Футбол. Північна Ірландія – Україна: післяматчеві коментарі

Ігор Суркіс:

Перевага українців була великою, і кількість моментів була величезною. За два матчі, напевно, не було проведено стільки ударів?

В таких матчах потрібно реалізовувати моменти. Грали у принципі непогано, старалися. Цих очок, які втратили, у подальшому може не вистачити.

Когось конкретно з команди можете відзначити?

Я нікого не хочу відзначати. Всі зіграли на такому доволі посередньому рівні. Боротьбу не програли, але нічого не вийшло в атаці, тому й такий результат.

Йожеф Сабо:

Такої кількості ударів як сьогодні, непевно, за два матчі попередніх не було? Проблеми з реалізацією?

Та ні. Десь не пощастило. Я хочу сказати, що зіграти так як ми зіграли, з греками, тобто повторити дві таких гри неможливо. Не буває так у футболі. Я не мложу сказати, що зіграли погано. Було декілька моментів, потрібно було реалізовувати їх, ми ж не використали. А сама гра показала, що відсутня у нас у команді індивідуальність, яка в рівній грі може вирішити долю поєдинку. На жаль, сьогодні такого футболіста у збірній Україні не виявилося.

Григорій Суркіс:

Чи можемо бути задоволені такою нічиєю?

Мені здається, що у сьогоднішній грі наша команда не змогла з переваги, зробити результат. Тяжко оцінювати при повній перевазі результат 0:0. Але це вже історія. Ми, на жаль, втратили очки там, де не повинні були їх втрачати. І у Вірменії, і сьогодні у Белфасті. Втім, за тих кадрових проблем, які є у збірної – це результат об‘єктивного стану боєздатності нашої команди. Але я хочу підкреслити, що якщо виходити з того, що я бачив на полі, то напрошувалися декілька замін. Принаймні Кормильцев сьогодні випадав, випадав Зубов. Можливо, вони втомилися, не відійшли від попереднього матчу. І тому заміни повинні бути своєчасними, а не за чотири хвилини до кінця гри міняти Кормильцева, якого, очевидно, потрібно було міняти після першого тайму, а якшо об‘єктивно, то після 10-15 хвилин першого тайму. Це моя думка, і те ж саме по Калініченку. Але це все прерогатива тренера, який визначає склад, і який у більшій мірі несе відповідальність за результат. Безумовно, результатом у повній мірі ми не можемо бути задоволені.

Ми завдали ударів, напевно, більше ніж в попередніх двох матчах. Це збірна виходить на якийсь рівень чи просто Північна Ірландія була слабкіша?

Я думаю, що з трьох суперників, які були у нас в осінньому циклі – це найслабший. У нього такі ж кадрові проблеми як і у нас. Я не знаю, в якому стані була б ця збірна, якщо б усі найсильніші гравці були на полі. Ми можемо думати, що наша збірна також була б сильніше, коли б не існувало цих кадрових проблем, але, безумовно, вірменська і грецька збірна була сильніше.

У вас є якість теплі слова на адресу Вороніна?

Я зайшов у роздягальню і попрощався з нашими двома англійцями, Ребровим, Лужним, з Андрієм Вороніним, подякував їм за гру. Воронін – це дійсно відкриття, мені здається, що він і у цьому матчі не змазав гру і виглядав одним із найактивніших. Якщо говорити про два останні матчі, то відбулося становлення молодого футболіста із перспективного, до основного складу національної збірної України.

Геннадій Зубов:

Багато моментів створили…

Я вважаю, що реалізація це одне, але трохи вдачі не вистачило при завершенні атак. Гра нам давалася. Думаю, що вболівальникам вона сподобалася. Ми робили все для того, щоб вдало зіграти, хотілося, звичайно, виграти, але – це футбол і від цього нікуди не дінешся.

Сергій Кормильцев:

Як вважаєш, чому не вдалося реалізувати моменти?

Я вважаю, у кінцівці не вистачило впевненості. У першому таймі було потрібно забивати, коли були чудові моменти. В кінці суперники закрився і нам не вдалося зламати їх захист.

Але і в кінці було також чимало моментів. Можливо психологічно “перегоріли”?

Ні не перегоріли. Після Греції хлопці були трохи спустошені і не вистачило завершального удару.

А своєю грою можна сказати, що ти задоволений?

Що повністю задоволений ніколи не можна сказати. Думаю, всі зіграли непогано.

Андрій Воронін:

За два попередні матчі було менше створено гольових моментів ніж сьогодні? Але не забили. Що сталося?

Північноірландці не настільки сильно грали як та ж Греція, наприклад,. Вони давали грати, але, на жаль, не кожен удар потрапляв у площину воріт. І нам сьогодні не пощастило.

Всі тебе вважають відкриттям, у тому числі й президент ФФУ? Добре ввійшов у колектив.

Мені пощастило, що вдалося зіграти з Грецією і це був мій шанс. Я намагався зробити все для перемоги. І в сьогоднішньому матчі тренер довірив мені місце в основному складі, грали на перемогу…

Які шанси команд у нашій групі?

Три гри ми зіграли, і в нас 5-ть очок. Я думаю, що у нас гарні шанси. Ми приймаємо вдома Іспанію, Північну Ірландію, Вірменію. Шанси гарні, щоб вийти на ЧЄ-2004 року.

Віталій Рева:

У нас щось із реалізацією не те. Тобі як здавалося з воріт?

Це не мої проблеми, мої проблеми, щоб ми не пропустили. Була на полі команда, те, що не вдалося забити, нічого страшного. Звичайно, неприємно.

Захист зіграв непогано. Лужний, Старостяк?

Там не тільки Лужний, Старостяк, але й Радченко та Тимощук. У принципі, зіграли нормально, не пропустили.

Чого не вистачило для перемоги. Можливо “перегоріли” після гри з Грецією?

Можливо багато віддали емоції, а за три дні відновитися дуже тяжко. Я наприклад, на другий день після гри захворів і був спустошений повністю. Чесно кажучи, вдячний лікарям, що поставили на ноги. Емоцій, звичайно, не вистачало і дуже тяжко грати. Можливо, якби були свої вболівальники, було б легше.

Олег Лужний:

Стільки ударів по воротах…

Завдали багато. Але два рази по воротах влучили.

Із чим це може бути пов‘язано, погана реалізація?

Можливо з майстерністю, можливо не відновилися після тяжкої гри та поля у Києві.

Але північноірландці були слабші за наших попередніх суперників?

Я думаю, що греки були сильніші, можливо недооцінили північноірландців.

А що ти скажеш про шанси, ми втратили чотири очка?

Потрібно грати до кінця. Чому ми не можемо обіграти ту ж саму Іспанію у Києві і на виїзді. Правильно? І в Греції ще раз греків обіграти ( із посмішкою)…

Леонід Буряк:

(Про гру)

В принципі, я думаю, що вдалася непогана гра. Якщо говорити обєктивно, то ми були ближчими до перемоги, ніж до нічиєї. Втратили гарні моменти, я думаю, що це з області психології. Не вистачило досвіду в тих молодих людей, які вийшли грати. В принципі нам потрібно подякувати їм за самовіддачу, що дві гри на такому рівні провели. Ми грали у футбол.

(Про перспективи)

Я думаю, що у нас є час, після цієї гри і до березня місяця. Підійдуть наші провідні футболісти, у яких є час для того, щоб відновитися після травм. Потрібно все проаналізувати, тому що нині тяжко говорити. Повинні підійти футболісти до наступних відбірних матчів. Той же Андрій Шевченко. Є ряд футболістів, яких ми хочемо проглянути. З Росії виявили бажання грати за збірну України. І нині у цьому плані немає проблем у них український паспорт. 20-21 листопада проведемо товариську гру.

(Про футболістів)

Я завжди говорив, що чемпіонат України – це чемпіонат України – збірна ж це зовсім новий рівень. І ті люди, які нас були під рукою вони найкраще підготовлені. У нас 13-14 чоловік. Коновалов з травмою, Матюхіна випускати у цю гру було проблематично.

Отож у нас і в цьому плані було обмеження. Звичайно, ми хотіли б бачити у команді футболістів, які грали у Лізі чемпіонів, і які на тренуваннях себе добре відчувають. Я думаю, що ми будемо спостерігати і за Венглинським. Ми з ним на цю тему розмовляли, йому потрібно бути більш бойовитим. Психологію свою привести у порядок.

У мене претензій до гравців немає, єдине – це реалізація. У сучасному футболі два торкання – це вже велика розкіш. Ми повинні грати так, як грають провідні футболісти. Так, Мелащенко дуже талановитий футболіст, але він повинен зрозуміти, що у штрафній півдотик – це вже велика розкіш. І одна проблема – це реалізація, до того ж не вистачило фарту.

По Зубову взагалі дуже багато задають питань. Ми з ним розмовляли. Якщо він хоче, щоб претензій не було з реалізацій, але це вже з області психології, йому важче грати виїзні матчі. Багато браку у нього, міг і м‘яч забити. Але особливих претензій до нього немає.

(Про Північну Ірландію)

Ми до всього були готові, ніяких сюрпризів не було. Ми були ближчі до перемоги. Збірна Північної Ірландії розпочинає грати у комбінаційний футбол, у пас. Рикошет, який повинен влітати у ворота, перелітає через ворота. Мені дуже сподобалася збірна Північної Ірландії.

Я був вражений тим, у який футбол грає збірна Північна Ірландії, раніше нам тут було простіше. Звичайно, можливо, ми щось втратили зігравши внічию, а можливо й знайшли. Життя така справа…

Источник: Champion

Новости партнеров

Комментарии: