Сборная Украины соберется 3 февраля

26 листопада відбулося чергове засідання Тренерської ради Федерації футболу України під головуванням президента ФФУ Григорія Суркіса. В її роботі взяли участь перший віце-президент Олександр Бандурко, віце-президент ФФУ Володимир Лашкул, головний тренер національної збірної команди України Олег Блохін, головні тренери ФК „Динамо” (Київ) Йожеф Сабо та ФК „Чорноморець” (Одеса) Семен Альтман, тренери збірної Андрій Баль, Юрій Роменський і Олег Кузнєцов. Головна мета засідання полягала в обговоренні підготовки національної збірної команди України до відбірного матчу ЧС-2006, що відбудеться 9 лютого 2005 року проти команди Албанії.

Календар нашої відбірної групи складено таким чином, що вперше за часи існування головна команда країни проведе офіційну зустріч у досить незручний для нас термін. Саме через це підготовка розпочалася вже зараз. Тож Григорій Суркіс підкреслив, що у цій ситуації необхідно знайти універсальний вихід із проблеми, що склалася: не руйнуючи клубної підготовки, „отримати” гравців до табору команди для якнайкращої підготовки до лютневого матчу збірної.

Зазначені вище питання обговорювалися президентом ФФУ у телефонному режимі і з наставником дніпропетровського „Дніпра” Євгеном Кучеревським, котрий через погодні умови не зміг прибути до Києва. У підсумку вдалося досягти домовленості, що київське „Динамо” та „Дніпро”, котрі делегують найбільшу кількість кандидатів до збірної, нададуть своїх гравців 3 лютого. Окрім того збірну буде забезпечено необхідною кількістю лікарів та масажистів, котрі працюють у цих клубах зі збірниками. Вже найближчим часом тренерський штаб визначиться, в якій країні проводитиметься збір напередодні чергового офіційного двобою.

Безсумнівно, цей матч повинен закріпити успіх, досягнутий цього року у боротьбі за вихід до фінальної частини світової першості. Сьогодні ми маємо реальні можливості стати його повноправним учасником. Приємно підкреслити, що тренери клубних команд із розумінням поставилися до цього питання і досягли компромісу із тренерським штабом головної команди країни.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: