Вячеслав ГРОЗНЫЙ: «В новом чемпионате должны играть 16 команд»

Напередодні матчу з київським “Динамо” головний тренер ужгородської “Говерли” В’ячеслав Грозний дав оцінку майбутньому протистоянню та торкнувся інших футбольних питань вітчизняного чемпіонату.

 

– Можу собі дозволити сказати, що “Динамо” – без п’яти хвилин чемпіон України. Їх останній матч із “Шахтарем” безумовно був розрахований на результат.Звісно, в п’яти наступних турах напруга в команди, яка ставить перед собою максимальні завдання не спаде, а скоріше навпаки зростатиме. На протязі всього сезону динамівці демонстрували дуже хороший футбол, діють агресивно, швидко, потужно використовують пресинг. Що дуже важливо, то в команді тон задають саме українські гравці. Причому підопічні Сергія Реброва показували якісну гру на всіх фронтах – в Лізі Європи, Чемпіонаті та Кубку країни. І в усіх змаганнях ставили перед собою найвищі цілі. Тож грати нам з таким суперником буде надважко: в нас велика група орендованих гравців з “Динамо“, які не виступатимуть проти своєї команди. Тож будемо будувати свою гру на контратаках, не будемо розкриватися, а діятимемо обережно, особливо під час виконання стандартів, адже в нашого суперника є низка виконавців, які відмінно грають головою, але й автобус перед власним штрафним майданчиком не ставитимемо . Тим не менш, відсутність орендованих динамівців дає шанс проявити себе іншим гравцям. Та й грати проти гранда можна розкутіше, нам нема чого втрачати. Тому дуже важливо для нас не боятися грати проти великих клубів. Матчі з такими топ-командами – це серйозна школа в першу чергу для молодих. Ви подивіться як у цей час на перший план у різних командах вийшли молоді виконавців: до прикладу в “Карпатах” – Швед. Львів’яни ставлять в основний склад своїх місцевих футболістів. І я б ставив місцевих, але їх нема. Навідміну від нас у “Карпатах” вже десятки років виховують власні кадри, діють футбольні дитячо-юнацькі академії, є добра інфраструктура. Тому у Львові займаються талановиті футболісти з усією західної України, в тому числі й із Закарпаття. Вже не перший раз звертаюся й закликаю небайдужих людей створити таку систему тут. В противному випадку ми й далі будемо змушені брати в оренду кваліфікованих футболістів з інших клубів.

 

В останні шість турів показуємо непогану гру, а в останнім матчі, на мою думку, ми випадково поступилися “Зорі”. Якби Хльобас забив гол, а арбітр не вигадав штрафний перемога мала бути за нами. До завершення чемпіонату залишилися п’ять турів, але важливо, що буде далі. Головне, щоб футбол розвивали, а не знищували.

 

– Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація, що “Карпатам” можуть повернути зняті очки, натомість заборонять проводити трансфери гравців…

 

– УЄФА 1 березня прийняло рішення, що заміть зняття очок буде внесена заборона на трансфери. Але з “Карпат” КДК ФФУ зняв залікові бали ще до цього часу, тож львів’янам очки не повернуть. Ще раз повторюся, що організаторам чемпіонату слід зберегти всі 14 клубів, а дві команди додати з першої ліги й новий сезон мають розпочинати з 16 клубами. Та й формат чемпіонату має зберегтися, а не щоб чотири команди грали у чотири кола між собою. Потрібно зменшити фінансові вимоги до клубів УПЛ, щоб першолігові клуби не боялися виходити в Прем’єр-лігу.

 

Знаю, що “Говерла” не подобається багатьом “добродіям”, які говорять, що там тривалий період не виплачують зарплатню, відсутня тренувальна база, грають орендовані гравці і багато іншого. Але Ужгород, хоч і маленький обласний центр, але повинен мати представництво в еліті українського футболу. Повірте, якщо створять такі штучні умови, через які “Говерла” вилетить з Прем’єр-ліги, то відбудеться крах усього закарпатського футболу. Тому організаторам слід робити речі, які розвивають та об’єднують футбол.

Источник: UA-Футбол

Новости партнеров

Комментарии: