“Карпати” начали год с победы

Львівські “Карпати”, які цими днями перебувають на закордонному тренувальному зборі в турецькому місті Соргун (що неподалік Антальї), у вівторок провели першу у цьому році контрольну гру.

Як повідомив кореспонденту “ВЗ” генеральний директор та головний тренер “Карпат” Юрій Дячук-Ставицький, у розпорядженні команди тренувальна база, що в 50-ти метрах від п’ятизіркового готелю Blue Water, де базується делегація ФК “Карпати”. Цей комплекс включає три футбольні поля з ідеальним станом газону, басейн і тренажерні зали. Команда працює в режимі дворазових тренувань. Всі футболісти здорові, лише Андрій Распопов тренується за окремим графіком.

25 січня першим суперником “Карпат” став не російський ФК “Москва”, як планувалося (цього дня москвичі розгромили маріупольський “Іллічівець” – 4:0), а грузинське “Торпедо” (Кутаїсі). Принагідно нагадаємо, що за часів колишнього СРСР шляхи “Карпат” і “Торпедо” перетиналися шість разів (востаннє 1981 року у Львові), коли клуби виступали у першій союзній лізі, причому суперники по три рази перемагали в рідних стінах.

У цьогорічному чемпіонаті Грузії “Торпедо” розділяє перше-друге місця серед вищолігівців після осінньої частини чемпіонату. Гра пройшла за відчутної переваги “Карпат”, які й перемогли з рахунком 4:1. У першому таймі двічі (10 та 38 хв.) відзначився Максим Фещук (на фото), замкнувши флангові передачі Аляксєя Сучкова та Віктора Бровченка. На 60-ій хв. підопічні відомого у минулому голкіпера тбіліського “Динамо” та збірної СРСР Отара Габелії зуміли скоротити рахунок, вдало розігравши стандартне положення. У другому таймі склад “Карпат” повністю змінився, і м’яч ще двічі вкотився у ворота “Торпедо”. На 71-ій хв. Руслан Платон після передачі Миколи Грешти скористався виходом сам на сам з воротарем, а на 77-ій хв. вже Сергій Чабан після пасу Руслана Платона встановив кінцевий рахунок матчу.

Ця перемога стала своєрідним подарунком головному тренеру “Карпат” Юрію Дячуку-Ставицькому напередодні його дня народження. Склад “Карпат” у цій грі: Тлумак (Шуст, 46), Лапко (Федорів, 46), Іщенко (Петрівський, 46), Шмаков (Донець, 46), Тимчишин (Іванський, 46, Ільків, 67), Годвін (Грешта, 46), Веприк (Малик, 46, Кікоть, 67), Бровченко (Лемішко, 46), Сучков (Сахно, 46), Фещук (Чабан, 46), Голбан (Платон, 46). Наступну гру “Карпат” заплановано на 29 січня – з представником вищої ліги Казахстану (сьоме місце), минулорічним володарем Кубка країни командою “Тараз” (Джамбул).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Источник: “Високий замок”

Новости партнеров

Комментарии: