Андрей ВОРОНИН: “В Стамбуле обязательно нужно будет брать очки”

       17 листопада збірна України у Стамбулі зіграє дуже важливий матч відбірного турніру чемпіонату світу проти збірної Туреччини. Вже зараз очевидно, що Олегу Блохіну доведеться зіткнутись з суттєвими кадровими проблемами: травм зазнали Тимощук і Ротань, має незначне ушкодження Шевченко, який, найімовірніше, пропустить матч Серії А “Мілана” з “Брешією”. Тож не виключено, що роль лідера команди ляже на плечі форварда німецького “Байєра” Андрія Вороніна.

       Та лише в тому разі, якщо наставник знайде спільну мову з екс-одеситом. Позаяк нещодавно на зустрічі з журналістами Блохін заявив, що Вороніну слід просити вибачення в українських уболівальників за свій вчинок у Львові (у матчі зі збірною Грузії футболіст, вочевидь, не погодившись з рішенням тренера, демонстративно пішов у роздягальню. – Авт.). До того ж чи то всерйоз, чи жартома Олег Блохін пообіцяв… підстригти форварда “Байєра”.

       На щастя, в іграх за свій клуб Воронін забиває чи не в кожному матчі. Приміром, в останньому турі у поєдинку з “Фрайбургом” він за дві хвилини перебування на полі відзначився результативним пасом та голом.

       – Андрію, виклик до збірної вже отримали?

       – Так, запрошення вже надійшло до клубного офісу “Байєра”. Але до Києва я прибуду лише в неділю, оскільки у суботу ми граємо важливий матч з чемпіоном Німеччини “Вердером”. Зараз перебуваємо на восьмому місці в бундеслізі, тому стоїть завдання поліпшити свої турнірні здобутки. “Байєр” не зовсім вдало грає на виїзді (здобули два очки із шести), проте вдома ми лише раз зіграли внічию. Але відрив від лідера “Вольфсбурга” невеликий – лише шість очок, тому є сподівання, що незабаром піднімемось вище.

       – Після третини проведених ігор у бундеслізі ви вже повторили свій минулорічний показник за результативністю?

       – Справді, в цьому сезоні, як і торік, я вже забив п’ять голів. Гадаю, тренери можуть бути мною задоволені. Якщо все буде гаразд, то, можливо, твердо завоюю місце у стартовому складі, позаяк зараз переважно виходжу на заміну. Поки поза конкуренцією у нападі “Байєра” болгарин Бербатов, який проводить на полі всі поєдинки. Я переважно виходжу на заміну замість бразильця Франци. Але, переходячи у “Байєр”, я був свідомий того, що буде саме така конкуренція. А найбільш мені приємно грати і спілкуватись з Фрайєром: ми і на заміни виходимо, і мешкаємо разом в кімнаті на виїзді.

       – Андрію, чи не бажаєте повернутись до перипетій матчу у Львові?

       – Я б не хотів про це згадувати. По приїзді до Києва, мабуть, матиму розмову з тренером збірної Олегом Блохіним і сподіваюсь, що все буде гаразд.

       – Блохін жартома натякнув, що придбав уже для вас ножиці?

       – (Після паузи.) Не знаю, яка в цьому жарті частка жарту, але змінювати зачіску мені б не хотілося. Сподіваюсь, не дозволю це зробити й Олегу Володимировичу. Гадаю, це все-таки не головне. А щодо зачіски, то я, впродовж кількох років граючи за німецькі клуби, взагалі голив голову і навіть отримав прізвисько Роналдо. А потім захотілося щось змінити у зовнішньому вигляді, тому й відпустив волосся. Та й дружині це сподобалось. Але я не акцентую на цьому уваги.

       У Стамбулі буде важливий матч: турки відстають від нас на два очки і будь-що прагнутимуть здобути перемогу. Збірна України (ще під орудою Леоніда Буряка) якось грала в Туреччині товариську гру – це дуже сильна команда – недарма вони в Кореї стали бронзовими призерами чемпіонату світу. Але тоді, мабуть, через статус поєдинку особливого ажіотажу ми не відчули. Хоча мені Сергій Ребров розповідав, наскільки в Туреччині можуть бути ненормальними вболівальники.

       Гадаю, поєдинок у Стамбулі буде нелегким, утім, як і всі наші ігри в цьому відбірному циклі. Потрібно докласти максимум зусиль, щоб досягти потрібного результату. Вочевидь, турки зроблять акцент на атаку, однак у нас в кожній грі є моменти – потрібно лише їх реалізовувати. Тож у Стамбулі обов’язково потрібно буде брати очки.

       – Ви вже знаєте про кадрові проблеми у збірній?

       – Так, я вже розмовляв телефоном з Толиком Тимощуком. Звичайно, нам його не вистачатиме – адже це ключовий гравець команди. Але, мабуть, Олег Володимирович разом зі своїми помічниками зможе знайти якийсь вихід із ситуації.

       – Вас запросив у збірну Леонід Буряк, зараз наставником є Олег Блохін. Можете якось порівняти гру цих двох команд?

       – Під керівництвом Буряка збірна також на початку грала непогано: адже ми і греків у Києві перемогли. Попередній склад був досвідченішим, а зараз у команді багато молодих футболістів, які прогресують в майстерності. Гадаю, якщо гратимемо так й надалі, наша збірна має хороші перспективи. Звісно, нам додає сил і лідерство збірної України в групі, адже хто не хоче потрапити на чемпіонат світу?

       – Повернімось до справ у вашому клубі: якими вважаєте перспективи “Байєра” у Лізі чемпіонів?

       – У всіх трьох команд – “Байєра”, “Динамо” і “Реала” шанси на вихід з групи приблизно однакові. Хоча киянам зараз буде дещо легше, бо, на мою думку, “Рома” зараз має проблеми у грі. До того ж кияни ще жодного разу не програли вдома. А от “Байєру” буде складніше взяти бодай очко в Мадриді. Та володарі путівок до плей-оф, мабуть, визначаться лише в останньому турі.

       – Ви так і залишились жити в Кельні?

       – Від Кельна до Леверкузена не так вже й далеко, тому ми з дружиною вирішили тут залишитись. Але зараз маю такий щільний графік матчів, що практично вирватись кудись на відпочинок неможливо. Лише кілька разів разом з дружиною та друзями погуляли по місту і повечеряли в ресторані. Коли гостювали батьки, то відвів їх на екскурсію до відомого Кельнського собору.

       – Недавно в Андрія Шевченка і Крістен Пазік народився син. У вас з Катею немає таких планів?

       – Плани є, мріємо у недалекому майбутньому мати кількох нащадків, причому не має значення – хлопчиків чи дівчаток.

Михайло РОМАНЯК

Источник: “Високий замок”

Новости партнеров

Комментарии: