Олег ЛУЖНЫЙ: “Завершать карьеру не собираюсь”

      Відомий український футболіст ось уже кілька років мешкає у Лондоні, куди поїхав на запрошення керівництва славетного “Арсеналу”. Погравши в цій команді, Олег Лужний перейшов до іншого англійського клубу – “Вулвергемптона”. Нині ж колишній капітан київського “Динамо” та збірної України ще не підписав контракту з жодною командою.

       Зрозуміло, що у той час, як інші футболісти починають тренувальні збори, Олег Лужний має більше часу для того, щоб відсвяткувати Новий рік та Різдво. Тим паче, що Різдво Христове – одне з улюблених його свят. У розмові з журналістом “Експресу” Олег Лужний сказав, що через постійні тренування та ігри ніяк не міг належним чином його відзначати.

       – Цього року я нарешті відсвяткую Різдво, маючи багато часу, – каже знаменитий спортсмен. – Така вже доля футболіста, що він повинен заради кар’єри жертвувати багатьма радощами. Не кажучи вже про те, що нам часто доводиться працювати навіть у релігійні свята. Коли я грав в “Арсеналі”, нам давали вихідний двадцять четвертого грудня, а про сьоме січня мало хто знав.

       Майже всі гравці “Арсеналу” – люди побожні. Пірес, Еду, Вієра нетерпляче ждали католицького Різдва. Я ж у цей день просто відпочивав, а потім святкував Різдво сьомого січня. Щоправда, як правило, у цей час не було можливості побути в сімейному колі…

       – Нині ви вже вільний агент і можете надолужити втрачене…

       – (Сміється). Ну, надолужувати втрачене я не буду, однак до Різдва готуюся ретельно. Я радий, що тепер маю можливість побути разом зі сім’єю. Торік я святкував Новий рік із Сергієм Ребровим, а тепер вирішив відзначити це свято з дружиною, дітьми та мамою, яка приїхала зі Львова.

       – Яких саме різдвяних традицій дотримується сім’я Олега Лужного?

       – Я порядний українець, галичанин, тож підтримую ті традиції, за якими мене виховували. Як відданий християнин, шостого січня дотримуватимусь суворого посту, а на Святій вечері буде дванадцять страв, у тому числі кутя. Сьомого січня я, моя сім’я, а також друзі з Києва, які нині в мене гостюють, разом підемо до церкви.

       У центрі Лондона, поблизу вулиці Оксфорд-стрит є український греко-католицький храм. Щонеділі сюди приходить безліч українців, тут править україномовний священик. Я вже тепер знаю, що на саме Різдво тут ніде буде яблуку впасти. Літургія почнеться о десятій годині ранку, однак треба буде прийти о дев’ятій, інакше пізніше можна і не потрапити до церкви.

       – Ви згадали про Святу вечерю. Які страви, окрім куті, ви найбільше любите?

       – На столі не буде жодної страви, яку б я не любив. Святу вечерю готуватимуть моя мама та дружина, а вони роблять це дуже смачно. Згідно з традиціями, ми маємо скуштувати кожну із дванадцяти страв. Тому навіть не знаю, яка буде улюбленою. З власного досвіду знаю, що найохочіше споживаю грибну юшку і вареники.

       – І наостанок не можу не спитати: як у вас справи з кар’єрою?

       – З кар’єрою все нормально, завершувати наміру не маю. Нині тренуюся разом з місцевою командою, яка виступає аж у третій лізі. З ними я нічого спільного не маю, лише підтримую фізичну форму. Знаю, що в новому сезоні без роботи не сидітиму. Маю кілька цікавих пропозицій, які нині всерйоз розглядаю. Невдовзі підпишу угоду. Принаймні все йде до цього.

       І ще одне, це Різдво буде незвичайним: українці святкуватимуть у новій демократичній державі. Я радий, що все стало на свої місця. Україна обрала свого народного президента, ми не дозволили, щоб нашого керманича визначала Росія. Вважаю, що Україну чекає великий злет!

Олег ЗУБАРУК

Источник: газ. “Экспресс”

Новости партнеров

Комментарии: