Алиев и Воробей приносят победу сборной Украине на турнире в Катаре

На оптимістичній ноті завершили свої виступи на міжнародному турнірі в Катарі українські футболісти 1985 р.н. під керівництвом Олексія Михайличенка. Вчора в останньому турі групового турніру наша команда зустрічалася з китайськими футболістами та здобула вольову перемогу з рахунком 2:1.

Представники Піднебесної минулого року стали срібними призерами чемпіонату Азії та є учасником чемпіонату Світу 2005 року, який улітку пройде в Нідерландах. Нагадаємо, що українці також братимуть участь у світовому форумі, тому наш тренерський штаб розцінював турнір як один з етапів підготовки.

Україна – Китай – 2:1

Голи: 0:1 (13), 1:1 Алієв (53), 2:1 Воробей (63).

Попередження: 10.Іващенко (26), 16.Воробей (45).

Україна: 1.Шуст, 2. Трусевич, 4.Романчук, 5.Яценко, 8.Алієв, 9.Ситник (6.Шевчук,90+1), 10.Іващенко (14.Фещук,45), 11.Гладкій (13.Півненко,66), 15.Невмивака, 16.Воробей (18.Деркач,75), 17.Самборський.

Запасні: 23.Ширяєв, 7.Аржанов, 19.Селезньов.

Травмований: 3.Карамушка.

Китайські футболісти досить швидко вийшли вперед. На 13-й хвилині штрафний удар з 23 метрів виявився несподіваний для Богдана Шуста.

„Жовто-блакитні” відразу намагалися відігратися. Реальний шанс на 21-й хвилині мав Олександр Гладкій. Харківянин, який, до речі минулого року виступав за збірні України відразу чотирьох вікових категорій, двічі з метра пробивав по воротах, однак чудову реакцію продемонстрував воротар суперника. Минуло лише декілька хвилин, і знову Гладкій створив небезпеку, але його сильному удару з вигідної позиції забракло точності.

У другому таймі команда Олексія Михайличенка зуміла здобути віжливу з психологічної точки зору перемогу. На 53-й хвилині Олексіндр Алієв чудово виконав штрафний удар з 25 метрів – 1:1. За 10 хвилин комбінація Самборський – Фещук завершилась порушення правил в штрафному майданчику суперника проти останнього. Пенальті бездоганно виконав Дмитро Воробей – 2:1. Українці мали ще нагоди для збільшення рахунку, однак Ситник та Фещук не використали виходи сам на сам з китайським голкіпером.

Тож здобувши перемогу на збірною Китаю, наша команда посіла 3 місце у групі „Б”. Півфінальні пари турніру склали: Японія – Норвегія, Корея – Алжир. У суботу українська делегація повертається додому.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: