В матче с “Волынью” “Динамо” открыло третью сотню кубковых голов

Київські динамівці в повторному матчі з лучанами найпершими в Україні започаткували лік третій сотні “кубкових” голів. І, звісно, найпершими забили й двохсотий м’яч у другому за престижністю національному турнірі. Сталося це в Луцьку, де наші земляки виграли з рахунком 2:1, а обидва голи записав до свого активу Марис Верпаковськис. Ювілейним виявився другий з-поміж них, проведений в компенсований арбітром час першого тайму.

Цікаво, що й прем’єрний “кришталевий” гол став справою легіонера. 28 лютого 1992 року, в найпершому кубковому матчі новітнього періоду, влучним ударом відзначився абхазець Ахрик Цвейба. Щоправда, на відміну від успіху латвійця Верпаковськиса, тодішній “постріл” одного з лідерів “Динамо” перемоги над скромною “Скалою” зі Стрия не гарантував, і долю двобою довелося вирішувати в чотирьохтаймовому протистоянні різних за класом опонентів уже на Львівщині. 3 березня 1996 року в Новомосковську, що на Дніпропетровщині, “блакитно-білі” забили п’ятдесятий м’яч у національному кубковому турнірі (знову відзначився захисник — Олександр Головко), а 20 листопада 1998 року в рідних стінах “оформили” повноцінний стрілецький ювілей: другий гол Сергія Реброва в повторному чвертьфінальному матчі з харківським “Металістом” став сотим у кубковому реєстрі столичного гранда. Нарешті, гол сто п’ятдесятий: 24 листопада 2002 року, в Полтаві, його забив Юрій Дмитрулін у ворота “Ворскли”. До речі, знову захисник… Динамівці вже змагалися з 37 командами різного рангу, й на кожний гол опонента відповіли п’ятьма (співвідношення забитих і пропущених м’ячів — 204 до 40 на користь українського флагмана). Найчастіше, сім разів, кияни зустрічалися з волинянами і саме у ворота “Волині” вони й забили найбільше м’ячів — 21. А найбільше від абсолютного кубкового рекордсмена натерпівся в одному матчі маріупольський “Іллічівець”, який 15 листопада 2003 року пропустив аж вісім “сухих” м’ячів у рідних стінах. Двічі “Динамо” вигравало з рахунком 7:0 — у львівського “Сокола-Лорти” та димитровського “Вуглика”, а взагалі зафіксовано 30 перемог із великими результатами (з перевагою в три та більше м’ячів). А на дві з гаком стрілецьких сотні настарався шістдесят один динамівець, причому десять і більше м’ячів забили тільки п’ятеро футболістів. Однак не обійшлося й без допомоги самострілів: двома автоголами “пробилися” до динамівського реєстру харків’янин Пец і херсонець Шарабура.

Усі кубкові голи “Динамо”: Ребров — 18, Шацьких — 17, Шевченко — 15, Ринкон — 11, Леоненко — 10, Шкапенко — 7, Белькевич, Гусин, Мелащенко, Хацкевич — по 6, Гіоане, Головко, Мизін, Топчієв — по 5, Михайленко, Чернат — по 4, Верпаковськис, Герасименко, Грицина, Ідахор, Косовський, Мінтенко — по 3, Бідненко, Гавранчич, Гусєв, Деметрадзе, Джишкаріані, Зуєнко, Калитвинцев, Коновалов, Кормильцев, В. Маковський, Максимов, Милевський, Нанні, Онищенко, Пеєв — по 2, Алексаненков, Аненков, Беженар, Боднар, Ващук, Венглинський, Воло-тьок, Воробей, Дмитрулін, Єсипов, Каладзе, Клебер, Ковалець, Козленко, Леандро, Леко, Лужний, Несмачний, Огненович, Призетко, Родольфо, Саблич, Саленко, Цвейба, Пец (“Металіст”), Шарабура (СК “Херсон”) — по 1.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: