Семинар ФИФА в Киеве

Під час своєї традиційної поїздки до Москви на Кубок Співдружності президент ФІФА Йозеф Блаттер і член Виконкомів ФІФА й УЄФА Мішель Платіні провели нараду для президентів і генеральних секретарів футбольних асоціацій країн СНД і Балтії. Україну на цьому форумі представляв перший віце-президент, виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко.

Керівник ФІФА, зокрема, ознайомив присутніх зі станом поточних справ у світовому футбольному штабі. Учасники зустрічі обговорили питання стосовно програми «Гол» (надання фінансової допомоги асоціаціям), «Футуро» (підвищення тренерської кваліфікації), також детально розглянули особливості довгострокового планування діяльності асоціацій щодо розвитку футболу.

Олександр Бандурко презентував колегам затверджену Кабміном України «Комплексну програму розвитку футболу на 2004 – 2008 рр.», що викликала певний резонанс. Відзначимо, що жодна із країн колишнього Союзу не має подібної державної програми. Керівник програм ФІФА Єва Паск’єр висловила зацікавленість зазначеним проектом й хотіла б вивчити наявний досвід ФФУ. Пані Паск’єр також повідомила, що нинішнього року в Києві проходитиме семінар ФІФА з планування.

Під час розмови між Йозефом Блаттером і Олександром Бандурком керівник ФІФА відзначив зростаючий інтерес до уроку футболу в Україні, а також успіхи наших збірних команд, які всі частіше заявляють про себе на різних рівнях. За його словами, це стало можливим завдяки кропіткій і ефективній роботі національної федерації.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: