Північна Ірландія – Україна – 0:0. Мінус два очка

Опасный момент у ворот Ревы
Україна: 1.Рева, 2.Лужний, 3.Старостяк, 4.Тимощук, 5.Кормільцев (Лисицький 89), 6.Гусін, 7.Воронін, 13.Калініченко (Ребров 54), 9.Зубов, 16.Воробей (Мелащенко 76), 18.Радченко.

Північна Ірландія: 1.Тейлор, 2.Ломас, 3.Хорлок, 4.МакКерті, 5.А.Хьюз, 6.Джонсон, 7.Гіллеспі, 8.Мюлрейн, 9.Хілі, 10.МакВей, 11.М.Хьюз.

У минулому відбірковому циклі до чемпіонату Європи, збірна України з 10-ти матчів 5-ть зіграла внічию, що у результаті дозволило команді посісти лише друге місце та у черговий раз невдало спробувати себе у лотереї – під назвою плей-офф. Схоже транжирення очок та нічийні матчі чекають на нас і у новому відбірковому турнірі. Цього разу машиною по відбору очок в українців виступила збірна Північної Ірландії, матч з якою закінчився внічию 0:0.

Буряк вистави на цю гру у стартовому складі гравців які розпочинали другий тайм проти збірної Греції. Проте футболістам які декілька днів тому перемогли більш сильну збірну Греції, довелося не переливки у перші 15-т хвилини гри, коли перевагою та м‘ячем володіли господарі. Але знову як і у Києві чудово відстояв Рева який відбив небезпечний удар Мюлрея з метрів 15-ти ще у першій 45-хвилинці. Через декілька хвилин після цього епізоду вже сам голкіпер збірної України небезпечно помилися на виході випустивши м‘яч, але сам же й виправив помилку.

Ближче ж до середини першої половини гри, вже збірна України перехопила перевагу. Українці грали широко вдало використовуючи фланги, та відправляючи вперед гравців дальніми передачами, а також постійно пресингуючи. Але якби тільки за це давали три очки… На жаль у футболі інші правила. Проте були нагоди щоб вирвати перемогу у цьому матчі і без зміни правил. Особливо варто відзначити у першому таймі удар головою Калініченка, після якого м‘яч просвистав над поперечиною, та черговий вихід сам на сам Воробея… далі продовжувати мабуть не варто.

У другому таймі дещо загострив гру вийшовший на заміну Сергій Ребров, який шість років тому у Белфасті своїм влучним ударом приніс перемогу українській збірній над північноірландцями. На жаль цього разу форвард “Тоттенхема” запам‘ятався доволі непоганим ударом головою (повз ворота) та потужним ударом з-за меж штрафного на доданих арбітрах хвилинах гри, коли м‘яч після рикошету пішов на кутовий. У цілому ж Ребров вийшовши на заміну виглядав не погано, що у цілому можна сказати і про всю команду, але на результат на жаль це не вплинуло.

А моментів щоб довести гру до переможної, було в українців чимало. Принаймні декілька разів Ребров, Воронін, Воробей та Мелащенко виходили на принадні для удару позиції, але в одних випадках підводила точність та майстерність, а в інших жадоба до м‘яча…

Запам‘ятався під кінець гри і удар з далекої відстані Геннадія Зубова, але м‘яч лише задів поперечину. І все. Гра, в якій футболісти збірної України володіли перевагою та створили більш небезпечних моментів закінчилася нічиєю, якою більш задоволені незважаючи на передматчеві заяви про перемогу, залишилися все-таки гравці збірної Північної Ірландії. Українці же як і в першому таймі гри з Вірменією продемонстрували доволі непогану гри як для команди у якої чимало травмованих, а ось результат який не забувається на відміну від гри, для нас на жаль не можна назвати гарним.

Після трьох матчів в активі збірної України 5-ть очок і друге місце після іспанців у групі які провели до того ж на одну гру менше, і нині ми вже реально відстаємо від них на чотири очки. Третіми йдуть греки які переграли у сьогоднішньому матчі вірменів і мають три очки. Замикають турнірну таблицю збірні Вірменії та Північної Ірландії в яких по одному очку.

На закінчення варто додати, що підтримка в української команди у Белфасті була солідна. І незважаючи на не надто позитивний результат вболівальники “жовто-блакитних”, більшість яких представляла діаспору, стоячи аплодували футболістам збірної України більш за все сподіваючись що й на нашій вулиці незабаром буде свято.

Источник: Champion

Новости партнеров

Комментарии: