Футбол. Чемпіонат України. Лідери йдуть без втрат


Матчі 13-го туру чемпіонату України серед команд вищої Ліги не принесли несподіваних результатів що стосується боротьби у групі лідерів. Проте всі шанси щоб піднести неприємний сюрприз після чудової гри у Лізі чемпіонів мало київське “Динамо”, яке лише у останні 10-ть хвилин вирвало перемогу у маріупольського “Металурга” з рахунком 2:0.

Головний тренер киян Олексій Михайличенко бажаючи дати відпочити провідним гравцям команди майже повністю змінив склад у порівнянні з грою з “Фейеноордом” залишивши з переможного лише Гусина.

І в принципі Михайличенко міг поплатися за своє бажання перемогти “малою кров‘ю” у чому звичайно його можна зрозуміти, адже у вівторок відповідальна гра у Лізі чемпіонів. Але повернемося до гри.

Навіть такий склад який вийшов у суботу ввечері на гру з “Металургом” не виглядав не звичним для вболівальників, і будь гравці “Динамо” помайстерніше та поточніше, можливо й не прийшлося тренерському штабу киян у другому таймі на порятунок команди випускати на поле Белькевича з Шацьким.

Так вже на 3-ій хвилині матчу Чернат віддав чудову передачу на набігаючого на дальню штангу Мелащенка, але захисник гостей в останні секунди зумів перервати простріл румунського півзахисника команди. Взагалі у першій 45-хвилинці вивести свою команду вперед, мали нагоди і Мелащенко і Леко і Ідахор, але якщо після ударів та зрізок двох перших м‘яч був близький до цілі, то у середині першого тайму нігерієць повів себе по піжонські. Так Мелащенко пройшовши по лівому фланзі навісив на Лаккі і той перебуваючи у чудовій позиції (захисники не зважали і ворота перед ним як на долоні) вирішив з метрів 10-ти зходу пробити ножицями. В результаті м‘яч полетів в іншу від воріт сторону та й в даному епізоді це навряд чи виглядало красиво, більш того напевно авантюрно з погляду на те що твоя команда ніяк не може забити втрачати такі моменти.

Проте не лише господарі поля могли розпечатати ворота маріупольців – це міг зробити і сам голкіпер гостей Шуховцев який невдало зупиняючи м‘яч ногою, після неточного пасу Гіоане, ледь не закотив його у власні ворота.

Але тим не менш що обидві команди незважаючи на дощ, та поле схоже на багнюку демонстрували у першій половині ще пристойні швидкості що заслуговує на повагу, як і гра продемонстрована у першому таймі “Металургом” який не закрився на своїй половині поля, а регулярно перевіряв на пильність Шовковського ударами з далеку. Особливо запам‘ятався постріл Рикуна після якого м‘яч просвистів поряд зі стійкою воріт “Динамо”.

У другому таймі Михайличенко розуміючи до чого йде гра, випустив Белькевича та Шацького і відверто вгадав з заміною останнього. Саме Шацьких став рятівником “Динамо” у цій грі. Хоча гості самі собі зробили труднощі, коли за гру рукою та другу жовту картку був вилучений на 71 хвилині матчу, гравець “Металурга” Красноперов. Проте до 81-ій хвилини кияни ніяк не змогли пробити насичений захист гостей який разом зі своїм голкіпером стояли “на смерть” на підступах до свого штрафного майданчика, вже у мріях відвозячи два очки з Києва.

Але злим генієм для команди з Маріуполя став Шацьких. Спочатку Максим скористався передачою Несмачного пробивши з метрів 9-ти у кут воріт Шуховцева – 1:0. А через вісім хвилин узбекському форварду на шляху до “дубля” асистував Чернат який міг і сам пробити ввійшовши у штрафну команди Павлова але румун м‘яч “не зажав”, і віддав на вільного Шацького і той знову не схибив – 2:0 – вимучена перемога “Динамо”.

Підсумовуючи гру можна зазначити, що слова Михайличенка про два рівноцінні склади які він сказав напередодні гри з “Фейеноордом” можна трактувати по різному, але очевидно одне, без декількох ключових гравців “Динамо” у лінії нападу та півзахисту команді тяжко добитися бажаного результаті, навіть беручи до уваги слизьке поле та не поступливого суперника.

Більш того склад динамівців який вийшов у першому таймі повинен був забезпечувати результат у грі вже у першій 45-хвилинці так як майже всі гравці останнім часом відпочили чимало часу. Але в той же час очевидно одне, що стартовий склад у грі з “Фейеннордом” (без сумніву варто врахувати ще Черната з Несмачним) є на даний час оптимальним для віце-чемпіонів України і очікувати якогось особливого підсилення з гравців що сьогодні грали на полі напевно не варто.

13-ий тур чемпіонату України закінчиться у неділю грою “Арсенал”-“Карпати” проте у верху турнірної таблиці особливих змін не планується.

Як і раніше лідерство впевнено втримує “Дніпро” з 35 очками, на другому місці “Шахтар” з 32-ма, і на третю позицію принаймні до завтрашнього дня після перемоги над “Металургом” вийшло з 26-ма очками київське “Динамо”.

“Динамо” – “Металург” М – 2:0

Голи: Шацьких 81, 89

Динамо: Шовковський(К), Мелащенко, Чернат, Гусин, Гіоане, Леандро (Шацьких 54), Ідахор (Белькевич 46), Боднар, Несмачний, Сабліч, Леко.

Металург: Шуховцев, Дірявка, Анікєєв, Мальцев, Рикун, Краснопєров, Єсін, Сахаров, Поліщук, Бабіч, Грібанов.

“Шахтар” – “Чорноморець” – 2:0

Голи: Воробей 36, Флоря 82

Шахтар: Шутков, Старостяк, Тимощук(К), Бахарєв, 9.Зубов, Воробей, Ндіайе, Агахова, Бєлік, Окоронкво, Флоря.

Чорноморець: Руденко, Колесніченко, Кулік, Щекотілін, Гілазєв, Стежковой, Галюза, Поліщук, Романчук, Катінус, Косирін.

“Металург” З – “Дніпро” – 0:2

Голи: Єзерський 55, Костишін 70

Металург: Глущенко(К), Додіч, Заяц, Ратій, Вішевіч, Акопян, Фабіо, Демченко, Мілосавлевіч, Брданін, Смірнов.

Дніпро: Медін, Поклонський(К), Шелаєв, Єзерський, Ротань, Михайленко, Зубченко, Костишін, Спєвак, Назаренко, Матюхін.

“Кривбас” – “Поліграфтехніка” – 1:1

Голи: Кудінов 29 – Козакевіч 74

“Таврія” – “Металіст” – 2:0

Голи: Осіпов 48, Гайдаш 66

Ворскла” – “Оболонь” 0:0

“Волынь” – “Металлург” Д – 1:1

Голы: Закарлюка 61, Гребенежко 78

Источник: Champion

Новости партнеров

Комментарии: