Олег ЛУЖНЫЙ: “Весь мир следит за развитмем событий”

Вихованець львівської футбольної школи Олег Лужний декілька років мешкає в Лондоні й украй рідко має нагоду відвідати батьківщину. Попри відстань, яка розділяє екс-гравця національної збірної України з рідною державою, він завжди намагається відстежувати події, які відбуваються в нашій державі. Вибори президента нашій державі теж не залишилися поза увагою Олега Лужного.

Перший телефонний дзвінок застав Олега Володимировича перед телевізором. “Вибачте, я зараз не можу говорити, оскільки слухаю промову Віктора Ющенка. Зателефонуйте, будь ласка, пізніше”, – відповів кореспондентові “Газети” відомий футболіст. Виявляється, “5 канал” має проблеми з телетрансляцією своїх програм в Україні, натомість в Англії будь-хто, придбавши сателітарну антену, може приймати сигнал “каналу чесних новин”. Розмова з Олегом Лужним усе-таки відбулася, після виступу Віктора Ющенка.

– Останнім часом дивлюся лише “5 канал”, – зауважив Олег Лужний. – Я шокований подіями в Україні. У голові не вкладається те, як Кучма міг допустити те, що нині відбувається. Це просто жах… Леонід Кучма не мав права заплющувати очі на масові фальсифікації виборів президента України. Їм не шкода людей, які вимагають і мучаться за правду. У понеділок ми також зібралися біля українського посольства, неподалік від пам’ятника Володимирові. У перший день прийшло дві тисячі невдоволених корумпованими виборами, у вівторок зібралося вже чотири тисячі. Завтра плануємо зібратися біля англійського парламенту, а наш представник піде до прем’єр-міністра Англії Тоні Блера (розмова відбувалася в середу ввечері). Зауважу, що не лише українці цікавляться подіями пов’язаними з виборами нашого президента. Увесь світ стежить за розвитком подій в Україні. Цілодобово транслюють репортажі з майдану Незалежності в Києві канал Euronews і ВВС.

– До Києва прибув відомий боксер Володимир Кличко, батько чемпіона НХЛ Руслана Федотенка, Віктор Федотенко запевнив “Газету”, що його син теж незабаром прибуде до столиці України. Відомі спортсмени у скрутний час вирішили підтримати народ і висловитися на підтримку Віктора Ющенка. Ви не плануєте зробити те саме – приїхати до Києва?

– Я ще точно цього не знаю, але, мабуть, вилечу до Києва завтра (у четвер).

– Ви, мабуть, знаєте, що після перемоги над збірною Туреччини, головний тренер національної команди України Олег Блохін заявив, що цю звитягу присвячує Вікторові Януковичу. На вашу думку, Олег Володимирович мав право висловлюватися за всіх гравців?

– Про підтримку Януковича він може сказати лише від себе. Блохін не має права таке говорити від імені всієї команди. Не думаю, що всі гравці національної збірної погоджуються з його словами.

– Як ви гадаєте, пан Блохін висловив думку, сформовану президентом ФФУ Григорієм Суркісом чи свою громадянську позицію?

– Тут навіть не треба думати, так воно і було. Щоправда, я не можу стверджувати цього. Може, він і сам захотів так сказати. Хоча не бачу великої різниці.

Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: