Равиль САФИУЛЛИН: “Решение КДК – это защита для Сабо”

       На минулому засіданні бюро ПФЛ, а саме – 26 жовтня, було розглянуто питання про неодноразові некоректні висловлювання головного тренера київського “Динамо” Йожефа Сабо на адресу арбітрів, критичні зауваження тренера про складання календаря осінньої частини змагань у вищій лізі, натяки про вживання допінгу гравцями дніпропетровського “Дніпра” перед матчем з київським “Динамо”. Було ухвалено оштрафувати клуб “Динамо” на 3000 доларів.

       На останньому засіданні Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 29 жовтня рішення бюро ПФЛ залишили без змін, проте деякі пункти було змінено. Президент ПФЛ Равіль Сафіуллін висловив незадоволення роботою КДК ФФУ. Отже, до вашої уваги цитати з промови Равіля Сафовича на останньому бюро ПФЛ.

       – На останньому Контрольно-дисциплінарному засіданні ФФУ було визначено, що питання про оштрафування київського “Динамо” за критику на адресу функціонерів, які складали календар осінньої частини змагань чемпіонату, а також зауваження щодо допінгового контролю на матчі “Дніпро” – “Динамо” головним тренером Йожефом Сабо не можна було розглядати, оскільки відтоді, як ці випадки мали місце, минуло вже понад 30 днів. Згідно з нормами УЄФА, розглядати питання потрібно не пізніше тридцяти днів від моменту скоєння порушення. Вважаю, що це рішення КДК ФФУ є спробою захистити Йожефа Сабо та київське “Динамо”. Ми справді мали розглянути ці питання набагато раніше. Але на той час київське “Динамо” мало виступати проти іспанського “Реала” у Лізі чемпіонів у Мадриді. Ми для себе вирішили, що не потрібно турбувати фахівця, не напружувати його перед відповідальним поєдинком, в якому він представляє Україну на євроарені. Таким чином, можна сказати, що ми пішли назустріч київському клубу. Щодо заяв Йожефа Сабо про відсутність на матчі “Дніпро” – “Динамо” допінгового контролю ми направляли листи до ФФУ. Відповіді досі так і не отримали. Ми ухвалили рішення про те, щоб оштрафувати “Динамо”, із запізненням, бо не хотіли по десять разів викликати щотижня представників київського клубу. А могли окремо розглядати на кожному засіданні як некоректні висловлювання, так і образи. Саме тому кілька ситуацій ми об’єднали в одну і ухвалили рішення. А що вийшло? Нас звинуватили у тому, що ми ухвалюємо рішення всупереч усім нормам регламенту. Добре, якщо КДК так хоче, ми щотижня на засіданнях розбиратимемо окремо кожний випадок. Побачимо, що з того вийде.

       На минулому засіданні бюро ми розглянули ситуацію з вилученням гравця київського ЦСКА Мамаді Сангаре у матчі з донецьким “Шахтарем-2”. Усі члени бюро переглянули відеокасету, де чітко видно, що саме проти київського гравця порушено правила. Арбітр помилився і вилучив легіонера з поля. Ми, оскільки червону картку анулювати неможливо, визначили термін дискваліфікації на один матч. А що робить КДК ФФУ? Змінює рішення і дає дискваліфікацію на визначений термін, а саме – до 12 листопада. А це аж три матчі! За що?

       Далі, я звертаюся до КДК ФФУ. Члени КДК під час розгляду питань ніколи не запрошують представників зацікавлених сторін і не заслуховують інформацію з перших уст, на відміну від бюро ПФЛ, де це робиться постійно. Тож запитую у Контрольно-дисциплінарного комітету: невже вам немає чим більше зайнятися у футболі, як тільки перекручувати інформацію та рішення бюро ПФЛ? Наприклад щодо Йожефа Сабо: це ж уже просто накопичилися справи, що стосуються саме його, тож їх потрібно було вирішувати всі разом. То там він не задоволений, то там. У наступну п’ятницю буде засідання КДК? Я прийду навмисне на засідання і висловлю усе, що накопичилося.

       Питання щодо некоректних висловлювань головного тренера київського “Динамо” Йожефа Сабо на прес-конференції після матчу “Динамо” – “Борисфен” було порушене й президентом проф-спілки “Футбол України” Ігорем Гатаулліним. Ігор Федорович заявив, що потрібно звернути особливу увагу на слова Йожефа Сабо: “Мені не потрібно подарунків, дайте мені свисток, я місяць посуджу й стану мільйонером”.

       – Ви хоч розумієте, що сказав Йожеф Йожефович? Та він же звинуватив у хабарництві весь арбітражний корпус України, а також у підкупі арбітрів всіх клубів футбольної ліги! Ми знаємо, що у Франції головним тренером “Монако” є колишній гравець – чемпіон світу та Європи у складі національної збірної Дідьє Дешам. Уявіть, якби він у себе на батьківщині на прес-конференції сказав таке: дайте мені свисток і я стану мільйонером. Та його стерли б на порох! А тут ми навіть на засіданні бюро не розглянули окремо цю справу й обмежилися штрафом лише у три тисячі доларів! Кевина Кігана, колишнього тренера збірної Англії, як відомо, за некоректні висловлювання на адресу арбітрів оштрафували на 12 тисяч фунтів стерлінгів і заборонили впродовж трьох матчів перебувати у технічній зоні для тренерів.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: