Андрей ВОРОНИН: “Для меня главное – это стабильность”

Гравець німецького “Байєра” та національної збірної України Андрій Воронін багато часу перебуває у поїздках. Матчі Ліги чемпіонів, ігри у внутрішній першості та за Кубок Німеччини й участь у відбірних матчах до чемпіонату світу позбавляють відомого футболіста вільного часу. Проте, як зізнався “Газеті” Андрій Воронін, він завжди намагається бути в курсі тих подій, що відбуваються в Україні.

– Я певний час разом із командою перебував в Іспанії. У цей час мені дружина постійно телефонувала та розповідала про те, що відбувається в Україні. Зараз, коли я в Німеччині, безумовно, стежу за повідомленнями з України, щодня переглядаю випуски новин і переживаю за своїх співвітчизників.

– Яка ваша позиція на виборах?

– Я б не хотів говорити, за кого голосував на виборах. Для мене найголовніше – це стабільність в Україні, яка була впродовж останніх років. Українці хочуть спокійно жити. Дякуючи Богові, в нас не було війни та терактів. Мені хотілося б, щоб так було надалі й щоб не постраждали невинні люди, останніх політичних подій.

– Після матчу з турками Олег Блохін заявив, що присвячує цю перемогу Вікторові Януковичу…

– Чесно кажучи, я про цю заяву нічого не чув. Кожна людина має власну думку. Хлопці, які грають у збірній, також мають власну думку. Що стосується мене, то я не хотів би зараз озвучувати власної політичної позиції.

– Чи можна стверджувати, що гравці національної команди симпатизують провладному кандидатові у президенти, як це витікає із заяви Олега Блохіна?

– Щоб дати відповідь на це питання, потрібно поспілкуватися з хлопцями. Безумовно, не можна говорити, що всі футболісти за Януковича чи за Ющенка. Переконаний, що в команді є прихильники обох кандидатів. Повторюю, найголовніше – щоб в Україні не було безладу. Знайомі з Києва телефонували мені та розповідали, що на майдані Незалежності 300-400-тисячний натовп уже декілька днів мітингує. Уся Європа спостерігає за Україною. Навіть у команді мене часто запитують, чи буде у нас війна. Усім говорю, що жодної війни у нас немає. Сподіваюся, дві сторони знайдуть спільну мову й урегулюють цей конфлікт.

– Яке у Німеччині ставлення до подій, що відбуваються в Україні?

– В інтерв’ю відомі німецькі політики та політологи стверджують, що вибори недійсні, оскільки було зафіксовано багато порушень. Це стосується не лише Німеччини, а й багатьох інших країн світу.

Гліб Ваколюк

Источник: “Львівська газета”

Новости партнеров

Комментарии: