуть впливати на результати? А хто скаже, що у нас погана команда? Так, від нас не очікували, що ми, дебютанти вищої ліги, будемо демонструвати таку гру. Так що, ми повинні грати гірше, ніж ми хочемо?”.

У суддівському комітеті Федерації футболу України заявили, що незабаром розберуться у цьому інциденті.

Костянтин Дульцев, Громадське радіо

——————————————————————————–

Результаты матчей 8-го тура чемпионата Украины на сайте БК “Марафон”

Металлург Дн – Арсенал К 1:2 (1:1)

Голы: первый – Арсенал К на 24 мин.

Пенальти – нет

Удаления – нет

Полиграфтехника – Таврия 1:1 (1:1)

Ворскла – Шахтер Дн 1:2 (0:0)

Карпаты – Волынь 0:2 (0:1) (Выплата с коэфф. 1 согласно п.7 Правил)

Кривбасс – Динамо К 0:0 (0:0)

Металлург Мр – Металлист 1:1 (0:1)

Черноморец Од – Днепр Дп 0:1 (0:0)

Пункт 7 правил БК “Марафон”

7. В случае ошибок персонала конторы при приеме ставок (очевидные опечатки в предлагаемом перечне событий, несоответствие коэффициентов по ставке коэффициентам в линии и т.д.), при наличии доказательств нечестной спортивной борьбы, при отступлении от настоящих правил при приеме ставок и других аргументах, подтверждающих некорректность ставок, контора сохраняет право объявить ставки (или их часть) на таких условиях недействительными (выплата производится с коэффициентом “1”), либо приостановить выплату до завершения разбирательства (в т.ч. судебного).

Источник: Террикон

Новости партнеров

Комментарии: